Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

444555

filmik o moim zyciu w los angeles

Polecane posty

Gość wagramm
a masz chociaz zieloną karte?

Gość Nooo!
Mam namysli ...fasolowy pudink...czy cos takiego... Ten ordynarny wpis zyczacyy dziewczynie zeby " zdechla"... Ja chyba nigdy nie zrozumie takich ludzi!!...o ile LUDZMI!!! mozna ich nazwa???

ja przez zycie odwaznie i wymagam a jak sie pytaja skad jestem i mowie ze z polski to mi nie wierza bo niby nie jestem dosc latwa do manipulowania a polacy na ogol sa

Gość aghfdg
mam na mysli nie pokore emigrantow, tylko ogolna pokore w zyciu na przekonaniu ze jest sie ksiezniczka/ksieciem nikt jeszcze daleko nie zajechal

ja nie chce pracy za lada ja chce miec ogromny sukces i na nic innego nie pojde

no bo w komunizmie to chyba ksiezniczki byly mordowane? wybacz ale jestem ksiezniczka po prostu sie taka urodzilam i to na ziemi polskij - nie zmienie sie niczyjeg tylka nie bede calowac tylko dlatego ze nie mam dosc w banku

Gość Nooo!
Bo Polacy tylko u siebie udaja ...kozakow!! Za granica...no coz?? kaazdy kto mieszka za granica, wie jak wiekszosc Polakow jest tu odbierana i traktowana....niestety.....

jak maja z tym problem ludzie to juz nie moja wina - ja siebie zaakceptowalam

tak na samym poczatlu instynkt mi mowil by sie nie chwalic ze jestem z polski ale teraz nie ma to juz znaczenia

moja osobowosc tak silna ze sie nie pytaja ze taka jestes bo z polski ale jaka polska jest jak ty jestes z polski

mysle ze polacy maja w sobie wlasnie cos takiego tylko nie wiedza ale pzreciez to kraj ktory rozwalil komunizm w europie

Gość liczy się fachowość
też styl bycia, sorry ale dziewczyna posługująca sie slangiem, w drsach i agresywnym nastewieniem to raczej małe ma szanse :o niestety w usa liczą się też znajomości i to chyba nawet bardziej niz w polsce, jakby coto zawsze możesz udawać zydowke :P a tak poza tym to powodzenia :)

Gość Nooo!
No coz!...napewno nie jestes " ksiezniczka -" z urodzenia ha ha.... Bo napewno nie bylo by Ciebie na tym forum.... Ale ciesze sie ze sie cenisz i szanujesz...to bardzo , ale to bardzo wazne...szczegolnie za granica!!

Gość wagramm
A jak zarabiasz na życie?Czy te filmiki w jakis sposób pomagaja czy pomogą ci w uzyskaniu stabilizacji w usa?

Gość aghfdg
ja nie mam zadnej pracy za lada jestem w "dowodzeniu" ze tak powiem :-) to co mam osiagnelam ciezka praca na poczatku, cierpliwoscia (sama finasowalam swoja nauke, chyba wiesz jaki to koszmar) i wytrwaloscia. Inny maja to wszystko podane na tacy, ida od razu do gory..ja musialam sie tam wspiac...nie ma problemu krytykowanie innych bo sa bogaci i wmawianie sobie przed lustrem ze "jestem super, jestem ksiezniczka" zostawiam tobie moze tez dziala, kto wie

ale wiele polakow choruje na chorobe : niskie poczucie wlasnej wartosci a to z powodu pieniedzy czesto bo trudno tak swoje konto przylozyc do takiego z milionami dolarow

filmiki bardzo pomoga -strzal w dzesiatke! a jak pracuje opwiem w filmiku :)

tak -wiem ze trudno ...a inni maja podane dla mnie najtrudniejsze bylo to ze zawsze od poczatku przyajznie sie tylko z amerykanami-zadnych emigrantow-nawet po polsku od lat nie mowilam -dopiero w filmikach - no i od poczatlku narazilam sie na brak zrozumienia z ich stron bo niby jak moga zrozumiec jak to jest byc emigrantem z biednegi kraju - nie tylko nie ma forsy ale pzrede wszystkim wiedzy bo z kraju komunistycznego prziodkowie mieli inaczrej i gowno wiedza i gowno sie wie no a jak oni zauwaza ze gowno sie wie to nie pomoga tylko wykorzystaja wiec leoiej nie dawac znac ze sie gowno wie i uczyc sie i uczyc

caluski !! ciesze sie ze jest to forum i mozna sie tu wygadac!! przynajmniej czuje ze zrozumiecie :)

Gość aghfdg
no i ta swiadomosc to jest twoja sila..ludzie ktorzy swoje wyszarpali zyciu maja pazury i tyle :-)

wiec nauczylam sie byc bardzo skryta i nikomu nie dawac znac ze niewiele wiem az sie w koncu troche nauczylam jak swiat dziala i nadal sie ucze a ten swiat inny jest niz polski

trzeba sie nauczyc te pazury najpierw wystawiac a potem ich uzywac - tego nie ucza na polskiej ziemi chyba ze w sposob prymitywny typu kto pierwszy w kolejce sie pcha jak za komuny ale to bardzie skomplikowane te pazury trzeba miec

Gość aghfdg
dokladnie dobrze ze sie z Polakami nie trzymasz---od tego zanika poczucie rzeczywistosci

Gość Nooo!
Wiesz Elu! I tu sie z Toba nie zgodze ,ze Polacy mniej wiedza!... To Amerykanie nie wiedza nic... ale to nic....o swwiecie ...innych kulturach ...a szczegolnie nic! o Europie......Tak zwanym " starym kontynencie".Jedyna rzecz dotyyczaca Europy...to to!!..ze kazdy z nich marzy ,zeby chociaz raz zobaczyc Paryz, Barcelone,Berlin i wiele innych znanych miast...o Warszawie nikt nawet nie pomysli!! Uwazaja ja za duza wies ...na dodatek brzydka !! Prosze sie nie obrazic...ale taka jest okrutna prawda...

Gość wagramm
Tak sobie mysle.Język znasz ,ale pozostaje jeszcze to ,co potrafisz ? Jestes aktywna w jakims kierunku ,by uzyskac potrzebne kwalifikacje?No bo bez tego trudbo bedzie życ.Moze na poczatku postarac sie zdobyc jakies praktyczne umiejetnosci ,a potem zajac sie spelnianiem marzen.

wiem o tym ale to nie moja sprawa- zreszta jets wiele amerykanow ktorzy sie znaja alena ogol w tym kraju taka pogon za pieniedzmi ze wszystko inne schodzi na drugi plan- a potem ma jakis sto milionow dolarow i idzie z tym do kasyna - to kraj w ktorym pieniadze sa kultura tak to po prostu wyglada nawet filmy sie robi dla forsy wszystko jest dla forsy male dzieci ida do sklepu i sie pytaja o zabawki na promocje - zrozumiec tych ludziw ten sposob mozna ze wielu z nich ma przudkow takich jak ja przyjechali tu bez grosza i walczyly o dach nad glowa czy zarcie - oczywiscie wszystko inne stalo sie drugoplanowe i taka powstala kultura ja tutaj jestem glwoenie dla filmu i adrenaliny na pewno nie kultury paryza