Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petite87

Marka ubrań dla niskich kobiet

Polecane posty

Gość Petite87
Odwiedziłam niedawno poleconą mi tutaj sieciówkę Camaieu i muszę przyznać że wyszłam rozczarowana. Niewysokie kobiety nie mają tam raczej czego szukać, spodnie i bluzki w zupełnie standardowych rozmiarach i krojach. Na dodatek średnia wieku klientek to jakieś 40 lat :D Byłam chyba jedyną tak młodą osobą w tym sklepie. Kafeterianki, może macie jeszcze jakieś pomysły na markę ubrań albo konkretny sklep w którym mogą zaopatrywać się kobiety niskiego wzrostu ?

a do stilago zaglądałyście dziewczyny? europejskie ciuchy w przyzwoitych cenach. masę fajnych, klasycznych rzeczy można u nich dostać, mniejsze babeczki być może też znajdą coś dla siebie.

Gość Petite87
Dziękujemy za tą subtelną krytporeklamę ;] Ale może jest jeszcze jakaś niska kobieta która wie gdzie konkretnie można się ubrać ?

jak masz paypala mozesz kupowac na angielskim ebayu w filtrach sobie ustawiasz petite albo short na spodnie

Junatyk91a mam 158 i kupuje wszystko w sieciówkach. Spodnie ostatnio kupiłam w stradivariusie i nawet nie musiałam ich skracać. Z New Yorkera mam żakiet i płaszcz. Inny żakiet mam z Reserved. Ale jestem raczej szczupła, czasem kupuję rzeczy na działach dziecięcych (z metką 12-14 lat xD). Ale spodnie ze Stradivariusa polecam, ja kupiłam 36 (S) i naprawdę są prawie idealnej długości :)

Zgadzam sie z przedmowczynia. Mam 160 cm wzrostu i jestem stosunkowo szczupla, i zaopatruje sie w New Yorkerze - w najgorszym razie spodnie mi sie lekko zalamuja na butach, ale nie ma potrzeby skracania jako takiego. Na dziale dzieciecym nie mam czego szukac z racji posiadania dosc okazalego biustu, a linia "K" w C&A i Clockhouse nieraz jest wrecz nieco za krotka :P Moim przeklenstwem sa za to spodnie garniturowe - za cholere nie moge dobrac takich, ktore bylyby dobrej dlugosci i nie wymagaly zalozenia niebotycznych szpilek.

Ja biust mam raczej nie duży, więc bluzki mogę spokojnie kupować w dziecięcym, mam troszkę sersze biodra, więc ze spodniami jest różnie ;P Chociać też czasem coś można trafić.

Gość nataliele170
co wy mowicie ze nie ma ubran na kobiety wzrostu 158-160? Wlasnie na odwrot - to na wyzsze szczuple osobz ciezko cos dopasowac - w takim hm sweterki w rozmiarze siegaja mi w zasadzie do pepka tylko, a nie jestem w sumie jakas zyrafa - mam 170 cm. bluzki tez czesto przykrotkie, rekawy nieraz tez....

Gość nataliele170
mialo byc - w takim hm sweterki w rozmiarze s siegaja mi w zasadzie do pepka tylko, a nie jestem w sumie jakas zyrafa - mam 170 cm

Gość jooolkaa21
ja słyszałam o firmie ka-fi fashion która ma ciuchy dla niskich kobiet. Tam to raczej dla takich poniżej 160cm

Gość bjnmnj
nataliele170, a odkąd rozmiar S jest dobry na osoby które mają 170 cm ??????? Wiesz jak w ogóle wygląda Polska rozmiarówka ? XS - 158, S- 162 cm, M-164 cm, L- 170 cm, XL-172, XXL-176,

Gość martoooosia.
przede wszystkim robią dżinsy dla mega modelek o super długich nogach. Mam 164 albo 163 sama nie wiem :D i spodnie w 90% są dla mnie za długie a nie mam krótkich nóg. Muszę specjalnie iść do krawcowej podciąć. Zastanawia mnie gdzie kupują dziewczyny o wzroście 155...

Gość martoooosia.
szczególnie w H&M i Zarze mają dla dłuuugonogich. W tych mniej znanych często udaje się coś w miare dopasowanego wybrać.

Gość lepiej być niższym
niż wyższym- szczególnie kobiety. Nie ma nic gorszego niż babka o 180 cm która musi sie garbić

Gość do lepiej być niższym
lepiej być wyższym, głupio jak kobieta jest wzrostu swojego 10 letniego synka...

Gość małe kobiety są smiechowe
i nikt ich nie traktuje poważnie

Gość niskie kobiety mają krótkie
nogi i nawet szpilki im nie pomogą.

Gość 22zuzka22
cześć dziewczyny, mam 152 wzrostu i zawsze mam problem z ciuchami, przeważnie przeszukuję allegro. raczej nie ma sklepów, a bynajmniej nie spotkałam się z ubraniami żeby były dopasowane na mnie, jeszcze do tego mam filigranową figurę.

