Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jablo

Czy da się założyć, rozkręcić i prowadzić firmę opiekując się dzieckiem w domu?

Polecane posty

Gość jablo

Powiedzcie mi czy to jest fizycznie możliwe. Pytam kobiet, którym być może to się udało. I mam na myśli opiekę nad małym dzieckiem koło 2 lat bez możliwości pomocy babci, cioci, córki sąsiada. Czy to w ogóle jest możliwe?

Gość Oczwiscie, zalezy jaka to
firma. Jesli cos artystycznego to tak

Gość jablo
Nie, nie, bardziej chodzi o sklep interetowy.

Gość jezykoznawczyni
czarno to widzę... chyba, że masz jakiś super pomysł który szybko wypali . Inaczej zawsze bedziesz musiała wybierać - dziecko czy firma.

Gość jezykoznawczyni
1. marketing - rozreklamowanie sklepu trwa, nawet jak jest super-hiper 2 zus - poważny koszt na dzień-dobry to tak na początek przelicz sobie jak długo możesz nie mieć dochodu z firmy, bo początki zawsze są dość czasochłonne i kosztochłonne, a ty z racji bycia samotną matką jesteś mimo wszystko ograniczona czasem jaki możesz poswiecic firmiie

Gość jablo
No właśnie ja też to czarno widzę. Nie jestem samotną matką. Mąż dobrze zarabia ale ja zawsze byłam aktywna zawodowo i już kota dostaję bo od 2 lat tylko dziecko. Kocham córkę nad życie ale siebie też trochę lubię ;) I chciałabym dla siebie zacząć coś robić. Nie liczę na szybki czy wielki zysk. Na razie raczej jako dodatkowe zajęcie poza gotowaniem, sprzątaniem i opieką ale z drugiej strony nie umiem robić nic na pół gwizdka. Kurcze przecież to wszystko tyle czasu zajmuje ale może komś się to udało?

Gość jezykoznawczyni
nie, no to spoko - jesli to nie bedzie twoje byc albo nie być finansowe, to możesz sobie pozwolić na nieco wieksze ryzyko :) spisz sobie na kartce czego potrzebujesz i orientacyjny nakład czasu jaki mozesz poswięcić i zadecydujesz

Gość jablo
Nakład czasu...no właśnie i tu tkwi problem. Ja nawet nie mam czasu zająć się znalezieniem dostawcy co nie strasznie deprymuje. A gdzie bieganie po urzędach, księgowych, praca nad stroną... No ale może komuś się udało?