Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość typu-zurek z torebki

uzywacie na swieta gotowców ? czy wszystko same ?

Polecane posty

Gość typu-zurek z torebki

bgnfbkf

kupiłam żurek w butelce, ale skład ma normalny, żadnej chemii pierwszy raz zobaczymy, jaki smak wyjdzie po doprawieniu resztę robię normalnie

Gość rozwiewam watpliwosci ....
ani to, ani to. w swieta bede obwozic gosci turystycznie po okolicy, wiec pozywiac sie bedziemy w co ciekawszych karczmach.

Gość breddda
Chrzan w sloiczku to dla mnie normalka. Oczywiscie, ze mozna zrobic samemu, ale idac tym tokiem myslenia to powinnismy piec chleb, sadzic ziemniaki, hodowac kury na dobry rosol i jesc barszcz z zakwasu z wlasnych burakow. Tak sie po prostu nie da. Gotowce to dla mnie zurek z torebki czy mrozone pierogi.

Masa makowa z puszki. Nie lubię sobie utrudniać życia perspektywą babrania się z gotowaniem i mieleniem maku;)

Gość ktototakiktototaki
dla mnie święta bez przygotowań w kuchni, to żadne święta uwielbiam tę atmosferę, zapach pieczonych ciast, gotujących się i piekących potraw, krzątaniny tak więc wynosząc taką tradycję z domu, praktykuję ją na swoich włościach robię wszystko począwszy od nastawienia zakwasu na żurek, poprzez wszystkie mięsne wyroby własnej roboty z uprzednio ubitego u rolnika świniaka, po ciasta, pisanki, stroiki itp :D i uprzedzając pytanie typu " chyba nie pracujesz i tylko w domu siedzisz?" :p otóż pracuję zawodowo w systemie dwuzmianowym ( dzień lub noc) po 8 i 12 godz dziennie na przemian :D

Gość gwoli przypomnienia:
no jak lubisz, to rob i sie ciesz :) dla kazdego co innego. dla mnie ta krzatanina i siwateczny zamet to cos, od czego sie ciesze, ze w koncu sie uwolnilam ;)

Gość agniieszka
polewę czekoladową delekty do bajaderki, petitki do tejże :) żurek w butelce, chrzan w słoiczku, ale ćwikę juz zrobiłam sama :D

Gość hubaaa aaaabuba
gwoli przypomnienia: i kilka jeszcze innych twoich niczkow---> z ciebie ironia bije nawet przez monitor :Dironia i lenistwo :D

Gość pełen relaks
Chrzan kupny, majonez, wiadomo, chociaż moja mama jeszcze czasami robi majonez. Chleb upiekę, bo lubię :) ale tez kupię normalny.

Gość pasują idealnie na stronę
barszcz biały z torebki, do tego kiełbasa kupna wiadomo a jajka od kur własnych. Oprócz tego z gotowców to majonez i chrzan w słoiczku. Sałatkę jedną robię sama, drugą dzisiaj dostałam od rodziców więc można powiedzieć ze też gotowa :D

Gość gwoli przypomnienia:
hubaaa aaaabuba - powiedz, czym cie tak strasznie zranilam, to przeprosze :) bo az nie moge z zalu spac, ze lazisz za mna, wypominasz, przy czym odkrywasz ameryke za ameryka. nie trudz sie zgadujac tego, co oczywiste ;)

Gość ja wam tez powiem
na pewno nikt nie przebije mojej rodziny - moja siostra robi szarlotke na gotowym kruchym ciescie z paczki, do tego jablka ze sloiczka i polewa z torebki, sernik na zimno z gotowych ciast i galaretek, mama robi mazurki na ciescie z torebki, a mase makowa i kajmakowa z puszki, tata piecze mieso w gotowych przyprawach, niektore kupil juz marynowane, a do tego oczywiscie zurek z butelki, majonez gotowy, chrzan ze sloiczka itp. ciesze sie ze ja jestem na scislej diecie i nie jem :)

Gość Kotwiczkaaa
U mnie tak pół na pół. Część rzeczy piekę i gotuję sama, a część kupuję gotowych. Babki i biszkopty lekkie z bitą śmietaną i owocami oraz sernik piekę sama. Sałatkę z mięskiem gyros, sałatkę z tortellini robię własnoręcznie, a tradycyjną jarzynową ( z Degi ) kupuję, bo nie mam już zwykle czasu gotować i kroić tych wszystkich warzyw, a ta smakuje jak domowa. Mięsa przygotowujemy w domu, bo sama wiem najlepiej ile przypraw dodać, żeby całej rodzinie smakowało :)

Gość ja mialam podobna sytuacje :P
ja kupilam mase makowa ;/ kurwa juz moge stwierdzic ze ciamakowiec jest paskudny ;/ ehhh, bo nie chcialo mi sie maku parzyc, to mam ;/

Gość x hjmnh gjbnk,m
gwoli przypomnienia: ja nie mam pojęcia dlaczego tak reagujesz w stylu prześmiewczym, ale zapewne tam jakiś powód masz odnośnie wpisu tego (jak domyślić się mogę, młodej gospodyni) 'ja kupilam mase makowa ;/ k**wa juz moge stwierdzic ze ciamakowiec jest paskudny ;/ ehhh, bo nie chcialo mi sie maku parzyc, to mam gotowca za kase moich starych;/" Więc odnosząc się do powyższego : te wszystkie wasze przepisy i gotowe masy makowe z puszek mozecie sobie wsadzic prosto w odbyt i nawet nimi nie bakac :) OBY WAS ZATWARDZENIE I NIESTRAWNOSC ZOLODKA DOPADLA :D :D:D:D

Gość ale pierdolicie, takie
idealne gospodynie co poniektóre a zamiast cieszyć sie świętami lepiej dowalić komus na forum i zagwiazdozyć jaka to jest super kucharka

a moja szarlotka zapachniła całe mieszkanie :) nie wiem, czy dotrwa do poniedziałku najwyżej upiekę drugą, chyba mam gdzieś jeszcze soik jabłek (tą zrobiłam ze świeżych, ale miałam robione w słoiki też)

Gość pełen relaks
A ja chyba (według zasad forumowych) postąpiłam okropnie i kupiłam keks :D ale zapomniałam dodać, ze wędliny i kiełbasę mam od faceta ze wsi :)