Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akafsfs

Jak dojść z dworca PKS na dworzec PKP w Katowicach?

Polecane posty

Byłam w Katowicach, ale nigdy nie miałam okazji iść z PKS na PKP no i niestety nie wiem jak tam dojść. W google maps niezbyt mogę się połapać. Bardzo proszę o w miarę szczegółowe informacje na temat drogi oraz przybliżony czas jej trwania. Pozdrawiam :)

Gość srrruuuuuuuuuu
naszybko w 10 minut dochodzilem ale wolniej idac to z ponad kwadrans droga jest prosta ale nazwy nie pamietam ulicy. spytaj pokaza kierunek a potem tylko raz sie skrecało jesli pamietam niedaleko dworca

Gość ech..........................
uuu kolego Spytaj kogoś z katowic. Bo 6 miesięcy temu był straszny rozpier.... dol Jeśli się jechało w stronę krakowa. Bo dworzec remontowali i jeden był po 2 giej stronie rynku. Więc lepiej się dowiedz. A jak nie to cały czas prosto tak jak kolega mówi 10 min. Targeo.pl się kłania.

Gość gdfgfdg
no tak ale teraz to wejscie jest bodajze od tylu w zwiazku z remontem pkp, wiec 10 minut to nie da rady. Z dworca pks trzeba isc w strone carefourra potem w prawo i caly czas prosto (przejsc przez ulice i potem deptakiem) az do budowy dworca pkp i tam beda znaki jak dojsc na perony (troche trzeba isc, ale za wskazaniem tych plakietek).

Gość nie masz telefonu
z nawigacja??? Teraz wszyscy maja :classic_cool:

Gość haszhaszhasz
dworzec PKS pewnie masz na mysli ten obok emipiku. wiec jak wysiadziesz z autobusu kieruj sie na ulice piotra skargi (tam jest wlasnie empik oraz przystanki autobusow jadacych np do sosnowca), potem na mickiewicza (wieksza ulica), z ktorej wchodzisz na cos co nazwe tutaj deptakiem(tam jest MC Donolads, wiec zobaczysz z daleka). i stad juz wychodzisz bezposrednio na schody dworca PKP. Wszystko zajmie ci nie wiecej czasu niz 7min.

Gość ten deptak to stawowa ;)
Tylko musisz wiedziec , ze ....DWORCA NIE MA :D Jest w remoncie , a wchodzi sie od tylu ;)

Wychodzisz z dworca PKS na ulicę Sokolską i kierujesz się nią na Plac Wolności (trzymasz się lewej strony, czyli tej, na którą wyjdziesz z PKS). Na Placu Wolności skręcasz w drugą uliczkę w lewo (ul. Matejki), cały czas trzymając się lewej strony. Przechodzisz pod wiaduktem kolejowym (na ścianie pod wiaduktem będzie tablica "do dworca tymczasowego" - idź w tym kierunku). Za wiaduktem w pierwszą uliczkę w lewo (ul. Andrzeja). Po ok. 100 m po lewej stronie jest dworzec. Dworzec aktualnie jest w remoncie, więc wejście jest jakby "od tyłu". No i módl się, żeby odjazd nie był z 5-go peronu, bo wtedy czeka cię dalsza wędrówka uliczkami miasta

Gość gość
nadal tak samo czy już inaczej się idzie? :)

Gość gość
głupoty piszecie, jak nie wiem co !! Wychodząc z dworca pks idziesz na ulicę stawową, każdy w Katowicach wie gdzie jest ta ulica bo był tam kiedys bajzel, a na końcu stawowej jest galeria i w środku dworzec.