Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tarotka0002

Jestem dziewczyną-czy mam zgolić głowe na łyso?

Polecane posty

Gość Tarotka0002

Witam serdecznie! Mam przed sobą ciężką decyzje. Czy zgolić glowe na łyso? Ze stresu i problemów z wrzodami zaczęły wypadać mi włosy. Początkowo to bagatellizowałam bo miałam dużo włosów. Po jakimś czasie się przerzedziły-chciałam odzyskać dawna czupryne. Używałam Dermeny, Merz Special, magnez B6, cynk i miedz. Faktycznie efekt jest.. włoski odrastaja. Wcześniej moje włosy na głowie były zrożnicowane-od cieniusienkich po bardzo grube. na ten moment wygląda to w ten sposób wszystkie te wosy grube wypadly.. Zostały cieniutkie i odrastja cieniutkei właściwie to takie meszki. Po mojej maturze mój facet wyjezdza za granice na ponad miesiąc i zaproponowala mu, ze po prostu zgolę głowę na zero w celu odrostu grubszych wlosów-zgodził się. Szukałam w sieci informacji na ten temat.. Znalazłam wypowiedz bardzo starego postu 2007r, że to jest zwykły mit-włosy po zgoleniu nie odrastaja grubsze a wręcz przeciwnie niszczy się cebulka. Czy ta informacja jest prawdziwa? Chciałam przytoczyć sytułację z mojego życia: Mając 7lat wygoliłam sobie przez środek glowy pasmo na łyso-moja mama dokonczyła moje dzielo goląc reszte włosów. Szybko mi odrosły z szokującym efektem-były grubsze i było ich 2x więcej.. Doradzcie mi, czy po zgoleniu będą te włosy mocniejsze, grubsze? Czy jest sens je golić? Tu kieruje głównie pytanie do Panów czy po ścięciu włowów ich kondycja się poprawia? Czy odrastają gęstrze a może sztywniejsze? Dziękuję z góry za wasze wypowiedzi.

Gość tak8887
Włosy odrastaja grubsze i gęstrze.

Gość Almoune
zetnij króciótko - wystarczy włosy scinane króciutko stają się mocniejsze polecam odżywki na bazie henny ( wzmacniają włos), zamiast wszelakich farb do włosów i vax (kupisz w aptece) jako odżywkę po myciu

Gość Tarotka0002
własnie króciutko-nie wiem czy jest sens sa w tak opłakanym stanie jak wiatr zawieje to czuję jakbym nic na głowie nie miała już nie wspomne o tym ze rozwiewają sie wszędzie... Przy ścięciu na chłopkę jak to mój tata mówi musiałabym modelować tę cienizne i używac silikonów co wcale dobrze by mi nie zrobiło na te młode meszki.