Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła i obecna mama

czy z moim mężem jest coś nie tak? dzisiaj kąpiąc córeczkę 5 l. powiedział, że

Polecane posty

że czuje się tym skrępowany i żebym ja ją następnym razem kąpała bo Emilka już jest duża a ja jestem w zaawansowanej ciąży i nie mogę się schylać itd... czy to jest noralne żeby faceta krępowała kąpiel dziewczynki? może ma jakieś dziwne myśli... nie mogę przestać o tym myśleć :o

Gość Tylko (aż) mama chrzestna
Wiesz co skoro mąż nie chce kąpać Waszej córeczki to może lepiej...może czuje się nieswojo...

Gość weż
dziwne..to tak jak ty byś kazała mu kąpać waszego syna..

Gość kręcą go młode cipki
:(

no właśnie... mała jest w miarę samodzielna, czasem trzeba jej coś pomóc... on twierdzi, że ona się go wstydziła i on nie chce jej kąpac bo to głupia sytuacja :o spać nie mogę....

Gość madalencza
Twoja córcia ma az 5 lat, nie mzoe sie kapac sama?

Gość weż
zapytaj małą np.czy chce żeby jutro tatuś ją kąpał wtedy będziesz wiedzieć czy to ją krępuje..ona będzie szczera

Gość to nienormalne,zeby
tak duza dziewczynke ojciec kapal,maala sie wstydzi,i ma racje a Twoj maz mysle dobrzue reaguje,bo widzial moze,ze sie corka zakrywa spij spokojnie

Gość next next next next
moja córka jak miala 5 lat wstydziła sie taty to juz duza dziewczynka to normalne ze on był skrępowany

Gość mojej koleżanki mąż
też nie chciał kąpać ich córki-równiez czuł sie jakoś nieswojo. Myslę,że nie powinnas sie tym martwić- gorzej by było gdyby tylko on chciał ja kapać, a Ciebie nie bardzo dopuszczał:O

Gość 223322121
5 letnie dziecko juz samo powinno sie kapac, jedynie rodzic myje glowe bo dziekco jeszcze tego niezbyt potrafi, a inne partie ciala niz glowa 5 letnie dziecko SAMO powinno sobie myc .Nauczcie ją tego, juz pora,a wiem co pisze bo mam 3 dzieci

Gość FACET3333
,,on twierdzi, że ona się go wstydziła i on nie chce jej kąpac bo to głupia sytuacja " No i ma rację.Skoro córka się go wstydzi to nie doszukuj się problemów. Ja moją 8 -latkę czasem kąpię, a w zasadzie dopilnowuję, aby sama dokładnie się umyła.To moje dziecko, nie mam z tym problemu. Ale starszą córkę przestałem , gdy miała 6 lat, bo czułem że się krępowała.

mój szwagier kąpię córę (5 lat) i normalnie kąpie mój facet kąpie naszego syna,dotyka go tam oczywiście wszystko zależy jak dotyka skoro mycie wg niego to jakaś sytuacja krępująca to nie jest to normalne,bierze gąbkę przeciera kilka razy itd.mycie jak mycie czynność konieczna a nie jakieś krępowanie się itp.

Gość dziś na pomarańczowo
nie mam ani męża ani dzieci, ale wydaje mi się, że reakcja obojga jest zdrowa i normalna. i tak jak piszą, gorzej jakby mąż chciał ją kąpać, wręcz palił się do tego.

Gość FACET3333
idź spokojnie spać, gdyby miał coś na sumieniu to by z Tobą nie rozmawiał na ten temat

Uważam, że w tym wieku powinnaś już uczyć córkę hm... dyskrecji. Mam dwie córki w wieku 6 i 8 lat i one też krępują się przed swoim tatą. Co prawda on nie jest na co dzień bo jesteśmy po rozwodzie, ale już nawet jak były mniejsze to czuły skrępowanie. To jest dobra reakcja Twojego męża. Mój ex natomiast nie da sobie wytłumaczyć, że dziewczynki mają prawo się zacząć wstydzić i że np nie powinien wchodzić do łazienki jak się myją. Dziewczynki powinny uczyć się wstydu i intymności od początku. Pamiętaj tata to taki pierwszy mężczyzna w życiu córki i zachowania wyćwiczone na nim mogą być potem powielane w kontaktach z mężczyznami, a chyba lepiej żeby córka notabene kobieta miała jednak w sobie trochę wstydu.

Gość ech...........................
Ja tez cos takiego mam... Nie chcial bym kompać swoich dzieci... Jakoś nie poroba mi sie że musze ogladac czyjąś nagość. Sam nie wiem po prostu nie.... pedofilem nie jestem :) jak bym jeszcze synowi miał skórę ściągać i wacka myć........... NIECH TO MATKI ROBIĄ!!!!!!!!!!!

