Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazkafe.

dziewczyny, wiem, że temat wałkowany, ale pomożecie mi z krótką listą wyprawki?

Polecane posty

Gość Mam pytanie_____________
"A złościsz się tak pewno bo napewno klepiesz z mężem biede albo jeste samotn mama i zaliczylas wpadke i teraz masz problem za co kupić dzieciakowi wyprawke" Bez komentarza. :D Inteligencją wręcz powalasz.

Gość Kłoliberek
Ponad 50 ubranek w rozmiarze 56?? Przecież dziecko zmieści się w nie góra przez 2 tygodnie o ile nie urodzi się dużo bo wtedy w ogóle nie użyjesz tych ubranek..

hej mati!!!! widze ze ci sie udalo raz jeszcze .... wnioskuje z tej wyprawki:) zastanawialysmy sie co u ciebie wlasnie!!!!!

Gość Mamusiaa__
Dziewczyny a macie do najbliższej drogerii albo apteki 50 km? Co za problem kupić podstawowe rzeczy a potem dokupować to co potrzebne? Nożyczki dla niemowlaka - miałam,nigdy ich nie użyłam, używałam normalnych nożyczek do paznokci. Skoro tetra to po co jeszcze flanela? Nigdy nie użyłam ceraty pod prześcieradło. Rzeczy na 56 cm nigdy nie użyłam bo młody miał 62 cm jak się urodził więc takich maleńkich lepiej nie kupować, w kaftaniku można podwinąć rękawek. Nigdy nie używałam elektrycznego odciągacza pokarmu ani podgrzewacza do butelek,mimo że miałam kupione. O wiele wygodniej odciąga się pokarm tańszą "gruszką" Do roku karmiłam piersią więc butelki były mi praktycznie niepotrzebne. Miałam jedną niekapkę do herbatek. Zastanówcie się zanim zrobicie zakupy za 5000 zł Wózek kupiliśmy za 1400 zł a mały w nim nigdy nie leżał bo go nie tolerował Fotelik kupiliśmy taki od O do 22 kg abo nie kupować dwóch, najpierw dla niemowlaka a potem dla większego dziecka. najważniejsze : Chustki do pupy, krem do pupy,oliwka, pampersy i to na tyle jeśli chodzi o pielęgnacje maluszka (chyba że do pielęgnacji pępka coś dodatkowego)

Gość Mamusiaa__
i do Mati :) jesteś niesamowita, jeśli Twoje dziecko będzie tak trzymane w kloszu to bardzo mu współczuje...Moskitiera do wózka:):):)Nie znam osoby której przydałaby się elektryczna niania,pościel do wózka, 4 łańcuszki do smoczków (moje dziecko smoczka nie chciało, po prostu wypluwało i nigdy mi nie był potrzebny) , PODSTAWKA POD WANIENKĘ< HAHAHA, pokrowiec na przewijak, jak to czytam nie wierzę, że w ogóle są takie rzeczy, przewijak po to jest z ceraty żeby go szybko i łatwo umyć.