Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rinoxi

pierwsza ciaza,jak to przetrwac?:)

Polecane posty

Gość Ma-rikka
ja na Twoim etapie nie mogłam wejść do kuchni gdy cos się gotowało, nie mówiąc już o gotowaniu :) na święta jadę do taty,więc mam z głowy :) upieke tylko ze 2 ciasta :)

ja w sumie nie musze nic robic bo jade do rodzinki meza pozniej do mojej ale bede z tesciowa piekla ciasto i robila salatke z gyrosa:) mi tam zqapachy nie przeszkadzaja jem wszytsko na co mam ochotke:)

Gość wkrotce mamuska
czesc Wam, ja chyba mam największy brzuszek ;) bo jestem już po 39 tyg, strasznie ciezko, a małemu coś na wyjscie nie predko ;/// Trzymajcie za mnie kciuki, to pierwsza ciąza i tak strasznie boje sie porodu ;//

Ma-rikka - ja miałam to samo, jak weszłam to kuchni to szybko biegłam do toalety, zwłaszcza gdy przygotowywało się mięso. Ja mam dobrze mieszkam z rodzicami to co nieco mamie pomogę przy jedzeniu i to wszystko :)

wkrótce mamuska-nie boj sie tylko sie ciesz ze ne dlugo bedziesz juz tulic swoje malenstwo..:)my jeszcze musimy czekac:( pokaz zdjecie brzuszka jak mozesz:)co bedziesz miala?

Gość rinoxi
mi z zapachow przeszkadza tylko zapach ryby i ogorkow kiszonych,strasznie ,i wedliny surowej ktora moj poprostu uwielbia. fajnie macie ze do rodzinki jedziecie i niewiele musicie zrobic...tez bym chciala ale trudno jak juz zaprosilam to sie postaram.

Gość wkrotce mamuska
a ja Wam zazdroszcze!! U mnie ciaza super uplywala tzn zero wymiotów, super sie czulam, tylko na poczatku mialam krawienia wiec 2 wizyty w szpitalu mialam, ale juz OK :) teraz za to w 9 mc to jakis koszmar!!! Spac nie moge, chodzic nie moge, mam dosyc !!! W nocy to sie ulozyc nie da, nie wiem co mam robic czasem czy nie jechac do szpitala ? Moze wywolaja mi ten porod?

Mała - dzisiaj bede się rejestrować, ale moja pani ginekolog mówiła że pod koniec kwietnia to wtedy wszystko bedzie ładnie widac ;) Nie mogę się doczekac ;) Wkrotce mamuska - a Twoj ginekolog co mówił na ostatniej wizycie?

Gość rinoxi
ojjj biedna jestes...moze faktycznie jedz do szpitala...

Polcia rozumie ze nie mozesz sie doczekac...:) bo ja mam wizyte 10 kwietnia i juz bede wiedziala byc moze na 100% czy bedzie córcia:)

Gość wkrotce mamuska
Polcia: Moj ginekolog to najlepszy jest od wyciagania kasy za wizyty! tak sie na niego wkurzylam, ze ostatni raz bylam u niego 3 tyg temu i wtedy mi powiedzial, ze synek jest na dole glowka, ze termin 6.04 wedlug USG i ze mam czekac i tyle - za to zaplacilam przwie 200 zł dlatego nie mam zamiaru juz tam isc, wole synkowi potem cos kupic a nie lekarzawi za takie biadolenie płacic... ale przez to nie wiem co teraz, moze faktycznie do szpitala nie zaszkodzi pojechac, tylko co ja powiem? Ze nie wiem czy rodze ?

To faktycznie chyba by było lepiej gdybyś pojechała, może jeszcze nie masz bo źle Ci wyliczyli datę porodu i brakuje Ci troszeczkę chociaż z drugiej strony to 39 tc. Z tego co pamiętam to gdy w 40 tygodniu nie urodzisz to zostawiają Cię tydzień w szpitalu i jesli nie urodzisz to 42 wywołują

A co do ginekologa to frajer jeden na kasie mu tylko zależy. Ja mam dobrą Panią zawsze się o wszystko wypyta, powie co i jak.

no dokladnie nie ktorzy ci ginekolodzy to sa masakryczni...moj tez jest super zawsze o wszytsko zapyta odpowie i wogole...

