Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bakuś583

Jak prawidłowo zaaplikować tampon ?

Polecane posty

Gość bakuś583

Próbowałam 3 razy włożyć tampon ale mi się nie udało. Zawsze mi trochę wystawał a jak chciałam go włożyć dalej to mnie bolało. Nie wiem jak mam go założyć, pod jakim kątem ? Proszę pomóżcie! Powiedzcie jak zrobić to krok po kroku, czytałam instrukcje przy tamponach ale nie udało mi się nigdy zaaplikować tamponu. Dodam że nie ma w mojej miejscowości tamponów z aplikatorem ; c

Gość bakuś583
Proszę pomóżcie !

Gość Miliana23
może lepiej przejdz na podpaski zanim sobie zrobisz krzywde.

Gość bakuś583
Proszę pomóżcie !

przede wszystkim spróbuj się rozluźnić - oddychaj spokojnie. nie śmiej się - ale najlepiej robić to na wydechu :P postaw nogę na jakimś podwyższeniu lub ukucnij. wkładaj powoli, spokojnie, możesz nieco manewrować nim, aż wyczujesz, ze nie ma "blokady". najlepiej aplikowac jakby w stronę kości ogonowej. jeśli czujesz ból to spróbuj zmienić kierunek. czasem ból wiąże się ze zbyt małym nawilżeniem - może poczekaj aż okres będzie nieco bardziej obfity i wtedy spróbuj? ja używam tamponów ponad 10 lat, nie wyobrażam sobie bez nich normalnego funkcjonowania - a też na początku miewałam problemy, głównie dlatego, że w stresie zbyt mocno zaciskałam mięśnie pochwy. powodzenia, będzie dobrze! :)

Gość córeczka tatusiaaaakk
dla początkujących dobre są tampony z aplikatorem. Wygląda to tak że wkładasz jakby lekko plastikowy śliski ( a więc łatwo wchodzi ) aplikator, naciskasz od spodu i tampon sam się aplikuje. PROSTE JAK BUDOWA CEPA!

Gość higienka
pomyśl o seksie :)u mnie działa

Gość plula
higienka niezły pomysł też sprubuję a jak będe miala miesiączkę ale jak czutam o niej to coraz lepiej jestem przygotowana to tego a i jeśli chodzi o tampony to wkładaj po woli i jak cię będzie bolalo to trochę cofn ij tampon i sprubuj dalej a i posta nogę na jakiś wyrzszy przedmiot POZDRO