Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taki_Jeden_Ten_Normalny

Świadomiie i nie swiadomie podswiadomie Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 4
A mozesz to wszystko swiadomie czy nieswiadomie przetlumaczyc na jakis kumaty polski jezyk ?

Gość fantasmagoria@
zawsze można się mylić :) dlatego też zaparcie sie w swoich sądach i osądach jest niebezpieczne

Gość felerny karol
I po chuj zadajesz takie nędzne pytanie ? Wiadomo przecież, że sam możesz się uważać nawet za Napoleona, ale w rzeczywistości, chociaż to do ciebie nie dociera, jesteś zwykłym, prostym cieciem, na którego nie warto zwracać uwagi :classic_cool: Kreować się możesz nawet dla siebie samego, ale są jeszcze ludzie z twojego otoczenia, którzy odbierają cię na swój sposób i też mają swoje zdanie. :classic_cool:

Gość Zuzanna Amelia & 4
To raczej normalne zjawisko. W wielu zwyklych, normalnych ludziach drzemia rozne mniej lub bardziej zduszone emocje , fantazje czy pragnienia , ktore niekoniecznie dochodza do glosu. Takim klasycznym przykladem sa dzialanie w czasie wojen kiedy dochodzi do eskalacji okrucienstwa.

Gość Zuzanna Amelia & 4
22:31 [zgłoś do usunięcia] Taki_Jeden_Ten_Normalny nie wiem jak sie to nazywa w psychologi ale w glebi duszy podswiadomie czuje ze jestem kims innym Kims innym - w jakim sensie?

Gość Zuzanna Amelia & 4
A mozesz to troche bardziej rozrysowac ?

Gość felerny karol
Bo taki jesteś, w każdym tkwi dobro i zło. Jednego jest więcej drugiego jest mniej. Wydobywa się z ciebie to, co chcesz. Każdy może zabić, skrzywdzić, obrazić. To głęboko skrywane. Ale w sytuacji alarmowej korzystasz z tych ukrytych cech. Jeśli dla ciebie istnieją jakieś wartości w życiu, to możesz nigdy nikogo nie zabić. Ale to dłuższa dyskusja :classic_cool:

postaram sie chodz nie znam sie na psychologi zawsze uwazalem sie za kogos dobrego i dobro dusznego aniolka itp a teraz zaczyna do mnie cocirac ze jestem zly ze staram sie walczyc z tym czyms tylko po to aby nie wydostalo sie to na zewnatrz zeby nigdy nie doszlo do glosu bo wtedy juz nie bedzie powrotu

Gość felerny karol
miało być- to głęboko skrywane emocje.

Gość felerny karol
wypuść to zło i nie męcz się stary :classic_cool:, dziergasz i dziergasz, a tak naprawdę nie wiadomo o co kaman tobie :classic_cool:

Gość fantasmagoria@
każdy, absolutnie każdy człowiek jest zdolny do zła albo świadoego albo nieświadomego a najczęsciej spotyka się zło nieswiadome które potem winny skrzętnie racjonalizuje bo mu wstyd się do niego przyznać

Gość felerny karol
Nieświadomie - czyli podczas snu, po dużej dawce alkoholu.. Świadomie - wszystko do ciebie dociera, żyjesz i czujesz wszystko dokoła. W czym ci pomóc bo nie rozumiem ? :classic_cool:

Gość Zuzanna Amelia & 4
To ja proponuje zaczac od innej strony. Zastanawiales sie kiedys skad sie biara te negatywne emocje, w czym maja zrodlo , jak sie przejawiaja ? I - przede wszystkim - kogo , czego i w jaki sposob dotycza?

Ja wiem kim jestem, wiem kiedy mogę być z siebie dumny a kiedy jestem zwyczajnym głupcem.

Gość felerny karol
no jeszcze prawie nieświadomie - jak jest "pomroczność jasna", ale to nie zdarza się przeciętnemu śmiertelnikowi;) i jeszcze w afekcie, w nerwach tak dużych, że nie wiesz co robisz, chociaż dla mnie to dziwne trochę :classic_cool:

staram sie nikogo nie krzywdzic nie ranic i robie tak aby nie czynic nikomu krzywdy ale wychodzi innaczej wychodze na zimnego drania bez uczuc z jednej strony mysle ze stac mnie na dobro np staly zwiazek a z drugiej mysle o zabawieniu sie itp z jednej strony mysle o tym co zrobic aby swiat byl lepszy a z drugiej pojawiaja sie mysli by go spalic zniszczyc

Gość fantasmagoria@
felerny karol Nieświadomie - czyli podczas snu, po dużej dawce alkoholu.. Świadomie - wszystko do ciebie dociera, żyjesz i czujesz wszystko dokoła. :D, :D nieswiadomie - czyli jesteś zbyt głupi aby pojąc co robisz i nie mysisz do tego byc pijany świadomie - dokładnie wiesz co robisz a mimo to wybierasz zło

Gość Zuzanna Amelia & 4
Mozesz opisac jakas konkretna sytuacje ?

Gość felerny karol
fantasmagoria - nie polemizuj ze mną, wiem co pisze :p nieświadomie działają ludzie chorzy, w afekcie, po alkoholu, pewnie, że kur...w niewielkim procencie nie wiedzą, co robią, ale nie powiesz mi, że po alkoholu jeśli zdradzisz, to jesteś czysta jak łza bo tak będziesz się broniła. Prawda jest taka, że musiałabyś wypić tyle tego alkoholu, żebyś widziała białe myszki, a wtedy, to raczej nie wiesz co robisz. Kobiety jednak rzadko tak się upijają :P ,chyba, że swoją nieomylnością sądów :P Wybierasz to zło po lekkim alkoholu, a więc świadomie bo wiesz z kim chcesz zgrzeszysz, widzisz jeszcze i czujesz i nie pitol, że jest inaczej :classic_cool: Moja definicja świadomości jest identyczna z twoją sieroto :P

Gość felerny karol
A ty autorze, jeśli nie wiesz do czego służą google, to najwyższa pora żegnać się z tym światem i piszę ci to całkiem świadomie :P