Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Necia123

Waga 95kg przy wzroście 168cm :(

Polecane posty

Gość Necia123

Rok temu urodziłam synka. Mam teraz 95kg przy wzroście 168cm - otyłość. Jak mam schudnąć kiedy silnej woli brak? Pomóżcie proszę.

Gość niestety jedyny sposób to
dieta i gimnastyka , żadne środki farmakologiczne , ani nic w tym rodzaju nie pomoże , musisz wziąć się w garść i do roboty . Polecam dietę 1000-1200 kcal i fitness . Ja ćwiczę 3 razy w tygodniu po godzinie a w pozostałe dni staram się tańczyć chociaż po pól godziny dziennie

Gość dziś na pomarańczowo
jeśli nie motywuje Cię ponad 30 kg nadwagi, to nie schudniesz. cudowne metody nie istnieją. cokolwiek byś miała jeść, muszą być zachowane pewne zasady, no i jednak małe ilości. jak się lubi dobrze i dużo pojeść, to nie ma szans. możesz postawić na intensywne ćwiczenia i wywalić największy syf z jadłospisu, ograniczyć tłuszcze i cukier i chyba tyle. jak będziesz jadła normalnie, w miarę zdrowo i trenowała dzień w dzień to za rok, półtora powinnaś osiągnąć jako takie efekty.

Gość bkjhsdgkh
witaj, bardzo ci współczuję, bo dużo musisz zrzucić. Ja ciągle walczę żeby zrzucić 2 kg i za cholerę mi się nie udaje, ale może dlatego, że to tylko 2 kg i wiem że tak naprawdę mało ważę (55/168, dwójka dzieci). Myślę, że motywujące może być dla ciebie: 1. Utrzymanie zdrowego ciała i duszy dla twojego dziecka. Wiadomo, że im będziesz zdrowsza tym dłużej i bardziej komfortowo będziesz mogła zajmować się dzieckiem. 2. Wg mnie najlepsza jest dieta 1000 kcal. 3. Ustal sobie plan, jadłospis 4. Za każdy sukces (1kg) funduj sobie nagrody (ale nie jedzenie), tylko ciuszek, kosmetyk. Trzymam za ciebie kciuki !!!!

Gość Necia123
Dziękuję za cenne wskazówki. A czy ktoś mógłby mi pomóc w ułożeniu takiego jadłospisu? Tylko nie za drogiego gdyż ja nie pracuje i zajmuje się dzieckiem w domu i utrzymujemy się z męża nie dużej wypłaty

Gość ja sie pozbyłam oponki
Jesli nie masz silnej woli i motywacji to nie schudniesz...taka prawda Zwłaszcza że masz 40 kg za duzo Jesli uważasz ze jest ok to jedz dalej:o

Gość Necia123
Nie jest dobrze i dlatego postanowiłam właśnie wziąć się w garść. Muszę schudnąć tylko potrzebuje rady jak. Jaką dietę stosować i jak ją ułożyć.

Gość Necia123
Miałam przez moją wagę dość spore problemy gdyż miałam zapalenie błony śluzowej żołądka. Bardzo się nacierpiałam i nie chce ponownie tego przeżyć :(

