Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuuu91

Kobiety w ciazy- jak zachował sie wasz lekarz?

Polecane posty

Gość Zuuu91

Cześć dziewczyny. Po prawie roku starań udało mi sie zajsc w ciaze. Byłam u swojego ginekologa licząc od ost. Okresu to 5 tydzien 4 dni. Zbadał mnie potwierdził ciaze, był pecherzyk i zarobek, ale nie powiedział jakie są wymiary tylko, ze wszystko jest prawidłowo i za tydzien mam przyjść sprawdzić czy serduszko bije. Chciałam was zapytać jak u was wyglądała pierwsza wizyta w ciazy? Kiedy lekarz założył wam kartę ciazy?

Gość Zuuu91
Zarodek

lekarz mierzy wielkosc dopiero jak zarodek stanie sie plodem czyli mniej wiecej od 10tygodnia..wczesniej tylko stwierdza czy zarodek jest i ewentualnie czy bije serduszko tyle. A karte ciazy lekarz moze zalozyc Ci obojetnie kiedy nawet w 6 miesiacu poniewaz i tak wpisuje tam wszystko to co jest w kartotece a karta ciazy jest wydawana tylko po to zebys ja zabrala do szpitala kiedy rozpocznie sie porod

Gość mnio
co ty wymyśliłaś nie mierzy? Chyba taki co ma słaby sprzęt. Podczas dwóch ciąż byłam u dwóch różnych lekarzy i obaj mierzyli wielkość zarodka od razu na pierwszej wizycie w 6-7tc.

Zapytał z czym przyszłam- mówię , że podejrzewam ciążę bo zrobiłam test i mam objawy. Potem badanie na fotelu( wymaz , cytologia), następnie usg. Potwierdził, że jest pęcherzyk ciążowy. Ale była to wczesna ciąża wg rozmiarów 5/6 tydzień (zmierzył) ale bez zarodka. Więc uprzedził, żebym jeszcze nie rozgłaszała, tylko za 2 tygodnie przyszła na kolejne badanie. Wtedy , w 8 tygodnie było już serduszko i wtedy założył kartę ciąży.