Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senna bardzoooooo

mój niemowlak 3 miesiące znowu śpi krótko w nocy

Polecane posty

Gość senna bardzoooooo

około miesiąca spał juz ładnie, wybudzał sie na karmienie co 3-4 godz. A teraz od paru dni znowu, często co godzine nawet sie wybudza, jestem niewyspana okropnie, dlaczego tak sie cofnęło? czy nie powinno byc juz lepiej?

Gość senna bardzoooooo
i jeszcze jedno, maluch spi 2 razy w ciągu dnia około 10-11 godzinke i około 14-15 nawet ze 3 godz. jak wstaje o 17 trudno mu wytrzymac do 19-wtedy go kapię, dzis strasznie płakał ze zmęczenia wiec umyłam go juz około 19 i juz spi, a zasypia o 20,30 normalnie. Wiec teraz nie wiem co robic jak go przetrzymywac?

Gość mamuuuuunia
Na cycu jest czy butlece? zasadnicze pytanie. Jesli na cycu to jest norma, co chwile tutaj ktos z tym wyjezdza ze dzieciaki im starsze tym czesciej sie budza. Jesli na butli to ja sie nie znam......

Gość senna bardzoooooo
nooooo na cycuuuu jezu normalne, ze bedzie sie budził coraz częsciej???? no jka to???

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
senna bardzoooooo trochę przesadzasz. Dziecko na cycu tak ma i już. Ciesz się, że nie masz innych problemów ze spaniem mój np. przez przeszło rok budził się w nocy i nie spał 2 godziny a rano pobudkę robił już o 4 ! W dzień spał przez pierwsze 3 miesiące max 2 godziny . Dopiero teraz jak ma 15 msc jako tako się wysypiamy. Twoje dziecko pewnie się przebudza bo chce poczuć Twoją bliskość .

Gość senna bardzoooooo
taaaak, tylko włąsnie zaczęłam kłasc go do łózeczka bo tak spał ze mną jak mam wstawac 100 razy w nocy? tak spał ze mną i było po kopocie

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
no to już masz odpowiedź na pytanie spał z Tobą i było ok teraz się budzi bo nie czuje w nocy obok Twojej obecności. Dzeci są cwane wbrew pozorom.

Gość senna bardzoooooo
nieeeee, dzis go położyłam pierwszy raz w łózeczku na noc, chciałam spróbować do pierwszego nocnego karmienia chociaż. ale jak mnie pocieszacie, ze im starszy tym częsciej bedzie chciał cyca to super to widze. te ostatnie noce były w moim łóżku jeszcze.

Gość senna bardzoooooo
uppp

Gość tikal
moj syn tak mial ok 7m-ca,nigdy nie spal ladnie ale wtedy to bylo koszmarnie a ja o 5.30 do pracy.teraz ma rok i budzi sie tylko 2-3 razy:)

Gość tikal
moj syn tak mial ok 7m-ca,nigdy nie spal ladnie ale wtedy to bylo koszmarnie a ja o 5.30 do pracy.teraz ma rok i budzi sie tylko 2-3 razy:)

Gość senna bardzoooooo
więc jak myslicie to tylko kilkudniowy wybryk i jak juz był "wyregulowany" to mu wróci, czy nie? i co z tym przetrzymywaniem do 19? jak pada i ryczy.

Gość tikal

Gość tez zauwazylam
ze im moj synek wiekszy tym gorzej ze snem , teraz ma 10 mies i budzi sie co 4h tak samo po tresciwej kolacji jak i po zwyklym mleku, nie budzi sie na jedzenie ale po prostu sie poprzekrecal w lozeczku jest mu niewygodnie i trzeba poprawic. jak mial juz jakies 4 miesiace to ladnie przesypial po 7h pod rząd ale nasze szczescie nie trwalo dlugo bo zaraz zaczela sie faza ząbków i spania nie bylo...

Gość Sussannaa
Moja corka ma 6mies.odkad skonczyla 3mies spi od godziny 9 wieczorem do 9 rano..dodam ze teraz zabkuje ale i tak nie wplynelo to na sen.w dzien ma 3 drzemki.

Gość tez zauwazylam
Sussannaa---zazdroszcze!! no ale to chyba u kazdego dziecka indywidualne...mojej kolezanki corcia jak miala 2miesiace to juz bardzo dobrze spala w nocy, 1-2 pobudki tylko byly , jesc nie chciala ale na wadze dobrze przybierala wiec przestala ją budzic. natomias corka mojej szwagierki ma 2 lata i nadal 2razy budzi sie na cyca...

Gość Chienoglobina
Moj niemowlak ma 4mies i niewiem czy powinnam sie cieszyc z tego jak spi? Klade go o 8 i teraz tak- ma jedna pobudke,jesli nie rozbudzi sie na butle o 11tej to spi do piatej nad ranem i wtedy sie budzi,jesli zje o 11 nie rozbudza sie o piatej..i tak jest zawsze..potem butla o 8 nad ranem i spi do 12tej. Czy to dobrze czy powinien juz cala noc spac???

