Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bydło coś siedzi cicho

Jak weszła ustawa o Acta to młodzież bydło wyszła na ulicę bo..

Polecane posty

Bydłu zabiera się filmiki, gierki, muzyczkę, co jest sensem życia tego bydła; a jak przedłużają wiek emerytalny i starzy rodzice tego bydła czy też oni sami będą musieli zapie**alać do 67 roku życia to CISZA, nikt nie protestuje, to jest poza zasięgiem tego bydła ogłupionego przez neta, filmiki, gierki, muzyczkę.... śmieszne prawda?

ostro ujęte ale cos w tym jest też sie dziwię we Francji ludzie potrafili iść w 3milionowych demonstracjach i zapobiec tym rządowym wymysłom z kapelusza na ich niekorzyść.

Gość no wieeecie...
...Pomysł dobry tylko ludzie źli ;/ Za granicą 60 laetnia osoba to wykwalifikowany pracownik, na bieżąco z nowinkami technicznymi, sprawny na duchu i ciele. W Polsce 45-50 letnia osoba to już zniedołężniała często osoba, która nie wie co ze sobą zrobić. Nowe programy w urzędzie? Nowe komputery? Nie, ja będe notować na kartkach Trzeba się nauczyć języka? Nieee.... Polski starczy. Za granicami naszej Polszy tego nie ma i się sprawdza wyższy wiek emerytalny...

Gość mmmisiaaa
Tylko , że teraz we francji ludzie pracuja krócej i wcale nie sa zadowoleni bo teraz znowu narzekaja ze starszych osob nikt nie chce na emeryturze a by jednak popracowali tak zle i tak nie dobrze wszystkim nie dogodzisz .. a niekt nie pomyslala o tym ze wydluzaja czas pracy poniewaz mlodzi ludzie nie pracuja ? a jak juz pracuja to na smieszne umowy o dzielo lub zlecenie prawo powinno zadbac o umowy i zaczac robic porzadek z firmami ktore maja ludzi na lewo a jest ich wiele

Egoistyczna młodzież myśli tylko o rozrywce, żeby jak najtańszym kosztem oglądać jakieś durne filmiki, grać w debilowate gierki, słuchać ogłupiającej muzyki, tylko to ich obchodzi. Jak się im to zabierze, ich jedyny cel życia (oprócz ruchania, bo to też ich sens istnienia) to zaraz walczą wychodzą na ulicę!!! Ale że ich starzy 50letni rodzice będą musieli zapieprzać do 67 to już mają w nosie.

jaaaaasne, na zachodzie to jest raj i ideał... :) w Niemczech w przedziale 60+ jest takie bezrobocie, że nie wiedzą co zrobić z tym całym przedłużaniem wieku, możliwe że sie wycofają

misia, masz rację. nie ich rodzice będą pracować tylko o ni, i nie do 67 tylko do 70-72 wg prognoz.

Gość no wieeecie...
ACTA to coś więcej niż pobieranie gier czy filmów z internetu (które - notabene - zgodnie z założeniami ACTA nie jest nielegalne dopóki nie jest rozpowszechniane; ściągasz - OK, seedujesz - źle). Ale widać tutaj wszyscy wiedzą lepiej...

Gość no wieeecie...
Ja nie pracuję i nie mieszkam w Polsce od paru lat, wiek emertytalny to 65lat dla kobiet i mężczyzn po równo tutaj. Nie ma "ochrony przed emeryturą" - albo się doszkalasz albo papa.

"zaczac robic porzadek z firmami ktore maja ludzi na lewo a jest ich wiele " socjalizm tak, wypaczenia nie :D tyle lat a wy i tak się jeszcze nie nauczyliście że ten chory system nikomu jeszcze (poza garstką uprzywilejowanych) na dobre nie wyszedł.

wiadomo, że ACTA to coś więcej, ale nie więcej niż podnoszenie wieku przymusowej pracy

chodzi o to, aby prawo nie było świstkiem na papierze, prawo pracy mówi to i to, ale jak ktoś zatrudnia na czarnot o po prostu jest.. zaradny ;) co nie zmienia faktu, że obciążenia pracodawcy są z kosmosu i powodują ucieczkę w szarą strefę.

też byłam pozytywnie podbudowana że młodzież wyszła walczyć z ACTA na ulicę i też rozczarowuje mnie obecne milczenie owiec.