Gość maluszka_gosc
bershka, tally weijl, river island, New Yorker, Terranova, Cubus, Stradivarius, czasem Orsay, H&M. W Camaieu wszystko ogromne, w C&A cos by sie trafilo, gdyby mieli rozmiar 32.. Czasem na bazarku cos sie trafi.. O żakietach, płaszczach, marynarkach ze sklepu można praktycznie zapomnieć.. Ciezko mamy my - filigranowe maluszki :(

Gość gość
ja tez jestem niewysoka i drobna i w ogóle nie mam problemu z kupnem ubrań ...przez co niestety z dużo ich kupuję :) Najchętniej Reserved: sukienki marynarki, spódnice...czasem 34 czasem 36, spodnie w River Island głownie rurki, również w Orsay (zdarzało się, że musiałam skracać), z Tailly Weiil mam marynarki, ostatnio sporo rzeczy takich jak sweterki, bluzy kupiłam w Housie lub Cropp Townie. Piekny płaszcz jesienny kupiłam w stradivariusie (lezy idealnie) a zimowy w Mango. z butami tez nie mam problemu...byleby tylko mieć pieniądze :)

Gość maluszka_gosc
niewysoka to jaka? bo dla niektorych 1,6m to niewysoka, a to juz o wiele lepszy start z kupowaniem ubran.. ja mam 1,52m, waze 40kg, w pasie 58cm, wszystko na mnie wisi.. talia "normalnych' ubran jest dla mnie w biodrach.. plaszcze siegaja lydek, jak ubiore marynarke tak, zeby jej pachy byly w moich to w "wór" jaki sie tworzy na plecach wsadzilabym plecak..

Gość gość
ja mierzę 154 cm a ważę 45 kg...jak pisałam wyżej, żadnych problemów

Gość maluszka_gosc
kurcze.. zazdroszcze.. Mango musze sprawdzic, bo byl tu jakis taki watek i ktos napisal, ze sa ubranka na maluszki (mi sie nigdy nie udalo trafic, wszystko ogromne, wiec przestalam tam chodzic) a w Stradi niektore ciuchy spoko, ale ich plaszczami to ja bym sie mogla dwa razy owinac, a siegaja mi do kolan..

Gość kołderka432
"Ciezko mamy my - filigranowe maluszki smutas.gif" Hehe śmieszy mnie jak dorosła baba określa się mianem maluszka :D Wiele dorosłych bab ma między 150 - 160 cm i nie uważam ich za maluszków. Maluszek to dla mnie może być 3-latek albo mały kotek, a nie dorosła baba, może być nie wiem jak niska ale maluszkiem już dawno nie jest. Jest po prostu niską babką i tyle.

Gość gość
Mam 156 cm wzrostu i tylko i wyłącznie CLOCKHOUSE (młodzieżowy dział w C&A). Polecam z całego serca- mój jedyny sklep. Mam z niego jakieś 65% ubrań. :D Może i nie tak trudno znaleźć coś na ten wzrost, ale ja mam bardzo ładną figurę- szerokie biodra i mega wcięcie w talii, także problem jest raczej ze znalezieniem ubrań, które mogłyby te moje walory wyeksponować. ;) A na dziecięcych się nie ubieram, bo i tak mnie zawsze biorą za dziecko, to jak jeszcze będę zakładać takie proste ciuchy bez talii i bioder, to już w ogóle podstawówka. :(

Gość gość
Mam 155 odstajacy tylek, wciecie w talii i cycki. Polecam Click - tam znalazlam marynarki, w ktorych nie wygladam jak bambosz i w miare ladnie przylegaja ;) poza tym kupuje w new yorkerze, river island, telly wail itd. W pull&bear czy jakos tak sa spodnie 34 o dobrej dlugosci Szukam bardziej eleganckich rzeczy na petit. Ktos wie?

Gość Ava 148cm
Jestem niską kobietą z pokolenia juz starszych bo 56 latek skończyłam ..zawsze byłam malutka i filigranowa..ale co mogę powiedzieć ..teraz dziewczyny jak dobrze poszukacie to macie możliwość ładnie sie ubrać zgodnie ze swoim rozmiarem..za moich młodych lat było to nieosiagalne...wszystko za duże ,za obszerne ..a teraz mozna poszukać w rozmiarze petite i zawsze coś się znajdzie..ja mam tylko 147 cm wzrostu ..przez długie lata wazyłam 45 kg..teraz juz po 50-ce 52 kg..ale odkryłam ten rozmiar petite i tez od czasu do czasu zanjduję coś dla siebie fajnego bez skracania i przeróbek..cieczcie się ,ze teraz jest taka możliwość :)

Gość Santia_Pol
Witam. Mam spory problem z kupowaniem ubrań - zwyczajnie nawet najmniejsze rozmiary są na mnie za duże (często nawet ubrania w rozmiarze XS często na mnie wiszą). Mam 148 cm wzrostu i moją największą bolączką są... spodnie. Nieraz przechodziłam dziesiątki sklepów, gdzie nie mogłam znaleźć dla siebie spodni, nie ważne jakich, dżinsów czy szortów. Jestem niska i chuda (37 kilo). Ostatnio udało mi się złapać z New Yorkerze spodnie w rozmiarze 24, trochę za długie, ale w biodrach idealne, takich rozmiarów jednak jak na lekarstwo i w sumie były to jedyne spodnie w tym rozmiarze, jakie zdołałam znaleźć. Podobny problem z butami, przy rozmiarze 35 muszę nie raz się nieźle nachodzić, by coś znaleźć. Pytanie jest takie - czy znacie sklepy, w których można znaleźć ubrania w tak małych rozmiarach? Gdy muszę coś kupić ( nie ważne co, bluzkę, kurtkę, spodnie czy buty) zawsze dostaję szewskiej pasji i zwyczajnie mi się odechciewa :P

Gość ka fi fashion
Marka dla niskich kobiet. Tutaj wszystkie modele są na wzrost poniżej 160 cm. Sklep internetowy znajduje się pod adresem jak nazwa marki. Sprawdźcie