Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdfgfgffgdggfdgf

JAK WYGLĄDA WIZYTA U PSYCHIATRY?

Polecane posty

Gość fgdfgfgffgdggfdgf

Ktoś był? napisze mi może schemat mniej więcej?

Gość [p[op[op
juz pisze to którys raz tutaj,:D ale najlepiej wybierz sie do lekarza przeciwnej plci i sprawdz z necie jakie ma opinie :) coś jeszcze chcesz wiedziec ?:)

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
dlaczego przeciwnej płci? Ile to trwa? Można nie odpowiedzieć na część pytań? są rzeczy o któych bardzo nie chciałabym mówić

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
jakie pytania może zadawać?

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
jakie przykładowe pytania, takie sztandarowe zadają psychiatrzy na pierwszej wizycie?

Gość [p[op[op
bo u tej samej plci wystepuje czasami taka podswiadoma konkurencja która nie jest dobra w relacji lekarz- pacjent , nie zawsze tak jest ale np kobiecie dobrze robi meski spokój i opanowanie i slowa wsparcia psychiatry trwa ok 15-20 min możesz nie odpowiadac:)do niczego nie jestes tam zmuszana ale lepiej powiedziec prawde , juz samo towyrzucenie z siebie wszytkich problemów ma dzialanie lecznicze nie musisz sie obawiac psychiatrzy sa na ogól bardzo mili ,ja do swojego mam sentyment i lubie wizyty u niego :)

Gość [p[op[op
np. - czy masz regularne miesiaczki - czy sa podejrzenia ze mozesz miec probelmy z tarczyca ( i przewaaznie zalecaja zrobic badania krwi na tsh) - czasami rozwiazuje sie testy ( np. na depresje) -- z jakim problemem do nich przychodzisz ( no i to decyduje o dalszych pytaniach i dalszej rozmowie )

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
jakoś tak głupioby mi było płakać przed facetem... wiesz ile czeka się na wizytę w ramach NFZ? jak się trzeba do niej przygotować?

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
czy jeśli jestem pełnoletnia ma prawo powiedzieć rodzinie o moich problemach jeśli wyraźnie sobie tego nie życzę? (schizofrenia)

Gość Godejwa
nie ma takiego prawa.

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
wiem że jest tajemnica lekarska, ale podobno diagnostyka schizofrenii zaczyna się od wywiadu rodzinnego. Z rodziną. A ja nie chcę aby oni wiedzieli o tym problemie, nie utrzymuję z nimi kontaktow od dawna

Gość [p[op[op
na pewno nie dotyczy to wszystkich ale chyba sama wiesz ze obce kobiety czasami potrafia byc dla siebie wredne .. chocby z zazdrosci czy same maja gorszy dzien .. no i to samo z psychiatrami .. uwierz bylam i u kobiety i u mezczyzny , duzo lepiej było mi sie otworzyc przed mezczyzna ,który jakos lepiej rozładowal całe to napiecie pierwszej wizyty itd.. w prawie kazdym gabinecie jest pudeleczko z chusteczkami tak wiec spokojnie oni sa na to przygotowani ;) nie wiem ile sie czeka na wizyte na nfz , bo ja byłam prywatnie ale zdzieraja z czlowieka bo conajmniej 100 sie płaci:/ najlpiej zadzwon od razu po swietach i sie umów:) wiem ze to stres ale po prostu zrób to bez wiekszej rozkminy i tak samo pózniej z wizyta

Gość uprzedz
Go ze nie chcesz by gadal z nimi i tyle. Nie bedzie. Nie powinien.

Gość galawukop
takjak u innego lekarza tylko nie ma badań fizycznych. poprostu rozmowa.

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
100 zł... no trudno. Znalazłam sobie pania profesor z dobrymi opiniami za 150. Odżałuję, przeżyję. Ale boję się jak cholera. Zwłaszcza że leki psychotropowe wiem że robią swoje,a mój stan jest całkiem dobry (narazie)

Gość galawukop
można dobre piguły dostać :-) na recepte oczywiście

Gość galawukop
moja uwaga: czasem psychiatra zachowuje się jakby sam potrzebował pomocy w sferze "głowy", albo to ich taka strategia żeby sprawdzić twoje reakcje na takie zachowania/gadki

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
galawukop, możesz dokładniej opisać o co chodzi? ;)

Gość [p[op[op
no ja natrafilam kiedys na babke która sprawiala wrazenie ze miala wieksza depresje od mojej dlatego trzeba dobrze trafic i poszperac w necie ja trafilam teraz na chyba najlepszego w województwie i tego sie trzymam :D a skad jestes ?:) (województwo) to może Ci polece ?:)

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
województwo zachowam dla siebie, przepraszam

Gość [p[op[op
spoko ;) ja juz lece powodzenia :)

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
moge tylko zdradzić że centralna Polska

Gość galawukop
ciężko zdefiniowaćjednoznacznie gesty sposób wypowiadania się i formułowania pytań a i dla niego wszystko jest "normalne" - tak mówi, na każde pytanie...

Gość galawukop
a ja jestem z łódzkiego (wschodnia część)

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
moge tylko zdradzić że centralna Polska- nie autorka to napisała, głupi podszyw czyli jeśli powiem że słyszę wieczorami głosy, telewizor który nie chodzi, radio które nie gra to on uzna że to normalne?

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
u mnie całe rodzeństwo zaliczyło juz psychiatryk tylko ja jeszcze czekam w kolejce

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
u mnie całe rodzeństwo zaliczyło juz psychiatryk tylko ja jeszcze czekam w kolejce zazwyczaj jestem grzeczna ale WYPIERDALAJCIE PODSZYWY!

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
czuję że rośnie mi penis, co to za choroba????? :(

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
w dodatku rosnie mi na czole :D

Gość fgdfgfgffgdggfdgf
Myślę że każdy kumaty człowiek widzi że Ci powyżej to chyba bardziej potrzebują psychiatry, niż ja z moimi głosami