Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogoda majowa

Problem - chrzciny - chrzestna

Polecane posty

Gość pogoda majowa

15.04. robimy chrzciny, niestety musimy zmienić chrzestną córki. Czy nie jest za późno, aby poprosić kogoś innego na to miejsce? Obecna "chrzestna" z przyczyn zdrowotnych niestety nie da radę. Niewiele czasu zostało i mamy problem.

Gość pogoda majowa
Mąż mówi, że to za późno i nieładnie już do kogoś dzwonić.

Gość Bbbuhuuhu
Ojtam nie ładnie jak masz jakaś dobra koleżankę albo rodzine która sie nie ponieważ to zadzwoń Ja mam podobny problem ale jest juz po chrzcinach a chciałabym inna chrzestna :-/

Gość maja05
sądzę, że za późno byłoby PO chrzcinach :D

Gość pogoda majowa
Mąż ma siostrę i chciałabym aby do niej zadzwonił, ale on mówi, że to już za późno na taką prośbę. Nie wiem co robić. Ja jej za dobrze nie znam, nie jesteśmy za długo po ślubie i nie mieszkamy w jednym miejscu.

Gość Bbbuhuuhu
No wiem heh Ty masz jeszcze czas jesli nie chcesz zeby tamta była chrzestna albo ona sie wykręcić to zadzwoń do kogoś tzn nie dzwon jedz osobiście przecież napewno masz awaryjna osobę heh

Gość maja05
ale on mówi, że to już za późno na taką prośbę. łoo matko :D Zapytaj męza czy jak bedzie wchodził pod rozpędzony intercity to też stwierdzi, że to za późno, aby się cofnąć?

Gość Bbbuhuuhu
Heheh dobre To co nie będziecie mieli chrzestnej?

Również chrzestnym może być osoba która nie będzie obecna na mszy z różnych przyczyn.Prawo kk jest ten zapis.Tak więc jeśli nie chcecie zmienić chrzestnej to idź do księdza i z nim o tym porozmawiaj. A jeśli chodzi o proszenie kogoś niecałe 2 tygodnie przed to w takiej sytuacji jak Wasza ja bym się nie obraziła na Was....ale pomyślałabym sobie że jestem taka z doskoku :D

nie zapozno ja chrzcilam malego jak mial 3tygodnie i ze chrzest bedzie przyspieszony wiedzialam tydzien wczesniej chrzestny wiedzial ale chrzestna dowiedziala sie 6dni przed terminem i sie nie obrazila. moj maz bedzie chrzestnym w swieta a oficjalnie zostal poinformowany dzis ale ze bedzie sie domyslal wiec na te okolicznosc i tak bylismy przygotowani