Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamisia_k

hsg - czy badanie drożności jajowodów jest bolesne ?

Polecane posty

oj kochana ja juz lecze sie rok a wczesnij chodzilam do innych ale oni nie pomogli a zaczellismy gdziesz po 2 latach bo tez myslelismy ze to blokada no ale jednak nie zaluje ze od razu nie udalismy sie do kliniki

w klinice wszystko szybciej działa ? a badania są robione oczywiście w klinice ? a długo się czeka na wyniki ?

Kamisia - tu też Ci odpiszę - nie wiem jaki lekarz Cię prowadzi - ale najpierw powinnaś przejść badania hormonów (z krwi) i Twój partner powinien zbadać nasienie, a dopiero później powinien Cię narażać na bolesne badanie... a idziesz na nfz czy prywatnie?

jeszcze żaden lekarz, ale znalazłam dobrego, polecanego i zamierzam do niego uderzyć po świętach.

hmm sadze ze szybciej j zalezy jakie badania leczenie itd niepłodnosc i to naprawde jest skomplikowana ja mam od razu tam laboratorium i wszystkie badania mam na miejscu nie musze jezdzci latac itd

no i właśnie mi o to chodzi, ale czekałam 3 lata, to poczekam jeszcze troszkę, nauczyłam się cierpliwości...

bo wiesz... jeśli okaże się, że to problem z hormonami czy z nasieniem, to to badanie zleca się dopiero jak nie pomagają inne metody (np. wspomaganie owulacji), a badanie jest bolesne i prywatnie dość kosztowne :) powodzenia!

w sumie, z tego co czytałam, to w tym Sulęcinie badania są wykonywane bez kolejki, także może lepiej iść na nfz, na co zbędne koszty

lekarz pewnie będzie wiedział, co robić i od czego zacząć, najważniejsze, to po prostu się tam już udać, a nie wciąż się zadręczać.

no tak jak pisze heyo badnie hsg robi sie w ostatecznosci radze zaczac od badan nasienia uwierz wiem co mówie

mówisz o owulacji, ja jestem przekonana, że nie raz trafiliśmy z moim R w owulację, bo obserwuję swoje ciało i widzę kiedy jest płodny śluz, a mimo to, nie udaje się nam.

tak, od dwóch lat miałam sporo badań - nic nie wykazały, z nasieniem też wszystko ok nie wiadomo dlaczego tak się dzieje mam teraz stymulacje cyklu, jak się nie uda, to czeka mnie inseminacja jak nie ma kolejek, to pewnie że lepiej na nfz - tylko zapytaj jaki jest przebieg - czy musisz zostać na noc czy nie :) ale zrób najpierw hormony - to tylko z krwi, ale trzeba zrobić między 1-3 dniem cyklu

kamisia_k tak ale zeby potwierdzic owulacje trzeba wykonac monitoring czy sa pęcherzyki i czy wogle pekaja nawet robiąc testy owulacyjny któe wychodzic moga pozytywnie a owulacji moze nie byc diagnostyka nie plodnosci jest bardzo dluga i mozna by tu mówic i mówic jeszcze na ten temat

heyo ponad 3 lata. Ja właśnie używałam takich testów owulacyjnych za 1zł i nie pokazywały mi owulacji...

no to faktycznie już długo a masz gdzieś w okolicy jakąś klinikę leczenia niepłodności? polecam - lekarz zleci Ci wszystkie badania, pomonitoruje cykl i będzie wiadomo jak działać, żeby dzidzia się pojawiła :)

kamisia_k byc moze byc ze nie masz owulacji tak wiec musisz zrobic komplekosowe i podstawowe badania tez przez to wszystko przechodzilam dasz rade heyo a kiedy bys sie decydowala na iui? ja czekam na maj zobaczymy

heyo, najbliższa klinika w poznaniu, około 100km, dlatego wolałabym wpierw coś ustalić z ginem, który jest bliżej.

ja miałam z narkoza bez bólu w novum tam to jest perfekcja bardzo miłi lekarze

kamisia - to faktycznie popros gina o skierowanie na badania :) paula - mi lekarz zaproponował na razie 2-3 cykle na clo, jak sie nie uda, to wtedy inseminacja...

heyo czyli wszystko u ciebie jest ok?to z iui jest róznie bo trzeba miec naprawde szczescie zeby sie za 1 razem udało al ke jak clo nie pomoze to faktycznie sprubowac IUI