Gość wkrotce mamuska
no właśnie, we wtorek po świetach bede miała 40 tydzien hmmm i teraz sie zastanawiam co robic, czy czekac czy jechac do tego szpitala..?? dodam, że strasznie w ogole mnie mały ciśnie, nie wiem jak u was ale mi wbija nogi pod rzebra i wytrzymac czasem sie nie da, do tego ta zgaga i sorcze łydek ;///

Gość wkrotce mamuska
dodam, ze moj ginegolog tez na poczatku byl super, wszystko mowil i w ogole, a potem jak zobaczyl ze juz sie mna bedzie do konca ciazy opiekowac to nagle zaczal przeginac z tymi wizytami... dlatego uwazajcie!

Nie chce źle doradzić to może poczekaj i po świętach będą musieli Ci zrobić badania, a może na zająca dostaniesz synusia? :) Ja nie chodze prywatnie do ginekologa, moja mama chodziła do tej babki, kuzynka i każdy o niej dobrze mówi, niczego nie przeoczy, troszczy się o pacjetkę i bobaska:)

Gość wkrotce mamuska
heheh no może faktycznie Zajączek mi synka przyniesie :) W ogole jestem ciekawa jak ja mam rozpoznac ze to bedzie porod? Jak te skurcze w ogole wygladaja...hmmm

Gość rinoxi
napewno rozpoznasz jak sie juz zacznie:)

Gość lilot
Hej dziewczyny :) ja kończe 12 tydzień i niestety nie mogę się pochwalić przyjemną ciąża :/ od początku leżałam w łóżku bo ciągle się źle czułam :/ co prawda nie wymiotowałam ale po każdym posilku nogi mi sie uginały same i prawie mdlalam :D poprawe widzę dopiero od kilku dni ale i tak nie jestem taka pełna wigoru jak niektóre kobiety :) za tydzień mam pierwsze badanie "genetyczne" :) już nie mogę się go doczekać. Wkrótce mauśka :) oj zazdroszczę Ci z jednej strony bo też juz bym chciala być przy końcowce :) i pocieszę Cie ze ja w 12 tygodniu nie moge sie ulozyc do spania wiec w 39 pewnie bede spac na siedzaco :D

Gość wkrotce mamuska
heheh u mnie ciagle cisza... na poczatku ciązy tez musiałam sie przyzwyczaic, spanie na brzuchu juz odpadało. odzywiajcie się dobrze, jedzcie owoce i warzywa, szczegolnie na poczatku ciazy, bo po Was moze jeszcze nie widac, ze macie pod serduszkiem maleństwo, za to wlasnie na poczatku ono sie rozwija i potrzebuje najwiecej troski!

Gość rinoxi
zaczynam dzisiaj 11 tydzien:)

Gość żona mojego męża345
Witam Mamusie :) Ja jestem w ósmym tygodniu, też często wymiotuje mam mdłości, nic mi nie smakuje.. Staram się jeść zdrowe rzeczy dla Dzidzi żeby był zdrowy :) też bym już chciała być przy końcówce :) Pozdrawiam Dziewczyny i trzymajcie się dzielnie!!:)

hej jednak dostalam leki na slabe wyniki moczu, bo sie okazalo (dzwonilam do mojej ginki) ze sa nienajlepsze... mam brac urosept 3x2 i dostalam antybiotyk 1-razowa dawke Monural czy jakos tak, taka zawiesina do wypicia, dozowolona gdy trzeba, czasami lepiej wziac na silna infekcje ponoc antybiotyk niz nie wziac... na dodatek wczoraj wyszly mi 2 opryszczki,m jedna na ustach, druga pod nosem, masakra, wygladam strasznie :p ale na szczescie okazuje sie, ze z racji tego, ze mam w sobie tego wirusa od lat (opryszczka dopada mnie srednio 1-2 razy w roku od dawien dawna), to mam juz w sobie przeciwciala i nie jest to grozne ogolem nie czuje sie najlepiej caly czas, oslabiona jestem

Gość rinoxi
zmobilizowalam sie i zrobilam galaretki na poczatek.bylam z psem na dlugim spacerze i teraz padam na twarz:( widocznie czasem lepiej wziasc cos mocniejszego na infekcje,jezeli nie zaszkodzi.no to kuruj sie kochana i wypoczywaj.

Gość Ma-rikka
ja z kolei, po 5 dniach przeziębienia wzięłam syrop prenalen,dla kobiet w ciązy i mam wrażenie, że powoli stawia mnie na nogi.