Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NicAnic

uwielbiam gotować..

Polecane posty

Bradzo lubię eksperymentować w kuchni, ale lubię też tradycyjne potrawy.. Robię tyle potraw, ale jednak ciągle wydaje mi się że się powtarzam.. Co polecacie na jutro ? I co lubicie najbardziej przygotowywać ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ja tez lubie :) prosto, szybko, zdrowo, swiezo ... polecam na jutro klopsiki indycze w sosie koperkowym ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Brzmi smacznie, a jak je przygotowujesz? Ja lubię przede wszystkim zdrowo :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i uwielbiam tez "pomysl na" wszystko po troche.. Nie podeszla mi jedynie makaronowa patelnia.. Moim domownikom również, także nie polecam.. Smakuje jak zupka chińska ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pol kilo mielonego z indyka mieszam z jajem i przyprawami. jak jest za zadkie, to mozna dosypac troche jakiegos proszku (ale raczej nie bulki, tylko np. otreby, siemie lniane, cos w tym guscie). w garnku gotuje wode, b. mala ilosc, mozna wrzucic listek, ziele, mozna na poczatku przysmazyc troche cebiuli z czosnkiem, albo dodac sproszkowane. zamiastwody moze byc wywar jarzynowy lub drobiowy. na wode wrzucamy male kulki z miesa (2-3cm) i gotujemy ok. 20 minut na wolnym ogniu (zeby za bardzo nie bulgotalo, bo sie porozwalaja). na koniec do sosu mozna dodac odrobine smietany i maki, skosztowac i ew. doprawic, no i dodac duzo koperku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
własnie miałam zadać to samo pytanie...Czy pomysł na ..jest zdrowy.Ja po prostu w sklepie podpatruje sposób przy gotowania i sama w domu gotuje bez tych sztucznosci. A proste szybkie danie to moje niedawne odkrycie czyli sos brokułowy z czosnkiem jogurtem naturalnym i niewielka ilością łososia wedzonego .Podane z makaronem penne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziekuje za przepis, "pomysl na" nie jest zdrowy absolutnie.. Ale niestety muszę dostosowywać się do domowników.. I chciał nie chciał od wielkiego dzwonu i "pomysl na" przygotowuje..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zakochałam się w sałatce brokułowej, z kurczakiem , żółtym serem, kukurydzą i sosikiem czosnkowym oczywiście z jogurtu naturalnego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak sie sklada, ze ja w ramach tego niby zamilowania do gotowania i zdrowia dzis mam fasolowke ze skloika, jutro kurczaka z rozna, a pojutrze kielbaski wedzone ze sklepu. :P no ale w porownaniu do innych tego typu gotowcow, to na szczescie mam dosc 'zdrowe' odmiany ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sos jogurtowy widze popularny :) a powiem wam, ze sama nie zwyklam go robic, ale mam ochote sie nauczyc ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
gotujecie brokuły .Potem je sie miksuje z odrobina soli i czosnku.Do powstałej papki wlewamy jogurt naturalny ,może być ser feta i mieszamy.Na koniec łosoś w drobne kawałki i voila;) A pomysł na po prostu spróbuj skomponować sama,żeby sie domownicy nie spostrzegli.Poczytaj skład przypraw i kombinuj.Ja sama kiedyś nie wyobrazałm sobie zycia bez kostki rosołowej lub wegety,ale po troszku zaczęłam sie oduczać i kombinować z ziołami.Polecam:)Właśnie na parapecie kiełkuje mi bazylia i oregano:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
a ja się pochwalę,ze na święta sama sobie zrobiłam szyneczkę.Mam to szczęście ze przyjaciele mają wedzarnik na działce:)Palce lizać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
O to może i ja się dołączę :) ja dzisiaj przygotowałam pierś z kurczaka pokrojoną w kostki i wcześniej zamarynowaną w przyprawie gyros, tymianku, bazylii i oregano, do tego ryż i sos pieczarkowy, no i surówka z białej kapusty i z dużą ilością koperku. Do sosu pieczarkowego dodałam świeży szczypiorek. Tak trochę prosto, po studencku, ale zdrowo i sycąco. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
uwielbiam golabki z wloska :) nie moglam sie nadziwic, ze o tyle lepsze jak pierwszy raz zrobilam. a probowalas z kasza zamiast ryzu? polecam. do tego mieso wolowe i na kazdym golabku zapieczony plaster zoltego sera (twadrego, ostrego, cos w stylu cheddara) ;) jakby kto chcial z deka odejsc od tradycji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
odkryłam niedawno szybkie gołabki :)Zamiast zwykłej kapusty daje pekińską,która jedynie sparzam.Całość do piekarnika na jakieś 45 minut i gotowe.Szybkie i smaczne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aa, zmiksowane brokuly do takiego sosu ... i on jest na zimno do makaronu, czy na cieplo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
ooo ALexis przypomniała mi o moim grzeszku:(Nie potrafie sama skomponowac przypraw tak,zeby smakowały jak te do gyrosa.:( GOłabki mozna dowolnie modyfikować,nie jadłam z kasza ale chodza za mna ,wiec chyba sie skuszę;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię gołąbki, które nie zawijam, ale kapustę siekam i mieszam z mięsem i ryżem, a potem to po usmażeniu zalewam sosem pomidorowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje bo lubię
całosc mieszam na ciepło w jednym garnku.Smaczne!!!! A sos czosnkowy to jogurt naturalny czosnek sól i czasem łyżka majonezu,ale opcjonalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No właśnie ten gyros.... wiem, zło. Za to już bazylia, tymianek i oregano naturalne, żadne śmieci i mieszanki. A teraz szczypior daję już do wszystkiego, no i rzeżucha jeszcze mi się rozwija :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na pewno smaczne! uwielbiam takie szybciorki. ja robie podobny sos, ale na troche innej zasadzie - brokuly ugotowane na patelni mieszam ze smietana kremowka (niewielka ilosc) i dodaje lososia. ba, nawet tunczyk z puszku moglby byc w dobie oszczedzania ... ale ta wersja czosnkowo-jogurtowa musi miec fajny orzezwiajacy smak :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarna s
Ja ja robię drobiowe "muffinki" mięso mielone z indyka + jajko, + drobniutko posiekana cebulka i czerwona papryka, trochę otrębów do zagęszczenia nakładam to w foremki od muffinek i do piekarnika na około 20 min ja koniec posypuje je ciut serem żółtym podaję z młodymi ziemniaczkami i mizerią jogurtowo czosnkową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o, ostatnio robiłam domową pastę jajeczną z tuńczykiem, pycha... albo sałatka z kurczakiem, ananasem, brzoskwinią, posiekaną drobno natką pietruszki i odrobiną majonezu... Wiem, majonez kolejne zło, ale sporo zaczęłam zasuwać na siłowni, to i tak dużo zmian wprowadziłam w jadłospisie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarna s
o nie, wszysko moze być odchudzone, ale majonez zostaje .... może być odchudzony jogurtem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×