Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamisia_k

hsg - czy badanie drożności jajowodów jest bolesne ?

Polecane posty

mam zamiar wykonać zabieg sprawdzenia drożności jajowodów, czytałam troszkę na ten temat i niektóre dziewczyny piszą, że to straszne przeżycie, a inne, że to wcale nie bolało. Od czego to zależy ?

Dwie moje znajome miały, ale obie pod narkozą. Po je trochę bolało, ale podobno do przeżycia.

Gość wrózka pierdula
Hsg miałam i to bez narkozy i strasznie bolało.

no właśnie, a z tego co czytałam, to niektóre z kobiet miały wykonywane te zabiegi bez znieczulenia

Gość wrózka pierdula
Ja miałam dawno jakies 15l temu i wtedy lekarz mi powiedział ,że nie można znieczulić.Może teraz jest inaczej

sęk w tym, że jeszcze żadnych badań nie robiłam, ale czytałam, że często niedrożne jajowody są przyczyną, z uwagi na to, że mam zamiar zacząć robić badania, chciałam zacząć od tego, zresztą zależy co powie lekarz i jakie badania mi każe zrobić

aha rozumiem a co z badaniami nasienia masz cykle regularne? dobrze zaczac od badan hormonalnych monitoringu równiez ja juz troche przeszlam badan itd.

no widze właśnie, że wiesz co nieco na ten temat. Nie mam regularnych cykli, to też mnie niepokoi. Nasienia też jeszcze nie badaliśmy.

Bo widzę, że też już długo czekasz... Ja tak odsuwałam decyzję o badaniach, "bo może tym razem się uda". Chodziłam kiedyś do świetnej ginekolożki, to zdążyłam zrobić badania na hormony tarczycy i moja ginekolożka wyjechała za granicę.

aha no to rzeczywiscie dlugo a leczysz sie gdziesz chodzisz do gina? co oon na to to badania nasienia to podstawa gdyz szybko mozna wykluczyc czy u partnera jest ok czy nie a regularne cykle hmm no to tez jest nie pokojace zalezy jak o ne sa długie

cykle od 29 do 34 dni. najczęściej właśnie 29-30. znalazłam dobrego gina i po świętach mam zamiar się umówić i z tego, co słyszałam, to od razu zbadają tam mojego R. A powiedz mi, robią biopsję, czy sam musi "to" zrobić aby uzyskać nasienie ?

no to ja bym pd razu ci proponowla dobrego ginekologa od leczenia nie plodnosci ja juz przeszlam pary komnowałow i dopiero w klinice nam pomagaja obecnie czekam na inseminacje troche mnie to kosztuje cierpienia piniedzy ale napewno polecam klinike

ja najbliższą klinikę mam w Poznaniu, a to około 100km, dlatego wpierw chcę te badania zrobić na miejscu, a jeśli coś będzie nie tak to gin i tak mnie wyśle do kliniki chyba

ja jestem ze slaskiego lecze sie w katowicach bo na dobra sprawe hsg nic ci nie da jak nie zrobisz podstawowych badan

no to ginekolog i tak wyśle nas na badania z pewnością, ale po prostu zastanawiam się, czy to pomoże, bo czytałam, że kobiety po udrożnieniu jajowodów zachodziły w ciążę po długich staraniach

no tak ale nie wiadomo co jest przyczyna u ciebie przyczyna na dobra sprawe i tym bardziej ze to juz 3 lata wiec troche czasu i daje pewien nie pokoj, tez mialam to badania jakowody drozne a ciazy niema bo jest inna przyczyna moze u ciebie byc ok a u partnera byc zle z nasieniem ja bym od razu rwala do kliniki dobrze ci radze bo to juz przerabialam z ginekologiami a ile masz lat?

a powiedz mi jeszcze, ile kosztuje iui, czy można ot tak w klinice zażyczyć sobie tego zabiegu,m czy to lekarze decydują, że zostanie przeprowadzony? i czemu np w maju, a nie w już w kwietniu? przyjmujesz jakieś leki wspomagające przed ?

hmm nie mozna raczje bo jak jest jaks przyczyna u ciebie to mozna to wyleczyc a jak cos bedzie nie tak to iui ci raczej nie pomoze a u mnie mozliwsci takiej niema musze sie poddac iui ale moze sie udac za 1,2 3 razem nie wiadomo tak ja place ok 800 zl za kazdą próbe inseminacji a w maju gdyz jeszcze musze zrobic reszte badan przed iui napewno musisz miec cytologie ,wymaz poochwy, badanie nasienia ,monitoring cyklu zeby wiedziec kiedy podejsc do iui ,wlasnie droznosc jajowodów bo jak np :sa nie drozne a jesli nie da sie ich udroznic to iui tu nic nie pomoze takze troche tego jest

no ja się domyślam, że trochę potrwa nim będę miała w ręku wyniki wszystkich potrzebnych badań. Znajomi chodzili do tego lekarza, do którego ja chce iśc i On dostał jakies leki, po 3 miesiącach Ona zaszła w ciążę... Zastanawia mnie też to, że moja młodsza siostra ma PCOS, a starsza siostra ma 2letnią córeczkę. Może ja tez mam PCOS, ale znowu mam miesiączki. A Tobie życzę powodzenia, będę trzymać kciuki :)

wszystko mozliwe ale wiedz ze kazdy organizm jest inny no ja juz dluzo przeszlam ale jeszcze torche prze dmna