Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwsxzawedc

ile i jak często je dziecko dwumiesięczne??

Polecane posty

Gość qwsxzawedc
idź stąd bo nikt cie tu nie lubi!! :D

wez MM spadaj stąd bo widac twoja wiedze-skoro mowisz zeby 2 mies dziecko nie karmic na żądanie

Gość MM nie karmi się na żądanie!
Bo się nie karmi, kretynko. Co innego piersią, ale nie mm.

A ty masz? :D Bo jeżeli dla ciebie jedynym możliwym powodem płaczu jest zasikana pielucha lub problemy z brzuszkiem, to... strach się bać :O

sory dziewczyny ale nie chce mi się wpadać w głupie tłumaczenie z ta jak jej tam MM i tak ta biedna dziewczyna co jej dzidziuś płacze nocami bo jest pewnie głodny , zrobi co chce.

moje dziecko w tym wieku plakalo tylko o jedzienie teraz ma 5 miesiecy i jest zdrowym chlopcem o prawidlowej wadze:) takze radze wybrac sie do specjalisty :) a tak po za tym,to moze ci sie w malzenstwie nie uklada ze tak sie tu wyzwywasz.hmmm?? roztylo sie i tu wylewasz swoje zale??

A o potrzebie ssania słyszałaś? Dziecko będzie piło z butelki nawet co godzinę, jeśli mu ją podasz, i wcale nie dlatego, że jest głodne. Rany, popytajcie lekarzy, albo poczytajcie coś innego niż babskie czasopisma, bo ręce opadają, żeby matkom takie podstawy tłumaczyć...

kochana moze twoje dziecko tak mialo :) dzieci karmione piersia dluzszy okres moga tak miec,dzieci mm nie maja takiej potzrebu bo mm jest bardziej syte

nie bede sie juz wyklocac bo nie ma sensu,ale kazde dziecko ma inaczej:) inne potrzeby nawyki:) a ja nie jestem z tych co krytykuja,wazne aby byl kontakt bierzacy z lekarzem:)

Sycące, jak już. No i brawo, że wreszcie do tego doszłaś. MM jest sycące i nie należy pchać go dziecku na każde kwiknięcie.

No nie ma sensu :) Dobranoc

Hej hej Moja córka była na mm prawie od urodzenia. Miałam podobny problem co Ty, Autorko. Poszłam do naszej pediatry i ona kazała karmić wtedy, kiedy mała się domaga, czyli mm na żądanie:)Jak posłuchałam lekarki, wszystko się pięknie uregulowało. Córka była spokojna i zadowolona.Wcześniej też bałam się, że przekarmię itp., kurczowo trzymałam się wskazówek na opakowaniu mm... A co do krostek - u nas doszły jeszcze takie czerwone małe plamki - jedno i drugie pojawiało się nieregularnie, pediatra kazała obserwować, po jakimś czasie przeszło (a właściwie to po zmianie mleka z nan na bebiko). Problem wrócił, jak mała miał ok.1,5 roku -więcej plam czerwonym, które pojawiały sie dalej nieregularnie, ale częściej niż wcześciej. Drogą eliminacji wyszło, że córka nie toleruje produktów krowich (włącznie z mięsem). Tak więc obserwuj swoje maleństwo i idź do lekarza!

Gość Autorko czytając twój
Ja pamiętam że na pudełku zarówno Aptamila (bebilon w pl) oraz mleka Hipp było zalecenie by dwumiesięczne dziecko karmić 7 - 8 razy na dobę i ja tak karmiłam . Mój lekarz zalecił jedynie by trzymać się proporcji jak i trzymać odstęp 3 godzin pomiędzy jednym a drugim posiłkiem natomiast zaleca się by drobne maluszki które wolno przybierają na wadze bądź wcześniaki dostawały dokładnie na żądanie a najlepiej co 2,5 godziny ...chyba że są śpiochami to przynajmniej co 3 godziny ale nie później.

Moje dziecko jadło wg.potrzeb, nie karmiłam czasowo tylko wtedy kiedy chciał.Razwięc zjadł 120 noby wg tabelki a innym razem np 80ml. Dziecko wyglądało na dość tłuściutkie, teraz waży 11 kg,mierzy sobie 84cm i jest lekko mówiąc wysuszony ;) gania po mieszkaniu aż mu łeb odskakuje.

boże MM co za kretynka! wez sie walnij łbem o ściane to może zmądrzejesz idiotko! wyrażaj się do ludzi. takie bydło jak ty nie powinnno sie ani wypowiadać ani wogóle siedzieć na kaffe!! ŻAL!!

mój synek ma 2,5 miesiaca. je wtedy kiedy chce. jak jest głodny i krzyczy o jedzenie to chyba nie bede go głodzić! je częściej a za to po mniej i nie wyglada jak prosię tylko normalnie jak dziecko w jego wieku. sam padiatra powiedział że jak chce jesc to zeby dawać bo potem dziecko sie rozpłacze i tyle. w nocy też go karmię. zawsze budzi się 2 razy i zjada po 90ml.

Gość anim
Moj mały je co 3 godziny po 130 ml, a jeszcze nie ma 2 miesięcy a na wadze przybiera bardzo dobrze, czasami aż czytać się nie chce co inne mamy wypisuja , nie karmić w nocy?! , to ty nie jedź w dzień :).

Gość gość
Mi polozna radzila by karmic od 2miesiaca mm minimum 500ml a maximum ok 800ml na dobe, dawkowanie zalezy od malucha, raz zje duzo raz malo, czsem nie ma apetytu bo choruje lub jest po szczepieniu.

Gość gość
Kazde dziecko jest inne wiec bedzie jadlo inaczej w innych ilosciach. Ja karmie mm praktycznie od urodzenia mojego maluszka i daje mlwko na zawolanie a ma 1.5 miesiaca Wiadome ze raz zje wiecej raz mniej ale suma sumarum wychodzi na dobe tyle ile powinno czyli okolo 780ml. dziecko takie male jest na tyle madre ze jak nie chce to wypycha jezyczkiem. A to co pisze na opakowaniach to jest zeby sie do tego stosowac mniej wiecej a nie trzymac sie regulki bo takiemu dziecku nie powiesz ze ma teraz nie jesc bo na opakowaniu pisze ze ma zjesc za godzine