Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

DAMAbezŁASICZKI co z kaukazem ?

Polecane posty

Gość Gość

Co tam się z nim dzieje ?

Oj jak miło:-)a myślałam,że nie poczytałes więc nie chciaalm wchodzić na topik:-)a dzis jestem trzezwa także.....chodzi mi o to że zastanawiam się nad kupnem takiego psa-mam działkę 2500tys metrow,wiam ,że mi doradzisz czy taki piesek bedzie ok-choc czytałam,że są agresywne-dodam tylko,że bardzo kocham zwierzęta i myślę o dwóch osobnikach:-)pozdrawiam i dziekuję🌼

Gość Gość
Fakt nie chciało mi się czytać tego .......... Ale puśćmy w niepamięć Miałaś kiedykolwiek doczynienia z dużymi psami ?

Gość DAMAbezŁASICZKI ...
miałam do czynienia...kiedys dopadł mnie dog arlekin i nie puscił dopoki sie niespuscił, a był to hardy osobnik i męczył mnie 3 godziny :(

Gość 3ew232
Następna dzifka co mu da dupy. Co za pisty

Gość Gość
Kaukaz to naprawdę wyższa szkoła jazdy. Nie da się porównać owczarka niemieckiego, do kaukaza. Ludzie którzy mieli wcześniej owcz. niemieckiego są w szoku mają później do czynienia z Kaukazem.

Gość Gość
Całkiem inny charakter. Człowiek mający do czynienia z niemieckim, przyzwyczaja się do psa posłusznego i uległego. Biorąc Kaukaza jest w szoku,. że z małej kochanej kuleczki wyrasta pies niezależny, mający własne zdanie i myślący indywidualnie. Kaukaz to cholernie niezależny pies i dumny. Łatwo tez przeoczyć moment kiedy mały szczeniak Nas zdominuje i zacznie Nami rządzić. Z Kaukazem to praca, praca i ciągła praca. Jeżeli się człowiek zaangażuje, to w zamian uzyska wielkie serce psa który odda za niego życie, psa który nie cofnie się przed niczym Nie straszne mu kije, wilki i przeważająca liczba przeciwników. Musisz sama sobie zadać pytanie, czy podołasz

Gość Gość
W jakim celu mają te psy być ?

Kochany baaaardzo Ci dziękuję-ale chyba pozostane przy owczarkach-bo raczej bym nie podołała-a jeszcze maleńkie dziecieki u sasiada:-0....jak bede miała jeszcze jakieś pytania to pewnie się do Ciebie zwrócę-jeszcze raz bardzo Ci dziekuję za fachową radę:-)pozdrawiam i dobrej nocy🖐️

Gość Gość
Jak samo stróżowanie, to owczarki niemieckie, Na początek będą odpowiednie, Dzieci u sąsiada. Pies który pilnuje swojego terenu każdego obcego potraktuje podobnie, więc dzieci by nie miały taryfy ulgowej u Kaukaza. Co nie znaczy, że mogą się samopas bawić i z niemieckimi. Musisz dużo z tymi psiurami przebywać. Proponowałbym Ci najpierw kupić psa, po roku sukę. Nie kupuj dwa na raz, ponieważ mogą mieć silniejszą więź między sobą niż z Tobą. Po drugie zawsze łatwiej wychować jednego. Pies - wiadomo silniejszy i bardziej niezależny więc weź go pierwszego. Jeżeli zależy Ci na Kaukazie z powodu wyglądu, to może Leonberger ? Leonberger jest łagodny, ale wspaniale stróżuje i sam potężny wygląd odstraszy intruza.

Gość Gość
Druga sprawa, na którą tu naciska Mysia. Kup psa z dobrej hodowli. Owczarek niemiecki jest teraz bardzo chorowitym psem i podatnym na kontuzje, przez przerasowienie. Warto zainwestować trochę pieniędzy i mieć psa jakiego się oczekuje. Jeżeli nie zależy Ci na rodowodzie, to weź ze schroniska parę piesków.

Wiesz co zostaje przy owczarkach ,ten mnie nie zawiódł jest kochany-szybko sie uczy(ja go szkoliłam)także luzik-no i znowusz czegos nowego sie nauczyłam,że razem nie kupuje się parki-czlowiek jednak uczy sie całe życie ehh-jeszcze raz WIELKI DZIEKI!!Pozdrawiam🖐️Dama.

Gość Gość
Tak jest łatwiej wychować. Łatwiej byłoby Ci wychować jedno dziecko, niż bliźniaki :D Po drugie jak dobrze wychowasz pierwszego psa, drugi będzie go naśladował, więc to tez ważne. Jak dorosły będzie się bał burzy, albo ludzi, to i mały zacznie do naśladować. Cieszę się, że jesteś rozsądna :D Kaukaz to naprawdę jazda w pierwszej lidze. Fakt, że wychowany Kaukaz bije wszystkie owczarki niemieckie jeśli chodzi o pilnowanie i obronę, ale w niedoświadczonych rękach może stać się nieokiełznaną bestią, a trzeba wziąć pod uwagę że wielkością i siłą przewyższa i bije na głowę owczarka niemieckiego Powodzenia i postaraj się. W razie pytań pisz. Pozdrawiam

Gość Gość
zresztą posokowca mam ze schroniska - czyli już masz jakieś psiaki i zwierzaki ?

Mam posokowca-ale jest łagodny jak baranek-jak zabieram owczarka do domu na weekend to razem sie bawią a nie były od małego razem-nie wspominajac juz o kotach ze schroniska-no i marzę jeszcze o alpace-ale jej w schronisku raczej nie znajdę:-D

Gość Gość
Na te tematy mogę rozmawiać, całymi dniami i nocami :P

Gość Gość
Możesz popytac w ZOO Często mają na zbyciu Lamy, czy alpaki to nie wiem. To mi się podoba :D Może chcesz Hucuła ?:D

Gość Gość
Hmmmmmmmmmmm:D Masz męża ? hahahahahahahahaha