Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petite87

Marka ubrań dla niskich kobiet

Polecane posty

Gość Petite87

Jakie znacie marki które projektują ubrania specjalnie dla niskich kobiet ? Ja dotąd znalazłam jedną Next petite - ubrania dla kobiet do wzrostu 160 cm, a rozmiary od 34 do 44. ( Bo nie sztuka znaleźć xxs dobry na 152-158 takie są w każdej sieciówce ale co ma zrobić ktoś kto nie jest anorektykiem ? ) Niskie dziewczyny, jeśli znacie jeszcze jakieś marki to podzielcie się tą dobrą nowiną !

Gość Petite87
Czasem żałuje, że mieszkam w Polsce i nie mogę się dobrze ubrać, taka np. Beth Ditto -bardzo gruba i bardzo niska amerykańska piosenkarka- jakoś znajduje na siebie ciuchy, a w Polsce to by chyba goła latać musiała ;]

Gość 5%oliwy
5-10-15 albo Smyk

H&M robi ubrania dla niskich kobiet, ja u nich mam pas pod biustem, bo jestem wysoka, dla Ciebie powinno być OK.

Niestety w Polsce chyba mamy za mały "target" na tego typu ubrania. W USA każda marka ma kolekcje petite. Banana Republic, GAP, Calvin Klein, Levis, Ralph Lauren itd itd. Pełno tego. Poza tym mają też kolekcje plus size. Tylko tam jest i pełno Chinek, ktore są mikro i pełno tłustych Amerykanek.

Gość mylisz pojecia.....
tez jestem niska, ponizej 160 mam, ale jakos ubieram sie w normalnych sklepach, a chuda nie jestem, wrecz mam nadwage niestety. tylko spodnie musze skracac.

Gość Petite87
mylisz pojecia....., a możesz mi napisać jaki konkretnie masz wzrost i gdzie się konkretnie ubierasz ? Co do H&M to chyba najpopularniejsza sieciówka i trudno by było ją ominąć, czasem jakaś bluzka wpadnie, ale też bez rewelacji. Mam 152 cm wzrostu a wymiary pokrywające się z rozmiarem M i powoli przestaję wierzyć że można dostać ubranie które będzie idealnie pasowało do mojej sylwetki.....

Gość mylisz pojecia.....
mam 155 cm wzrostu, jesli chodzi o sieciowki, to chyba najczesciej cos znajduje w Camaieu (czy jak to sie tam pisze), rzadziej chodze do innych sieciowek (zanim przytylam to dosc czesto zdarzalo mi sie cos znalezc w Tally Wejl, ale tam dla szczuplutkich tylko, czy to malych czy duzych :) ), inne sieciowki przypadkowo, i teraz uwaga, o zgrozo! matko i corko! kupuje na bazarkach :) to ze z bazaru nie zawsze znaczy ze złe, często to to samo co w sklepie, ale taniej. tak samo w super/hipermarketach typu real, leclerc, tesco sa dzialy z ubraniami i tez mozna fajne trafic, szczegolnie w tesco.

Gość z napisu na murze:
nie pomoge, mnie zwykle szyje moja krawcowa.. tylko z butami mam problem - to cholerne 35 :(

Gość Petite87
A czy te Camaieu nie jest aby przypadkiem drogim, burżuazyjnym sklepem, bo coś mi się tak kojarzy ? ;] Bazarków unikam bo lubię poprzymierzać ubrana w komfortowych warunkach zamiast gdzieś na malutkim "zapleczu", ale może wypadałoby się jednak zainteresować... Po hipermarketach też z lubością i namiętnie poluje na okazje ciuchowe :) Co do butów, ja preferuję raczej młodzieżowe, sportowe obuwie więc z dopasowaniem rozmiaru nie mam problemów. Proponuję Ci czasem zmierzyć te 36 które nie wydaje się takie duże, czasem możesz się mile zaskoczyć :)

Gość mylisz pojecia.....
akurat jesli chodzi o buty to mam 36-37 wiec nie mam zle ;) mam duze stopy :( w camaieu czasem sa wyprzedaze i nei jest tak drogo strasznie. a jesli chodzi o bazarki to zazwyczaj mierze "na oko" i prawie zawsze trafiam :P

Gość mylisz pojecia.....
chociaz faktem jest ze nie nosze raczej jakichs garsonek czy bluzek koszulowych, kostiumów dopasowanych, ktore trzeba zmierzyc. raczej na sportowo bym powiedziała, wiec nie mam z tym problemu

