Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanaberiaBN

ratujcie-mocne odparzenie od pieluszki

Polecane posty

Gość fanaberiaBN

córka ma wrażliwą skórę. dzis zauwazylam jakby zdrapaną skórę ,kropelki krwi a potem jakby małe pęchęrzyki. co najlepiej uzyc'? obecnie lezy bez pieluchy

Gość maka ziemniaczana
jest najlepsza

Gość fanaberiaBN
po prostu tak posypac? a tormentiol? to naprawde zle wygląda:(

Gość narbutia
mozesz pozniej uzywac masci bepanthen, odkad jej uzywam coreczka nigdy nie miala odparzonej pupy...

Gość Moncia1
U mojej córeczki było podobnie i ani maka ziemniaczana nie pomogła a ni inne maści tylko sudocrem

mialam kiedys tak niestety przez za dlugi spacer bez pieluch na zmiane:P wiec na leczenie zawsze BEPANTHEN masc a profilaktyka maka ziemniaczana:) ale ze maka ziemniaczana wyleczy to raczej watpie:)

Gość Alicja300mil do nieba
Wietrzyc pupe nie uzywac chusteczek nawilzajacych tylko wode z mydlem,mozna przemywac naparem z rumianku i zasypywac maka ziemniaczana.A z kremow to sudocrem ale nie na rany ktore krwawia bo bedzie gorzej

Gość u nas tez sie sprawdza
najlepiej maka ziemniaczana lub puder.I wietrzenie. Linomag ok profilaktycznie, sudokrem nie bardzo, nivea tez nie...

jak są pęcherzyki to trzeba wysuszyć, nie nawilżać. czyli zero bepanthenu, linomagu itp. najlepsza maść cynkowa, ewentualnie sudocrem (też ma cynk). jak jest na prawdę źle to piochtamina wodna (wodny roztwór fioletu gencjanowego) posmarować tym, tylko uwaga BRUDZI na fioletowo, nie dopierzesz tego. ale skuteczne bardzo! super wysusza :) przy 1 synku mąka ziemniaczana działała cuda, drugiemu zdecydowanie pogarsza sprawę! a maluchy mam bardzo wrazliwe, reagujące alergicznie na pieluchy więc odparzenia bardzo silne mieli!

Gość kaftanik niebieski
zmien pieluchy

zmieniaj czesto oieluchy.jesli mozesz to nawet co godzine.i myj pupke woda z mydelkiem bez chusteczek nawilzanych.ja na odparzenie uzywalam kremu alpica kupilam w aptece farmaceutka polecila (podobny do sudocremu).moja siostra mowila mi wtedy ze maka ziemniaczana ale ja nie probowalam

Gość .0.0.0.0.
Mi kiedyś znajoma aptekarka poleciła linomag ale czerwony! Zawiera kwas bromowy który leczy odparzenia! Pomógł! A moje dziecko po biegunce miało bardzo brzydką pupę! Polecam!

Gość MATKA POLKA AAAAA
moj przy tych ostrych biegunkach na zeby mial pupcie odparzona to przy kazdej zmianie pieluszki dawalam go do miski z woda zeby nie czyscic chudteczkami ktore szczypia i potem delikatnie recznikiem i na przemian makaa ziemniaczana tormentiolem i emolium