Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izabell troskan

zapowiedzi w 2parafiach??

Polecane posty

Ja właśnie z takim pytaniem, bierzemy ślub w parafii narzeczonego i czy musi być dane na zapowiedzi w mojej parafii?? czy wystarczy jak bedą w jego parafii??

Gość niewyprasowana koszula
z tego co wiem to w dwóch parafiach

to chyba zawaliłam, bo już wybrałam papiery potrzebne do ślubu z mojej parafii, poprostu nam wyleciało z głowy zeby prosic jeszcze o zapowiedzi, kurcze a ja tak nie lubie mojego proboszcza,

Gość makatka03
zapowiedzi nie daje się "samemu z siebie". W momencie jak będziecie w parafii narzeczonego spisywac protokół przedślubny, ksiądz da wam dokument z waszymi danymi, taką prośbę do proboszcza twojej parafii o wygłoszenie zapowiedzi. Po 3 tygodniach odbierzesz potwierdzenie, że zapowiedzi się ukazały i zaniesziesz do parafii narzeczonego

nie znam sie na tej kościelnej biurokracji, wczoraj bylismy w parafii narzeczonego ale niestety ksiądz nie mógł nas przyjać ale powiedział że jak przyjdziemy następnym razem to wszytsko bedzie z wczorajszej daty, a będziemy u ksiedza narzeczonego w weekendzie majowym, ale czy to nie bedzie mało czasu jak slub w połowie lipca,

Gość makatka03
Skoro ślub w lipcu to napewno zdążycie. Nam ksiądz powiedział, że żeby było bez pośpiechu, to mamy przyjść w tym celu ok 1,5 miesiąca przed ślubem. W skrajnym przypadku wystarczy 3 tyg, skoro zapowiedzi są wygłaszane przez 3 niedziele z rzędu :-)

czyli nie ma strachu?? i tak najpierw musimy byś tak gdzie bierzemy ślub?? a bedziemy tam za 3tyg, wcześniej sie nie da bo narzeczony wyjechał do pracy,

czyli nie ma strachu?? i tak najpierw musimy byś tak gdzie bierzemy ślub?? a bedziemy tam za 3tyg, wcześniej sie nie da bo narzeczony wyjechał do pracy,

Gość makatka03
bez obaw :) Tak, najpierw idziecie tam gdzie będziecie brali ślub. Tamtejszy ksiądz da ci kartkę - prośbę o wygłoszenie zapowiedzi dla księdza w twojej parafii

za zapowiedzi placisz w jednej parafii, ale beda wywieszone w parafii twojej i narzeczonego, gdyz ksiadz wlasnie da Ci ta kartke o ktorej wyzej ktos napisal :)