Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potwór spaghetti jest ze mną

święta Jezusowe i inne religijne

Polecane posty

Mam pytanie do obchodzących święta, jak możecie oddawać pokłon bogu katolickiemu (czyli w religii katolickiej Jezusowi) który to Jezus oddawał pokłon bogu który kazał rozpruwać kobiety w ciąży i zabijać kobiety oraz dzieci mieczem? Jak się z tym czujecie?

Gość vivianaaaa
A gdzie to niby w Biblii jest napisane? Chętnie się dowiem :)

(Księga Ozeasza 14. 1) "Samaria odpokutuje za bunt przeciw Bogu swojemu: poginą od miecza, dzieci ich będą zmiażdżone, a niewiasty ciężarne rozprute." (Księga Liczb 31. 17) "Zabijecie więc spośród dzieci wszystkich chłopców, a spośród kobiet te, które już obcowały z mężczyzną. Jedynie wszystkie dziewczęta, które jeszcze nie obcowały z mężczyzną, zostawicie dla siebie przy życiu."

Gość Alergia na koty
porozmawiamy jak bedziesz w stanie oddać zycie za kogos kto pluje ci w twarz - tylko po to aby zrozumial swoja niegodziwość... dziś ta rozmowa nie ma najmniejszego sensu

Dlaczego nie oddajecie pokłonu Hitlerowi? On też kazał tak zabijać i zabijał! Każdy widział. Taki sam jak bóg.

Potwór spaghetti jest ze mną Dlaczego nie oddajecie pokłonu Hitlerowi? On też kazał tak zabijać i zabijał! Każdy widział. Taki sam jak bóg. tym tekstem pokazałeś, że jesteś głupi ;)

Ostatnia wieczerza. Wchodzi skupiony Jezus, patrzy, a tu stoły zastawione najdroższym winem i jedzeniem. Pyta więc Piotra: - Skąd wzięliście na to pieniądze? - Nie wiem Panie, podobno Judasz coś sprzedał.

Owszem bóg powiedział nie zabijaj ale nie zabijaj swoich. Obcych można :classic_cool:

Gość vivianaaaa
Skoro takie masz zdanie o Bogu to Twoja sprawa ale od wierzących się odczep! Gimbus ma wolne i prowokacje wymyśla :O

A Jezus oddał życie za tych, którzy Go zabili...Taki jest Bóg....

"Zabijecie więc spośród dzieci wszystkich chłopców, a spośród kobiet te, które już obcowały z mężczyzną. Jedynie wszystkie dziewczęta, które jeszcze nie obcowały z mężczyzną, zostawicie dla siebie przy życiu." Dlaczego bóg kazał zabijać chłopców którzy nawet w tamtych czasach miecza nie potrafili udzwignąć? Byli zupełnie nieszkodliwi ale zabić.

Gość Alergia na koty
wrócisz dziecko ale jeśli musisz po drodze sobie pozdzierać kolanka, to pozdzieraj pomodlę się w twojej intencji :)

Gość już pomijając fakt
że dosłowności w czytaniu Biblii prowadzą na manowce bo nie chodzi o wykonywanie konkretnych poleceń tylko ogólna wymowę przekazu, to należy- nawet jako ateista- mieć tyle przyzwoitości by dostrzec jak głęboko humanitarną i empatyczna a także pacyfistyczną postacią był Jezus Nazaretanczyk. Z punktu widzenia ateistycznego był to polityczny i ideowy wróg żydowskich władz kościelnych, gdyż odrzucał ich doktrynę, podawał zupełnie nową i zupełnię inną od biblijnej formę wiary i postępowania osoby wierzącej i dlatego też zginął.

Jezusa szanuje, boga nienawidzę. Gdyby ludzie szanowali siebie a nienawidzili boga, świat byłby piękny. Szkoda że Jezus o tym nie wspomniał, więc ja to zrobię w końcu sam powiedział że większe rzeczy ludzie będą czynić niż on, więc czynie. W końcu Jezus był tylko człowiekiem, mógł zapomnieć. Drobiazg.

Gość vivianaaaa
Muszę Cię zmartwić...Jezus jest Bogiem

Gość osobiste porachunki z Bogiem
tylko dobrze świadczą o Tobie, coś sie dzieje, jest szansa, drzwi są niedomknięte, najgorsza jest obojetność.

Uznam że Jezus jest Bogiem, jeśli ty uznasz że Hitler jest Bogiem. Jezus identyfikował się z okrutnym bogiem, mógł tego nie robić, a jednak. Po prostu wybrał bycie dobrym, mógł wybrać bycie złym ale czego by nie wybrał byłby i tak bogiem. Pamiętaj że połowa bibli to zabijanie. Gdyby bóg był dobry cała biblia była by o miłości, a nie jest. Mój Bóg Potwór Spaghetti, jego ekscelencja Makaranowatość robi co się mu podoba. Jest więc jak twój bóg. Powinnaś oddwać mu pokłon na równi z Jezusem. jednak jego ekscelencja Makaronowatość nie ukara cię za niewielbienie go piekłem gdyż nie jest tak okrutna jak twój bóg.

Więc YHVH działa jak Hitler. Winny, niewinny dzieci czy kobiety? Zabić wszystkich :classic_cool: Cóż za niezgłębiona mądrość boża. Ktoś naprawdę mądry nazwałby boga idiotą i ludobójcą, a jego wyznawców bezmózgami i tępakami.

Gość powinieneś iść na jakieś
forum religijne przeciętna świadomość religijna Polaków nie pozwoli na dyskusję w przeciętnym miejscu a mi sie dzisiaj nie chce pokój z Tobą i szacunek :)

idąc idiotycznym tokiem rozumowania jaki prezentujesz AveDave powinienem zabić swoje dzieci gdyż jestem ich stwórcą czy może poczekać na boga aż poleci swoim ludziom je zabić?

Potwór bardzo fajnie ze napisales ten temat ciesze sie ze moge ci wrecz odpisac Bo widzisz wiara w Boga to nie wiara w Boga łagodnego bo On jest łagodny ale do czasu tak jak ty masz cierpliwosc do czasu jesli mowisz komus nie rób tego i tamtego a on robi to co co robisz oczywiscie ze mu przywalasz Wiec jesli ludzi grzesza i grzesza a mimo nauk w Boga nie chca sie zmienic to w koncu zostaja wycieci w pien ja wyznaje tego Boga i nie boje sie go dobrze wiem ze jest ze mna i nic mi od niego nie grozi bo mysle tak samo jak on ze ludzi zlych trzeba uczynnie ukarac zadac im Ból i placz aby zrozumieli ze robia zle

Jestem Josef Mengele. Bóg będzie ze mną do końca. Miałem go na moim oficerskim pasie i mam w umyśle i w sercu do końca mych dni. On zapewnia mi bezpieczeństwo, daje szczęście i wolność a moi wrogowie są Jego wrogami. Tych których przeklinam i On przeklina a tych których kocham i On kocha :) Pozdrowienia.