Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolanren

Praca w Chinach

Polecane posty

Gość Bolanren

Witam. Jestem Polakiem, ktory pracowal w UK i przenioslem sie do Chin. Mozna tu zarobic tyle co w UK ale koszta zycia sie 10-krotnie nizsze niz w UK. Mysle zeby zaczac sciagac tu ludzi (Polakow z UK) bo jest tu praca dla osob ktore mowia jakos tam po angielsku. Nauczanie podstaw dzieci wiec nie musi to byc super angielski ale zeby byl na jakims poziomie. Zalet jest wiecej, chocby to ze nie pracujemy fizycznie pod presja normy, to ze czesto jestesmy zapraszani na jakies bankiety i inne uroczyste kolacje a pozatym caly czas jak na wycieczce. Uczymy sie chinskiego, wyrabiamy kontakty itd. Napiszcie prosze co myslicie i tej alternatywie.

Gość Bolanren
Handel i obsluga polskich biznesmenow ale moznaby zaczac sciagac Polakow do pracy. Srednio-dobra znajomosc angielskiego wystarczy.

Gość też już myślałem
nad tą opcją.. może zarobki nie są jakies super wysokie ale za uczciwą prace można użyć troche wiecej niż w pl

Gość Bolanren
Wygoogluj sobie bloga "raport z panstwa srodka" na onecie i tam duzo jest w tym temacie napisane

Gość no ja bym się pisała :)
po studiach, z angielskim advanced

Gość Bolanren
W takim razie to zaden problem. Pracy jest tu nawet sporo. Jeszcze jest bo nic nie trwa wiecznie a mozna juz wyczuc pierwsze oznaki "najazdu" Polakow ale spokojnie to jeszcze nawet nie jeden procent tego co w UK czy Irlandii.