Gość Chienoglobina
Moj niemowlak ma 4mies i niewiem czy powinnam sie cieszyc z tego jak spi? Klade go o 8 i teraz tak- ma jedna pobudke,jesli nie rozbudzi sie na butle o 11tej to spi do piatej nad ranem i wtedy sie budzi,jesli zje o 11 nie rozbudza sie o piatej..i tak jest zawsze..potem butla o 8 nad ranem i spi do 12tej. Czy to dobrze czy powinien juz cala noc spac???

Gość senna bardzoooooo
no ale ja karmię piersią wiec chyba niemożliwe by spał 9 godzin?!

Gość senna bardzoooooo
susanna a Ty pewni dajesz butelkę co?

mielismy IDENTYCZZZZZNIE!!! nie uwierze ze to od cyca bo moj maly byl na tym i na tym bo sie nie najadal.przsypial od 19.30 do 5 raano bez ani jednej pobudki a jak mial 3 mies i tydzien to sie zaczelo dokladnie to samo:budzenie co godzin e,dwie a potem jak mial 6 mies to myslalam ze oszaleje bo potrafil co 15 minut jeczec!!! to bylo nie do wytrzymania!!!przez to chyba nie chce miec juz dziecik ale moze mi sie zmieni. nie namawiam nikogo absolutnie ale u nas pomoglo usnij wreszcie jak maly mial 8 miesiecy i do teraz w nocy dziecka nie ma-spi slodko a rano sie budzi z usmiechem i gada sam do siebie i widac ze jest wyspany bo wczesniej byla masakra-caly dzien byl marudny i niewyspany-po prostu to bylo nie do opisania!!! mam nadzieje ze u Ciebie to sie okaze niedojedzenie albo zeby. ja tez myslalam ze to zeby ale nie bo pierwszy wyszedl jak mial ponad 11 miesiecy. do tego dodam ze gdyby zeby dokuczaly to by raczej nie zaczal nocy przesypiac... powodzenia naprawde wiem jak to ciezko jest sie teraz przyzwyczaic znowu do wstawania:)

Gość fejsbuuuukkkk
kobieto i Ty narzekasz?? moje dziecko ma 19 miesięcy i nadal sie budzi w nocy wiec nie rozumiem problemu....

Gość fejsbuuuukkkk
jak sie chcialo dziecka to trzeba teraz wstawac i chodzic nie wyspanym a nie narzekac...

hehehe no kto musi to musi:) Ty musisz bo nie potrafisz innaczej.a pracujesz?chyba nie:) moze wtedy bys innaczej na to patrzyla:)super jest miec dziecko naprawde ale jeszcze lepiej je miec wyspane i zadowolone:)

autorko nic sie nie przejmuj :) twoje dzieciatko napewno bedzie spalo niedlugo:) postaraj sie wyprowadzic na jakis czas z pokoju i zobacz jak bedzie:)

dziecko prawie 2,5roku przespana noc jeszcze nie nastąpiła, jak mi dziecko prześpi na raz 3godz to jestem przeszczęśliwa, też karmiłam piersią, bardzo długo, wydaje mi się że dramatyzujesz za bardzo, jakoś żyję, a były nowe że godzinami chodziłam z dzieckiem po pokoju żeby zasnęło, i przespało choć chwilę, ale dziecko nie lubiło być noszone, gdy dziecko już podrosło to dopiero teraz odsypiam ale i tak co 2-3godz się budzi na picie, taki urok dzieci, do dnia dzisiejszego klnę pod nosem i żałuję że dziecko nie ma spania po mężu, bo ten to zaśnie w 1sekundzie, i w każdym miejscu, a dziecko się podało do mnie ja od kiedy pamiętam mało spałam, i dziecko też takie jest, a tobie radzę czekać czekać bo wg mnie metoda zaśnij wreszcie to barbarzyństwo i nie na każde dziecko ona się nadaje, na moje dziecko to nie skutkowało bo tak płakało że aż się zapominało i dławiło, i nie dało rady,

Gość mamasynkow
To ciesz sie ze nie masz blizniakow u mnie jeden wybudza drugiego bo zabkuje i wstaje czasem 6 razy na godzine tylko po to zeby poplakujacy brat nie obudzil drugiego.Nie przesadzaj co bo chyba nie wiesz co znaczy niewyspanie.

no właśnie są kobiety z bliźniakami, lub większą liczbą dzieci, i dają radę,

a no to tez slyszalam ze dzieci tak placza ale u nas tak nie bylo bo maly nigdy nie mial problemow z zasypianiem i nigdy przenigdy nie byl noszony na rekach zeby usnac-nie mial tez kolek wiec nam sie upieklo:) nam rozchodzilo sie o spanie nocne... i wystarczylo tylko przez pierwsze pare minut go ignorowac i on sam zasypial. troche plakal na poczatku ale potem skumal o co chodzi:) a i oczywiscie musielismy sie wyniesc z pokoju bo bylo latwiej:) :) ale to nie wazne bo kazda mama jest inna i niektore lubia wstawac w nocy do dzieciaczkow:)