Gość też młoda mama
mogę powiedziec ci jak u mnie wygladało dojscie do wagi sprzed ciąży. Dwa lata temu urodziłam, w ciąży przytyłam ponad 30kg, moja waga sprzed ciąży 48kg doszłam do 80kg. Po porodzie spadlo z 6kg i tak z wagą 74 kg żylam przez pół roku, oczywiście straszne to było - to wiedzą tylko te dziewczyny, kobiety co tak raptownie zmieniły sylwetke, wiecznie w rozciagnietych dresach, unikanie ludzi itp., Po pol roku od 1.01.2011 wziełam sie za siebie bo motywacja było to ze wracam do pracy (od 15.07.2011)- gdzie nie wyobrażalam sobie jak mnie bedą odbierac taką kluchę. Co robilam- przede wszystkim nie mialam konkretnej diety, jedynie odstawilam slodycze (sama sie sobie dziwie że tak potrafiłam z dnia na dzień)- nawet 1 cukierka przez te 7 mcy nie zjadlam i najważniejsze że siedząc w domu z dzieckiem - jak tylko kladłam małą spac to zabieralam sie za ćwiczenia - takie domowe, jakiś taniec, brzuszki - ćwiczylam ok 5 razy dziennie (pól godzinki, godzinke - co mała nakarmilam to ona spała i ja wtedy dawalam sie z tymi ćwiczeniami) - odpuszczałam sobie tylko w niedziele . A jadlam to co do tej pory - tylko bez podjadania, ale wszystko tylko mniejsze porcje - jak zauważylam że waga zlatuje to ćwiczylam wiecej ale z jedzenia nie rezygnowalam - jedynie ze słodyczy. 15 lipca jak poszlam do pracy ważylam 54kilo - takze juz bylam podobna do siebie, dziś waże 50kg - juz poniżej chyba nie zejde, ale nie mam walkow ani brzucha - jestem zadowolona w końcu z siebie, słodycze jem ale już nie żrę ich jak w ciąży i po, i we krwi pozostały mi ćwiczenia ale juz nie co chwilę ale raz dziennie spalam kalorię ćwicząc - takze myśle że najważniejsze są cwiczenia. Myślę że jak sie chce to sie da rade a z twojej wagi zobaczysz jak zacznie spadac - tylko zacznij sie ruszac - ale naprade kilka razy dziennie - to takie moje zdanie

Gość Necia123
Tylko ja nie chce spaść do wagi sprzed ciąży ponieważ przed ciążą też nie ważyłam mało bo koło 80kg :(

Gość też młoda mama
to nic - najpierw obierz sobie cel 80kg - czyli wagę sprzed ciąży, a potem mozesz jechac dalej, ja nie chcialam rezygnowac z jedzenia - poświęciląm tylko słodycze, ale myślę że jak ograniczysz standardowe kaloryczne rzeczy - czyli smażone, tłuste, ziemniaki, makarony, pieczywo, bulki to dasz rade i poniżej 80zjechac, ale bez ćwiczeń samą dietą - hmm - jest to na pewno możliwe ale ja postawilam na ćwiczenia i mi się oplaciło, kilogramy nie wracają i figura nie wiem czy nie lepsza jak sprzed ciąży

Gość autorko najpierw
spadnij do wagi sprzed ciąży, a potem martw się o resztę... :O nie schudniesz nagle 20kg, przeciez to etapami... a jak Ty sobie zakłądasz, że z 90 chcesz od razu do 60... to oczywistym jest, że sie rozczarujesz i od razu przez to poddasz... jak nie masz silnej woli, to taka dieta polegająca na ograniczeniu pewnych pokarmów i do tego ćwiczenia jest najlepsza, bo nie sądzę żebys wytrzymała na jakiejś konkretnej typu Dunkan czy norweska- bo tam trzeba się trzymać konkretnie jadłospisu, a jedno odstępstwo niweczy wszystko choć może... może właśnie takie przyciśnięcie jest Ci potrzebne? wiesz- nikt za Ciebie nie schudnie ;)

Gość Sranie Szlachcice
O jebana...

Gość Necia123
A na czym polega dieta Dunkan czy norweska?

Moja siostra urodziła dwójkę dzieci i waży 56 kilo, więc się ciążą nie usprawiedliwiaj. Trzeba było nie żreć tyle i po ciąży zapisać się na siłownię.

Gość autorko najpierw
a czy to trudno wklepac w google..? ja jestem w stanie zrozumieć lenistwo w kwestii ćwiczeń... no, ale kurna bez przesady!

