Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta001122

Parę pytań na temat tabletek antykoncepcyjnych /Bardzo proszę o odpowiedź/

Polecane posty

Gość Aneta001122

Witam, Tak więc od 3 dni biorę tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21 (pierwsze w życiu). Zaczęłam je brać w 1. dniu miesiączki. I moje krwawienie dziś zatrzymało się (trochę zbyt szybko w porównaniu z poprzednimi okresami). Teraz śluz w pochwie jakby też się zmienił. Mam takie pytania: Czy jest to normalne? Po jakim czasie można się kochać bez zabezpieczenia? (Bo z tego co wnioskuję po ulotce jeżeli tabletkę przyjęłam pierwszego dnia okresu, zabezpieczenie mam od razu). Bardzo proszę kogoś o odpowiedź gdyż się troszkę niepokoję.

Gość dfjdx
w ulotce powinno pisać kiedy można się kochać bez dodatkowego zabezpieczenia, z reguły jest to po tygodniu czasu przyjmowania tabletek

Gość dfjdx
a z ulotek tabletek antykoncepycjnych, Kochana. Wyraźnie jest napisane, że przez pierwsze 7 dni należy dodatkowo się zabezpieczać

Gość psikkk
Chyba nie czytałaś ulotki, ochrona jest od razu jeśli zaczniesz przymowac tabletki w 1 dniu cylku. Jeżeli zaczynasz między 2 a 5 dniem to wtedy trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Słyszałaś że dzwoni ale nie wiesz w jakim kościele :)

Gość psikkk
No chyba się nie doczekasz ;)