Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgyhujikml

Czy mają prawo?

Polecane posty

Gość bgyhujikml

Moi rodzice pomogli nam w budowie domu,nie finansowo tylko ja z mężem przysyłaliśmy im pieniądze i oni wszystko za nas załatwiali,formalności,pozwolenia i ekipę budowlaną i ich pilnowali itd. Teraz jak już wróciliśmy do kraju i mieszkamy w tym wybudowanym domu,to moi rodzice sprawdzają nas na każdym kroku co i jak my robimy,urządzamy i wykańczamy,bo oczywiście mój mąż robi wszystko źle i na niczym się nie zna!!!jak przychodzą to opieprzają nas za to że mamy kurz na meblach i bałagan w kuchni itd,mówią że mają prawo się wtrącać bo budowali ten dom od początku a my przy budowie nie byliśmy i nic nie wiemy:-((((

czytajac twoja "historie" mysle sobie ze to jest najgorsza rzecz jaka moze byc gdy rodzice sprawdaja nasze zycie!! Pomogli wam i czuja sie odpowiedzialni za to co robicie ale w najgorszym wypadku nie mozecie dac sobie wejsc na glowe .... beda wam zawsze wypominac ze to ONI robili z domem ....moim zdaniem jedynym wyjsciem jest powazna rozmowa na spokojnie wyjasnienie ze to a to wam sie nie podoba!! daj znac co dalej wyszlo z rodzinnych odwiedzin heheh

Gość hjlkjh; ;b ;ui;
Autorko Chyba jesteś palcem robiona że takie tematy piszesz. ;)

niech wycenia ta swoja usluge pilnowania i zarzadzania..dacie im kase za wlozony czas i niech spadaja ze swoimi radami:)

Gość bckdsbvlds
oczywiscie ze nie maja prawa tak robic, wy na dom pracowaliscie i jest wasz a nie ich, to ze wam pomogli nie uprawnia ich do wtracania, zaplaccie im i niech sie odwala raz na zawsze

Gość bgyhujikml
I każda rozmowa z nimi tak się kończy,, my zdrowie straciliśmy budują ten dom,, jestem moim rodzicom bardzo za to wdzięczna boję się coś im powiedzieć bo fakt jest taki że jest bardzo dużo załatwiania i obowiązków przy budowie domu,ale ja z mężem przez 10 lat mieszkaliśmy za granicą z dala od rodziny i ciężko pracowaliśmy na ten dom a teraz żyć mi się nie chce:-((( że tak wszystko się ułożyło.

Gość Almoune
mówią że mają prawo się wtrącać pora rodzicom wyjaśnić, że owszem, prawo mają ale zadbać o własne szczęscie małżeńskie :P i tak was to nie minie, bo za chwilę będziecie się użerać o meble, kolor wózka dla dzieciaka albo o to czy marchewkę podaje sie dziecku pociętą w słupki czy w kostkę :classic_cool:

Gość bckdsbvlds
niech podadza swoja cene i zamilkna;) nie nawidze ludzi ktorzy lubuja sie w narzekaniu, wytykaniu, gderaniu

Gość Almoune
bckdsbvlds nienawidzę pisze się razem :D ;)

Gość bckdsbvlds
nie wazne, akurat ja mam prawo popelniac bledy

ale to dom za Wasze pieniądze... ciężko zarobione, jak sama piszesz... Przecież nikt im nie kazał tego robić. Wrócilibyście i sami byście zbudowali dom. Porozmawiajcie z nimi, a w najgorszym przypadku poproś o "wycenę" poświęconego czasu... Nie wyobrażam sobie, jak mogą w ogóle rościć sobie jakiekolwiek prawa... Za chwilę zwalą Wam się na głowę

Gość bgyhujikml
Głupio się przyznać ale moi rodzice za pomoc dostali od nas działkę budowlaną:-(( ale to i tak nic nie zmienia,wartą ok 45 tyś

Gość Almoune
każdy ma prawo popełniać błędy :D twoi rodzice też... a ty jak chcesz nie zwariować w tym układzie musisz wyraźnie określić geanice jakich rodzicom przekraczać nie wolno

Gość bckdsbvlds
bgyhujikml no to ladnie, mysle ze swoja zaplate otrzymali z nadwiazka , wiec nie jestescie im nic winni. trzeba sie z nimi rozmowic. jasno wytyczyc granice, powiedziec co moga a jakich zachowan sobie nie zyczycie i egzekwowac to, na 90 % beda chcieli zlamac granice potem sie obraza gdy zareagujecie, musicie to przeczekac, inaczej juz zawsze tak bedzie a wrecz coraz gozej