Gość fgjk
norweska to pelno jajek a dukan to dieta bialkowa

Gość autorko najpierw
Pancerna- każdy organizm inny, niestety niektórzy przybierają na wadze tylko 5kg, a inni 30+ i nie zawsze jest to wina 'wpierdalania' za dwóch... miast 'dla dwóch' ;-)

Gość autorko najpierw
fgjk- wiesz... jak masz tak tłumaczyć, to se daruj :P bo jajka to niby co, jak nie białko...? :O

Gość fgjk
wpisz w gogle co amm ci napisac cala diete od a do z? i ty chcesz schudnac? nawet nie chce ci sie sprawdzic na czym dana dieta polega

Gość tłusta krova
wiem,co to znaczy,bo sama waze 97 kg przzy 163 cm ... 3 lata temu przestałam brac tabletki anty,w 2 mce po odstawieniu zaszłam w ciąże w której przytyłam 35 kg jak sobie przypomne,ze jeszcze 5-6 lat temu wazyłam 56 kg to mnie ogarnia czarna rozpacz wpadłam w silną nerwice,depresje,małżeństwo mi sie sypie,mąż mnie nie akceptuje,podejrzewam,ze ma kochanke a najgorsze jest to,ze nie mam siły i psychicznego wsparcia by schudnąć wstydze sie wychodzic z domu,jeszcze zimową porą to sie kurtką maskowałam,a za chwile trzeba bedzie wskoczyć w coś wiosennego :/ mąż sie ze mnie nasmiewa,ze jestem zapasiona,ze mam większe muskuły od niego

Gość marta97kg
wiem,co to znaczy,bo sama waze 97 kg przzy 163 cm ... 3 lata temu przestałam brac tabletki anty,w 2 mce po odstawieniu zaszłam w ciąże w której przytyłam 35 kg jak sobie przypomne,ze jeszcze 5-6 lat temu wazyłam 56 kg to mnie ogarnia czarna rozpacz wpadłam w silną nerwice,depresje,małżeństwo mi sie sypie,mąż mnie nie akceptuje,podejrzewam,ze ma kochanke a najgorsze jest to,ze nie mam siły i psychicznego wsparcia by schudnąć wstydze sie wychodzic z domu,jeszcze zimową porą to sie kurtką maskowałam,a za chwile trzeba bedzie wskoczyć w coś wiosennego :/ mąż sie ze mnie nasmiewa,ze jestem zapasiona,ze mam większe muskuły od niego

Gość Necia123
Pancerna Kołdora nie mam tyle kasy żeby zapisać się na fitnes czy też do siłowni a po za tym nie ma w mojej miejscowości siłowni ani żadnego klubu, basenu by poćwiczyć. Pozostaje mi jedynie mój pokój.

Gość marta97kg
mam napady obżarstwa,po czym ide do łazienki wymiotowac,potem siedze i wyje jak zbity pies nienawidze swojego tłustego,oblesnego cielska.

ja na sb schudalm w 9 tygodni z 70 54,5 kg ty masz wiecej do schudniecie wiec powinnas wiecej na sb schudnac , no ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz

Gość Necia123
Marta97kg i co z tym chcesz zrobić? Będziesz jakoś próbowała uporać się z tą waga? Mi też jest z nią źle. Chciałabym bardzo schudnąć dla synka i męża który napewno też chciałby żebym schudła. Chciałabym się poczuć choć trochę atrakcyjniejsza.

to bylo 5 lat temu , teraz schudalm mniej bo startowalam z 65 kg i w ciagu 6 tygodni spadlo 7 kg i pol ( ale stopke mam zaokraglona do 58 kg )

Gość marta97kg
Necia123 Marta97kg i co z tym chcesz zrobić? Będziesz jakoś próbowała uporać się z tą waga? Mi też jest z nią źle. Chciałabym bardzo schudnąć dla synka i męża który napewno też chciałby żebym schudła. Chciałabym się poczuć choć trochę atrakcyjniejsza. Chciała bym bardzo schudnąć,wiem,ze muszę poczynic kroki w tym kierunku bo panicznie sie boje 1 z przodu a tu raptem 3kg brakuje mysle nad dietą sb plus na początek dłuugie spacery i cwiczenia w domu,na rowerku stacjonarnym moim przekleństwem jest wieczorne,a nawet nocne jedzenie i te napady kompulsywnego obżarstwa-mam wrazenie,ze mój zołądek nie ma dna,moge wrzucac jak w smietnik i nie czuje,ze jestem syta