"ale nie więcej niż podnoszenie wieku przymusowej pracy" zawsze można zrobić tak jak w "folwarku zwierzęcym". pamiętacie boxera? trzeba doić, strzyc to bydło, a jak zdechnie zrobić mydło. tym bardziej że bydło samo tego chce. wystarczy naobiecywać bydłu złotych gór a jak przyjdzie do spełniania obietnic to zaprosić "specjalistów" i "fachowców" którzy "wytłumaczą" że "z powodu kryzysu", "z powodu sytuacji demograficznej" "z powodu trudnej sytuacji budżetu" itp "się nie da". i bydełko to łyknie.

Gość Gadanie....
Emerytury? Jakie emerytury - dajcie spokój... lada moment to się wszystko zawali.

Gość mmmisiaaa
gadanie co sie zawali ? juz zawala sie tyle lat i jakos do tego nie doszlo a to ze mlodzi ludzie z amalo walcza o swoje prawa i przyszlosc to fakt ale czy kazdy z mlodych jest taki sam nie wystarczy popatrzec co sie dzieje za granica kto byl lub mieszka w innym panstwie to wie Ilu ludzi uczy sie angielskiego ? ile osob konczy studia ? bo jesli w polsce nie umiesz angielskiego to za chwile nawet sprzataczka nie bedziesz ...

nie tyle jestem naiwna, co jestem wrażliwa społecznie ( zresztą jako mgr socjolog) jestem wyczulona na obserwację zmian w ruchach społecznych, tworzenie sie nowych trendów, nowe procesy społeczne itd.

Gość mmmisiaaa
to dlaczego nie ustanowia prawa dla firm takze dogodnego zeby wilk byl syty i owa cala ... a dlaczego nuie zmniejsza ilosci politykow w sejmie i senacie ? moze od podstawowoych pytan powinnismy zaczac

Gość mmmisiaaa
poza tym wydaje wam sie ze te problemy dotycza tylko polakow nie nie tylko .... wysokie podatki sa rowniez we francji i ludzie tez kombinuja jak moga

"gadanie co sie zawali ? juz zawala sie tyle lat i jakos do tego nie doszlo " no właśnie. czyli korwin mikke miał racje gdy powiedział że "gdyby państwo upadało tak szybko jak samolot to na świcie nie było by socjalistów". a że trwa to długie dziesięciolecia to głupie bydełko nie jest w stanie powiązać przyczyn ze skutkami i można im wodę z mózgu robić cały czas. "nie tyle jestem naiwna, co jestem wrażliwa społecznie" ja jednak twierdzę że naiwna, żeby nie powiedzieć gorzej. jakież to "zmiany w ruchach społecznych" zaobserwowałaś?

Jest wiele zmian, doktoraty pewnie o tym powstają. nowa droga komunikacji społecznej- internet nowe formy kontaktów interpersonalnych i tego implikacje zmiany w systemach wartości , odejście od hierarchicznosci na rzecz fluktuacji ról zmiany w funkcjonowaniu społeczeństwa postmodernistycznego koncesyjność polskiej sceny gospodarczej, problemy nieprzystawalności etatyzmu do nowych potrzeb młodego pokolenia itd.....

Zresztą bardzo rzadko w historii udawało sie zaobserwować na bieząco że ruch, który sie tworzy będzie istotny lub decydujacy dla kierunku zmian teraz nawet serwery wielkie stoją w ośrodkach futuryzmu socjologicznego i prognostycy liczą skomplikowane wzory, jaki nurt opanuje umysły ludzi i co ich porwie do jednoczenia sie i działania, i nadal przewidywalnośc tego jest kiepska i dobrze, dzięki temu życie jest takie fascynujące, trzeba tylko patrzeć szeroko otwartymi oczami.

"koncesyjność polskiej sceny gospodarczej, problemy nieprzystawalności etatyzmu do nowych potrzeb młodego pokolenia" to są "ruchy społeczne"? :D bredzicie koleżanko wyjątkowo. "etatyzm" i inne formy socjalizmu zawsze były "nieprzystawalne" do potrzeb ludzi. nie tylko "młodego pokolenia" ale każdego.

a wszystko to tylko realizacja starego jak świat hasła żeby "dobrze wypić i smacznie zakąsić" na koszt podatnika. tak było i w starożytnym egipcie i we współczesnej polsce. a to że zmiast na papirusach piszemy na klawiaturze komputera to tylko zmiana technologiczna a nie żadne "nowe ruchy społeczne".

ruchy społeczne powstają na bazie procesów społecznych, konkrety to będą za oknem," w dzienniku", a potem w książkach historycznych.

Gość tysiasysia
a Ty nie jestes wyborcem ? ja nie jestem poniewaz mieszkam za granica i uwazam ze ludzie ktorzy nie mieszkaja w Polse nie powinni glosowac ...