Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _-_-_-_

Pytanie do piekących (sernik)

Polecane posty

Gość _-_-_-_

Witam: Wczoraj upiekłam sernik na kruchym spodzie - niestety po 1,5 h w piekarniku spód nie upiekł się do końca. Czy da się z tym coś jeszcze zrobić - najwyżej odkroję spód i bedzie sam sernik Zastanawiałam się czy mogę go jeszcze dzisiaj np. podpiec - na najnizszy poziom w piekarniku i grzanie tylko na spód. Tylko nie iwem czy już kompletnie go nie zepsuję. Jak myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _-_-_-_
wcale nie mowie ze nie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale spód jest surowy czy po prostu ma zakalec (co wygląda podobnie). Ja bym juz do piekarnika nie wkładała, bo możesz sernik kompletnie wysuszyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
odwroc do gory nogami i odkroj ten spod i wyrzuc. Nastepnym razem gdy tak robisz sernik to na poczatku piecze sie troche sam spod, albo zaczynasz pieczenie od spodu i tyle. Teraz ten spod wyrzuc. Poloz na blaszke jakies ciasteczka a na to sernik, mozesz to polaczyc jakas masa budyniowa i bedzie pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Almira
jw. Ale jeśli masę serową masz wyjątkowo mokrą a w kuchence funkcję pieczenia dołu - spróbowałabym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka amatorka
Nie wydaje mi się by po 1,5h kurche ciasto się nie upiekło, może po prostu zwilgotniało od sera. Nigdy nie zapiekałam wcześniej spodu, w 180 stopniach sernik piekę 50-60min i nigdy nie był surowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka amatorka
w kruchym cieście zakalec? możliwe to, mnie się nie przydarzył

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _-_-_-_
właśnie najpierw podpiekłam sam spód 10 minut w 180 stopniach a potem 1,5 h z masą serową - tak było w przepisie - nie pisało tylko jak ustawić piekarnik (góra czy dół) i dałam na oba i ciasto włożyłam na środek - może tu popełniłam błąd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dltego ja mam zasade od lat
ze najpierw wkładam do pieca sam spód i zapiekam na jasno złoty kolor a potem daje ser i całą reszte i normalnie pieke .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale jak sprawdziłaś że spód
się nie upiekł? W kruchym to wręcz niemożliwe przecież. Może to ser go rozpuścił? Chyba wydziwiasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _-_-_-_
jest zbyt jasny i nie smakuje dobrze. Może tak jak piszecie zawilgł od masy serowej. To mój pierwszy sernik. Kruche ciasto już piekłam np z jabłkami i zawsze mi się udawało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"w kruchym cieście zakalec? możliwe to, mnie się nie przydarzył" Mnie sie przydarzył. Po prostu źle zrobiłam ciasto, bo kruche ciasto robię sporadycznie. Mimo iż spód podpiekałam, był jakby niedopieczony. Ale smakował normalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mi równiez dzisiaj sernik nie wyszedł. Równiez trzymałam 1,5 godziny, zrobiłam krok w krok jak w przepisie i kruche ciasto się nie upieklo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×