Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaS.

Chce otworzyć biznes.

Polecane posty

Gość ..schudłem 5 kg..
Jeżeli masz gotowy lokal to nie ważne co otworzysz a masz duże szanse na opłacalny interes. Najgorzej to czynsz płacić bo wtedy już nie ma mozliwości pomyłki. Dużo masz tam biedronek, sklepów ? Może poprostu sklep spożywczy na początek ?

Gość talala
a lokal jaki duży jest??może jakieś żarcie na wynos, hamburgery jak to u was z tym?

Gość Aniaaniatoja :D
wiec myśle że stylizacja paznokci,masaż i salon fryzjerski bedzie miał uwarzanie,ale muszą to robić specjaliści nie papracze bo od razu ci upadnie,wiesz sama pewnie korzystasz z usług.

Gość AnnaS.
Mamy tu Biedronke, Tesco, Żabke oraz Lokalny supermarket. A lokal ok. 70 m. wiec też szaleć nie moge

Gość AnnaS.
a co do hamburgerów itp. to mamy budy z kebabem i lizcne pizzerie

Gość AnnaS.
**lokal 60m

Gość talala
no to jak macie to odpada, nie ma co się pchać z takim samym biznesem.60m to całkiem duży lokalik, jak mi coś wpadnie do głowy to napiszę

w 70 metrach to można 3 gabinety zrobić,jeden wiekszy 2 fotele dla fryzjerki/ów, w drugim postawić jeden stół do masażu ,i jeden zorganizować gdzie bedzie stylizacja paznokci,stylizacja może być i wyjazdowa do klijentki.

Gość AnnaS.
A mówiłam już o cukierni ale myślałam też o cateringu i jakieś tam pomocy przy organizacji przyjęć. (nie myli z organizacja slubow bo w takiej "wiosce" by padło po miesiacu) Ale nie wiem czy byloby wystarczajace zapotrzebowanie na catering

Gość AnnaS.
No i w cateringu to bym musiala zatrudniac kucharke czy dwie jakas bo sama to bym nie dala rady tymbardziej ze nie jestem "kwalifikowana" kucharka

Gość AnnaS.
podniose temat

można coś zrobić ale też są i koszty samo dostosowanie lokalu już pochłonie kasy,na rozpoczęcie działalności pewnie weżniesz kredyt 150 000zł,z urzędu pracy i zakupisz wyposażenie zakładu,ale najważniejsze by wyrobić sobie dobrą opinie ,wtedy bedziesz mieć klientów,ale ty też musisz sie znać na tym co prowadzisz bo czasy są takie że może ci braknąć na jedzenie po zapłaceniu zus -u i światła,a i wypłaty pracowników są piorytetem i nikt ci za 1200 zł nie bedzie siedział i sie przykładał,to proste.

Gość talala
no właśnie napisz jeszcze jakim kapitałem dysponujesz i czy zamierzasz wziąć kredyt i ile, bo my sobie tak gdybamy a nie wiemy ile mniej więcej możesz na to przeznaczyć

Gość AnnaS.
20 tysiecy "za darmo" wiec moge pozyczyc 80 tysiecy do "pełnego" szaleństw nie ma, ale nie chce tez byc poszkodowana w razie plajty

Gość AnnaS.
No do tych 100 tysięcy kredytu bym mogla wziac, wiecej sie boje

Gość byznes łoman
ja mieszkam w 20 tys mieście i powiem ci że wnajblizszej rpzyszlosci mam zamiar otworzyć drogerie. POmimo ze mamy rosmana to chcę mieć w moim sklepie to co nie ma w sieciówkach. Głównie posatwię na polskie tanie kosmetyki jak hean,bell, eveline, oprócz tego jakieś naturalne kosmetyki i akukułu do stylizacji paznokci

Gość AnnaS.
podnosze, moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość AnnaS.
nie chce ani burdelu ani wynajmowac, tymbardziej ze to babki a nie moje

Gość talala
myslę i myślę ale nic mi do głowy dobrego nie przychodzi;/

Gość talala
sklep za 5zł??

łuchaj urząd pracy daje te kase na roztwarcie biznesu,za friko ale musisz kupować wszystko z firm z rachunkami i prowadzić biznes przez rok po roku zmieniasz profil i znowu dostajesz kase, wiec myśle ze już za dużo ci narobiłam prezentów świątecznych,tego ci nikt tu nie powie bo to są polaki,umią tylko krytykować,i ubliżać.

Gość AnnaS.
sklep za 5zl. to tak jak lumpeks co chwile plajtuja i powstaja nowe... Ja juz tez sama nie wiem, milion pomyslow na minute co chwile co innego mi przychodzi

Gość Emmett Fitz-Hume
A wiesz o tym, że będziesz musiała opodatkować równowartość czynszu jako przychód z nieodpłatnego świadczenia? :D Ponadto babcia będzie płaciła podatek od nieruchomości znacznie wyższy bo od budynków wykorzystywanych pod działalność gospodarczą ;) W tym kraju nie opłaca się otwierać biznesu 🖐️

Gość talala
nie można po roku zmienić profilu działalności i znowu dostać na to kasę, musi być 5 lat przerwy, no chyba że otworzysz na kogoś innego

łuchaj- -- ) - to nie ważne nie do kasowało i nie zauważyłam

Gość AnnaS.
a co wy sie tak przejemujecie o kase moaj i babki? :D

Gość talala
ja się nie przejmuję chciałam się tylko dowiedzieć ile na start będziesz miała i jak można to rozdysponować, ale niestety na razie nic mi do głowy nie przychodzi sensownego

Gość AnnaS.
talala - to akurat nie bylo do ciebie :classic_cool:

można tylko trzeba w tym siedzieć i znać wszystkie kruczki,a jest tego multum

Gość AnnaS.
nie planuje zmieniac branz, jak splajtuje to dam se spokoj. Na razie to jeszcze nawet nei wiem co bym mogla otworzyc wiec...