Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa przyszła mamusia

zwolnienie lekarskie

Polecane posty

dziewczyny w końcu się udało, jestem w ciąży!!! to jakiś 6-7 tydzień, powiedźcie mi czy ginekolog może dać mi zwolnienie lekarskie, strasznie źle się czuje, rano wymioty, jest mi słabo i szybko się męczę, a dodatkowo pracuje w trybie 3-zmianowym, co mam powiedzieć lekarzowi aby dał mi zwolnienie

Gość karmienie
Że chcesz zwolnienie :). Tylko grzecznie i kulturalnie, bo jak wyjedziesz roszczeniowo to cię może wyrzucić :)

Gość wrózka pierdula
i daj mu krochmal w prezencie.

pracuje na produkcji, praca stojąca, dźwiganie skrzynek z metalami, itp. częściej bym siedziała w wc niż cokolwiek zrobiła na hali.

Gość karmienie
W takim zawodzie bez problemu dostaniesz od razu, nie przejmuj się. Zdrówka!

Gość maja od gucia
Gratuluje. ja tak latwo o zwolnienie nie mialam. sluchaj tez pracowalam na produkcji najpierw ginekolog wypisla mi zaswiadczenie ze jestem w ciazy. Ciaza to nie choroba odraazu ci zwolnienia nie wypisze. pozniej załatwilam w pracy zaswiadczenie ze ZAKLAD PRACY NIE JEST MI W STANIE ZAPEWNIC PRACY ZGODNEJ Z WYMOGAMI PRAWNYMI DLA KOBIET W CIAZY i dopiero po tym lekarz wypisal mi zwolnienie lekarskie.

Gość mnio
maja- w takiej sytuacji powinnaś zostać odesłana do domu a pracodawca powinien ci płacić normalnie pensję a nie że musisz iść na chorobowe. takie są przepisy kodeksu pracy.

Gość lenie z was i tyle. Ja dwie
ciąże przepracowałam jedną do 8 miesiąca, a drugą do porodu. Trudno się dziwić, że później się taką po macierzyńskim zwalnia. Poza tym, jak się leży przez 9 miesięcy to poród jest trudniejszy. Zapytajcie lekarza.

Gość takasprawa
Teraz juz rzadko który lekarz robi problemy z wypisaniem zwolnienia. Chcesz to dostajesz, a niektórzy są bardzo zdziwieni gdy nie chcesz.

Gość takasprawa
A dla mnie chore jest zapieprzanie na produkcji w zaawansowanej ciąży. Ale co kto lubi.

Gość maja od gucia
ja mialam placona normalna pensje ale produkcja duzo dzwigania i nocki nie byli mi w stanie zapewnic lekkiej pracy. dlatego takie zaswiadczenie pozniej zwolnienie od lekarza.

Gość maja od gucia
mnio naprawde? mi kazali po tym zaswiadfczeniu isc do lekarza po l 4

a ja sobie nie wyobrażam zapieprzać po 8-10 godzin na produkcji, jak bym miała pracę za biurkiem to bym mogła siedzieć do końca ciąży, ale jak nikt nigdy nie pracował na produkcji to nie wie jaki tam jest zapieprz

Gość byla kochanica
ja wiem kochana :) oracowalam tak dwa lata :(

Gość Liliana 1982
jak masz taka prace to dostaniesz bez problemu.

Gość jkn,jnhjnh
do"lenie z was i tyle. Ja dwie" a mozna wiedziec przy czym pracowalas, bo jak mialas siedzaca prace to sie tutaj nie odzywaj

dziękuje za słowa otuchy , od tych które mnie rozumieją nie jest także nie chce pracować, owszem mogę chodzić do pracy bo nie wiem co ja będę robić przez tyle czasu, ale ta praca wykończy mnie albo i dziecko

Gość powiedz szczerze lekarzowi
powiedz szczerze lekarzowi jak sie czujesz i popros o zwolnienie - przeciez mozesz isc na kilka tygodni, nie znaczy przeciez ze juz do konca ciazy bedziesz na zwolnieniu!!! byc moze za kilka tyg poczujesz sie lepiej i wrocisz do pracy

Gość ekon.a
mnio maja- w takiej sytuacji powinnaś zostać odesłana do domu a pracodawca powinien ci płacić normalnie pensję a nie że musisz iść na chorobowe. takie są przepisy kodeksu pracy. hahahaha większej bzdury w życiu nie słyszałam autorko,u "państwowego"ginekologa mozesz mieć trudnosci w uzyskaniu zwolnienia lekarskiego w tak wczenej ciąży,ale u prywatnego ....tak:) gratuluje!!! :)

Gość asve
siedzenie też nie jest takie fajne... miłe i wygodne. Brzuch coraz większy, kręgosłup boli kość łonowa też, poza tym sters i nerwy a dajcie spokój... W domu spokój i dzidziuś odpoczywa. Poza tym i tak potem nikt nie pamieta tego czy poszło sie na zwolnienie w 3im miesiacu czy w 6tym a więc bez przesady pracowac do 67 i nawet w ciąży sie mordować Matki Polki cholera jasna.

Gość mnio
ekon.a widać jesteś słabo zorientowana skoro nie znasz kodeksu pracy. http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem/uprawnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem art. 179 wiadomo że pracodawca woli w takiej sytuacji wysłać ciężarną na L4 bo płaci jej tylko pierwszy miesiąc a potem już ZUS płaci. ale takie są przepisy więc wypraszam sobie takie teksty. To że ty o czymś nie wiesz nie znaczy że jest to bzdurą. :O