Gość Petite87
Komentarz odnośnie obuwia kierowałam do "z napisu na murze". Powinnam to była zaznaczyć. Ja mam rozmiar 35 jeśli chodzi o buty na obcasach i balerinki i 36 jeśli chodzi o obuwie sportowe. Ale trochę się dziwię, że ktoś kto ma nacodzień rozmiar 35 może narzekać na mały wybór obuwia. Najpopularniejsze CCC i Deichmann mają dużo modeli w tych rozmiarach. Dzięki za namiar na Camaieu, na pewno się wybiorę :) A Ty raczej Polska wschodnia czy zachodnia, bo może jesteśmy z jednego regionu i mogłybyśmy rozmowę bardziej uszczegółowić :)

Gość mylisz pojecia.....
centralna ;)

Gość Petite87
A Warszawa ;] No ja stety lub niestety polska wschodnia więc musimy się ograniczyć do nazw sieciówek. Dzięki za pomoc :)

Gość qwer3r
C&A spodnie

Gość Petite87
qwer3r, a jaki masz wzrost ? Tam są jakieś specjalne kolekcje petite ?

Gość 2312312321
Jejku, gdzie wy zyjecie i ile zarabiacie że was stac na te drogie marki??? Ja w ogóle pierwsze słysze te nazwy, a jakbym miala kupowac nowe rzeczy to bym musiała isc z torbami po tygodniu....:p

Gość Petite87
Jeśli chodzi o sieciówki to można polować na przeceny i wtedy ceny są znośne. Ja tam nie mam też problemu żeby kupować ubrania w hipermarketach, ważne żeby krój i kolor mi się podobały a ubrania nie trzeba było przerabiać ( choć w przypadku spodni to raczej nieuniknione ).

Gość Petite87
W moim mieście niestety nie ma C&A :( Sprawdziłam na stronie internetowej. Może jeszcze jakieś propozycje sklepów ze spodniami ?

Gość 2312312321
Ja kupuję tylko z lumpeksach i musze powiedziec, ze jak sie trafi na b. dobry to tam często sa naprawdę rózne rozmiary i firmy, jakich nie mam w Polsce wcale, moze tylko we Warszawie. No i niektóre marki te rodem z dalekiego Wschodu, ja czasem kupowałam np. Curry, mają ogólnie jakoś mniejsze te ubrania, ale to tylko dobre jak ktoś nie tylko niski, ale tez szczupły...

Gość qwer3r
mam 158 cm i sa tam jeansy z oznaczeniem K czyli krotkie

Gość Petite87
qwer3r, a myślisz że znalazły by się tam też dżinsy na 152 cm czy Ty może kupujesz najkrótsze jakie są ? W każdym razie dziękuje za radę i poszukam ich na allegro :)

Gość Petite87
2312312321, dzięki za opinię. Muszę więc ruszyć w rajd po ciuchlandach. Też myślałam nad markami z Dalekiego Wschodu, byłam ciekawa czy ktoś je do nas sprowadza....Szkoda że jednak nie :)

Gość Petite87
Spodnie z C&A oznaczone jako krótkie występują w takiej samej gamie rozmiarów jak normalne czy są zarezerwowane tylko dla szczupłych ? Na mnie XXS ani XS nie wejdzie. Na allegro widzę tylko tradycyjną rozmiarówkę tej firmy.....

Gość Petite87
To była przenośnia a nie próba dotknięcia kogoś osobiście. Wiem, że są osoby bardzo szczupłe z natury. Mieszczę się w rozmiar S i M więc nie nazwałabym się grubą, BMI też mam w normie. Ewenementem jest,że znajdowałam już ubrania w rozmiarze xs na wzrost 170 cm, chociaż wg polskiej rozmiarówki ten rozmiar powinien odpowiadać 158 cm. XXS nawet nie mierzę ale wątpię żeby odpowiadał 152 cm przy dzisiejszej modzie na wychodzone i wysokie modelki. Gdyby było inaczej może pokusiłabym się o schudnięcie, a tak to nie mam specjalnie po co.

Gość Petite87
Next Petite można kupić też w internecie, z katalogu wysyłkowego. Ale tam są masakryczne ceny, 250 zł za spodnie. Już wolę kupić sobie 20 cm dłuższe w zwykłej sieciówce za 80 zł niż przepłacać za spodnie szyte na mniejsze osoby. Byłam też niedawno w outlecie Nexta, ale tam nie wiedzieć czemu Next Petite nie występuje. Zresztą ja się nie upieram akurat na tą markę, chętnie poznam nazwy innych marek które produkują ubrania na niższe kobiety.