Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwsxzawedc

ile i jak często je dziecko dwumiesięczne??

Polecane posty

Gość qwsxzawedc

moja córa ma dwa miesiące i na kartonie mleka modyfikowanego jest napisane że ma jeśc 6 posiłków na dobę po 120 ml. Czyli powinna jeśc co 4 godziny ale gdy minie 2,5 to zaczyna się o jedzenie upominac a i jak wyglądac powinno spanie u takiego niemowlaka bo dziś np nie spała wogóle tylko takie krótkie drzemki po 5 minut sobie robiła??

Gość qwsxzawedc
bo zjadłam cokolwiek i płakała strasznie a jak nic nie jadłam caly dzien i była na cycu to bylo ok a co to ma do rzeczy??

hej, ja przestalam karmic jak dziecko mialo 1.5 mies. zaczelam mu dawac mm wtedy jak chcial,nie sugeruj sie tym co jest napisane na etykiecie tylko rob tak jak maluch zażąda,czasem nie wypije tych 120 i domaga sie wczesniej. moj syn od kad przeszedl na mm to budzil sie 2 razy w nocy na karmienie,teraz ma 5 mies i budzi raz trzy razy a czem tylko jeden raz

Gość qwsxzawedc
no i napisze ktoś ile powienno jesc dziecko w tym wieku??

nie przejmuj sie jak zaraz matki polki beda ci mowic jaka jestes zla matka bo nie karmilas:)

Gość qwsxzawedc
ale boję się że ją przekarmie a juz wyglada jak mały pulpecik :)

Gość ona nie powinna jeść co 4
godziny, tylko co 3, a w nocy robisz 6-godzinną przerwę

Gość qwsxzawedc
już się tym nie przejmuję że nie karmię piersią ale na początku miałam wyrzuty sumienia teraz jest już spoko :)

Gość mama dzidziusia
moja ma 2 miesiące tez karmie ja mm, czasem zje 6 razy czasem 7 albo 8, ale wtedy po ok 90 ml. karmie ją wtedy kiedy ma ochote. byc moze twoja mała je czesciej ale mniejsze porcje. wazne zeby przybierala na wadze:) a ze spaniem mam identycznie, czasem są dni gdzie cały dzien nie spi a sa dni kiedy spi po 3, 4 godz tylko z przerwa na karmienie:)

a jakim mlekiem go karmisz?? ja pierwsze mleko to byl NAN okazalo sie ze przez to melko mial wysypke,pozniej bebilon pepti a teraz niestety nutramigen:( wiec dopasuj sobie dobrze mleko zeby nie bylo problemow

moze trzeba jej troszke wiecej niz jej dajesz teraz. karm na żadanie a jak bedzie chciala naprawde czesto to przzepajaj woda i tyle

Gość qwsxzawedc
własnie mała ma takie krostki na buzi i nie mogę się ich pozbyc juz dłuższy czas :( i nie wiem czy to od mleka czy proszku bo w sumie ma je tylko na buzi a karmie ja mlekiem gerber

Gość hmmm zastanówmy się wspólnie
A po cholerę chcesz przyzwyczajać dziecko do karmienia w nocy? I to mm?! Najpierw 8 posiłków na dobę, więc co 3 godziny, w nocy również, ale potem już tylko 7 i jeszcze później 6, ale nie na zasadzie, że głodzisz dziecko :O Tylko karmisz w dzień, często, a w nocy dajesz spać! Jak dziecko będzie miało 5 posiłków, to też będziesz dawać co prawie 5 godzin, ale na okrągło?

ajjjj moj syn tez takie mial-nie bylas u lekarza??? to moze byc nietolerancja mleka krowiego-a raczej na pewno,bo jak by bylo od proszku to miala by na calym ciele LEĆ DO LEKARZA!!!!! u mojego tez tak sie zaczelo a teraz ma AZS

kobieto!!!!!!!! dziecko ma 2 miesiece,masz jej dawac jesc kiedy bedzie chciala,nie sluchaj tych bzdur ze masz juz oduczac zeby nie jesc w nocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dawaj jej normalnie w nocy mój syn też tak jadł, po pewnym czasie sama się odzwyczaji i zacznie przesypiać noce . tk gdzieś za miesiąc :)

Gość qwsxzawedc
AZS to jest to samo co skaza białkowa?? bo jesli tak to jej na pewno nie ma bo wiem jak wygląda skaza i to na 100 % nie jest to to wygląda bardziej jak pozostałosci po potowkach i skóra na policzkach jest przesuszona ale nie polakierowana jak przy skazie bialkowej

Gość MM nie karmi się na żądanie!
Rozpychasz dziecku żołądek, rozwalasz metabolizm i tuczysz jak prosię! Takie nieodpowiedzialne matki to tylko rozstrzelać :O Karmisz co 2,5 godziny przez całą dobę, czyli wpychasz w dwumiesięczne niemowlę jakieś 11 posiłków??!!??!!

AZS to nie jest to samo co skaza bialkowa po skazie sa takie jakby krostki biale na policzkach i taka sucha skora na prawdę radze Ci isc do pediatry,lekarz doradzi ci jakie masz podawac mleko

błagam bez takich. mój syn na pewno nie wygląda jak prosie i cały czas a prawidłową wade i do 3 miesiąca karmiłam go na żądanie

to co jak 2 miesieczne dziecko chce jesc to ma mu nie dac?? bozeeeee co za idiotka:/

Gość qwsxzawedc
do mm nie karmi sie na żądanie: naucz się czytac ze zrozumienie matko polko od 7 bolesci!! ja nie napisałam że daje jej jeśc co 2.5 godziny tylko że po tym czasie zaczyna upominac się o jedzenie! już zaczynają zaglądac tu dobrodziejki :D

Idiotka to cię zrobiła, szmato, więc stul mordę Nie chciało ci się sprawdzić, dlaczego dziecko płacze, więc pchałaś mu mleko na siłę, byle tylko nie ryczało i byś miała spokój, a teraz jeszcze doradzasz to samo innym matkom :O

Autorzynko, jak na razie to sobie nie radzisz z taką podstawą, jak karmienie dwumiesięczniaka, co będzie później? :D Ale o.k., pyskuj dalej i rób jak uważasz, tylko po co ten topik, skoro i tak będziesz robić po swojemu?