Gość wstydliwy jest i tyle
Bo twoj maz jest pruderyjny i dlatego.Ja natomaist pamietam jak do 12 lat z ojcem i matka jezdzilam na plaze nudystow co roku i sie jakos ojca nie krepowalam ani on mnie.Czasami razem rowneiz sie wszyscy we 3 NAGO kapalismy w wielkiej wannie do tego czasu

Gość sassssssssss
jak ja miałam 5lat to się krepowałam juz przed mamą być naga a co dopiero przed ojcem, aby mnie tam dotykał!!!!!!!!!

dobra to już jestem uspokojona i idę spać :)

Gość aslk'sd
Ja mam syna aleee mam znajomego który kąpie swoją prawie już 9 letnią córkę ... Ona nie wydaje się tym skrępowana, on wrecz to podkresla ze ją kąpie. Spią też razem w łóżku... Jak to wyglada waszym zdaniem, dziwne troche? Tak jak piszę... mam syna i to duzo młodszego - ma póltora roku.. nie mam odniesienia jak samodzielne powinny byc dzieci... ale 9latke zeby kąpał ojciec ??? On tez jest po rozwodzie i corke zabiera tylko na weekendy

Ale dziewczyny zaczynają dorastać dopiero w wieku 11 lat, więc czym się różni niby dziewczynka 5 letnia od 9 letniej? Po prostu niczym. A jak ojciec sam wychowuje dziecko , to niby kto ma ją przypilnować? Macie jakąś typową obsesję na punkcie nagości. W Niemczech do sauny wchodzi się nago, nikt się ręcznikiem nie zakrywa, ludzie tam sa od dzieci do starych i nikt problemu nie robi. Jak jesteście nad jeziorem pod namiotem z znajomymi, i idziecie się wykapać to niby też się wstydzicie nagości? Dla mnie to dziwactwo, w wojsku było kapanie się co tydzień, jak żesmy byli w terenie, to zawsze korzystało się z okazji i szło się do rzeki wykąpać, jakoś nikt się nie krempował, mimo że była tam szlak, gdzie chodziły turystki, a czasem naszym dowódcą była także kobieta, jakoś każdy miał to gdzieś, liczyło się to żeby się wykąpać. A potem wasze dzieci jak dorosną to ruchają się przy zgaszonym świetle, bo się wstydzą.....

Gość lolla678101
dziecko płci żeńskiej powinna myć matka, to naturalne, że dziewczynka może się wstydzić taty. a skoro matka nie może, to może jest to dobra okazja, by dziecko zaczęło myć się samo? a ty jako matka możesz to nadzorować w pewien sposoób, czy coś podpowiadać. albo może ci najpierw na sucho że tak powiem pokazać jak się należy umyć.

Gość moja po 2 latach
tez miałam taką głupia matke jak ty !!! kazała ojcu mnie kapać , nie wiem po co ? miałam z 7 lat , ona ciagle z nim wojny o kapanie pojebane babsko płakałam , nie chciałam bo mnie to krepowało nie mam z nią dobrego kontaktu , miedzy innymi przez takie sytuacje a było ich wiecej z róznych dziedzin nie zdziw się jak kiedys gdy dorosnie dziecko powie ze jesteś idiotką do tego zmierzasz

Jeśli jest coś wbrew dziecku - to tak jak gwałt - dziecko już w pewnym wieku zaczyna odczuwać wstyd i jak powyżej poprzedniczka opisała krótko że wstydziła się przed ojcem kiedy ją kąpał ale mamuśka miała to gdzieś - czyli - nie liczyła się z tą drobną istotą i jej uczuciami ale pamiętać warto to zapomniane nie pozostanie - DZIECKO TO CZŁOWIEK !!!! Rodziców nie wybieramy. Masakra te niektóre losy dziecięce. Nie sposób nawet zliczyć ilu dorosłych ludzi na tej ziemi nosi nadal w sobie skaleczone wewnętrzne dziecko... :-( :-O

Gość 87987
ja mysle ze głupie matki zmuszaja swoich mężów do kapieli dzieci tylko po to zeby on cokolwiek przy dziecku robił , więcej rozumu autorko przydałoby sie Tobie.

Gość gość
...i to jest właśnie cała Polska, bijecie pianę tam gdzie jej nie powinno być, gdyby ojciec zajmował się dzieckiem od maleńkości i normalnie uczestniczył w ablucji, pozatym wychowywał by to dziecko bez jakiśdziwacznych zachamowań, nie istniał by problem czy i do kiedy... do w tedy gdy istnieje taka potrzeba. Mnie mama myła do momentu gdy doszła do wniosku że potrafię się sam dokladnie umyć i ja również kompałem swoje dzieci do momentu gdy doszliśmy wspólnie do wniosku że potrafią już dostatecznie dokładnie się umyć. Mimo że nagość ( a może dl tego ) w naszym domu nie jest jakimś porąbanym tabu nie było i nie ma problemu z jakimiś chorymi dywagacjami na ten temat. Ludzie zacznijcie być normalni a nie wzorem idiotów dopatrywać się pedofilii tam gdzie ona nie istnieje.

Gość gość
Nie,no myślenie większości z Was powala na kolana.Uczenie wstydliwości,a w jakim celu ja pytam?Pomijam fakt,że jesteś nadopiekuńczą mamuśką, do tego ze skrzywionym myśleniem.Jak to jest możliwe,że pięcioletnie dziecko jest tak niesamodzielne?Ja rozumiem umyć jej włosy,bo długie,ale dbanie o higienę,powinno być wdrażane już dawno temu....nawet,żeby dzieciak miał siedzieć w wannie godzinę...aż się "pomarszczy":) Kolejna "mondra" stwierdza,że to trochę tak jak sex...nosz kuźwa,powaliło Cię???To może jak ojciec uczy dziecko myć ząbki,to będzie to sex oralny???Gdzie Wy się rodzicie baby?Macie trzeźwo myślące głowy?Obawiam się,że nie.

Gość gość
To normalne, że w pewnym wieku dziewczynka powinna kąpać się sama a mężczyzna może czuć się skrępowany taką sytuacją. Dziewczynka dojrzewa i powinna wiedzieć, że nie powinna tak każdego wpuszczać do łazienki itd. nawet jeśli to tata. Dzieci powinny być uczone co to intymność. 5 lat to prawie 1 klasa podstawówki i co pójdzie do szkoły i będzie chłopcom w klasie pokazywać?!