Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niziolka

sex przed slubem, antykoncepcja

Polecane posty

Jeśli ktoś całą swoją wiedzę o Bogu wynosi z książeczki do nabożeństwa albo z nauk Ojców Kośćioła to dziwnym i niezrozumiałymi wydaja mu sie nauki Jezusa , który mówił bardzo prosto i bardzo zrozumiale , a to co trudniejsze tłumaczył . No , nie zrozumiał kto nie chciał zrozumieć .

Obawiam się, że alium juz sobie poszła ,ale ja chetnie odpowiem :) np . dogmat o nieomylności papieża .

" 16:16 [zgłoś do usunięcia] JellyBelly Licencja, mlodzi faceic wstepujacy do seminarium nie maja zadnego wyboru, i to jest wlasnie chore. Rozumiem jeszcze mnis, zyjacy w klastorach z klazula, decydujacy sie na zycie w odludziu itp. Ale ksieza, ktorzy maja pelnic posluge w parafiach, bac dla ludzi,w ysluchiwac ich problemow, doradzac, spowiadac... oni powinni miec mozliwosc zalozenia rodziny... "

List do Tytusa pięknie opisuje cechy i przymioty biskupa - czyli duchownego oraz List do Tymoteusza :) nic dodać nic ująć :)

(1) Nauka ta zasługuje na wiarę. Jeśli ktoś dąży do biskupstwa, pożąda dobrego zadania. (2) Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony, trzeźwy, rozsądny, przyzwoity, gościnny, sposobny do nauczania, (3) nieprzebierający miary w piciu wina, nieskłonny do bicia, ale opanowany, niekłótliwy, niechciwy na grosz, (4) dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w uległości, z całą godnością. (5) Jeśli ktoś bowiem nie umie stanąć na czele własnego domu, jakżeż będzie się troszczył o Kościół Boży? (6) Nie [może być] świeżo ochrzczony, ażeby wbiwszy się w pychę nie wpadł w diabelskie potępienie. (7) Powinien też mieć dobre świadectwo ze strony tych, którzy są z zewnątrz, żeby się nie naraził na wzgardę i sidła diabelskie. (8) Diakonami tak samo winni być ludzie godni, w mowie nieobłudni, nienadużywający wina, niechciwi brudnego zysku, (9) utrzymujący tajemnicę wiary w czystym sumieniu. (10) I oni niech będą najpierw poddawani próbie, i dopiero wtedy niech spełniają posługę, jeśli są bez zarzutu. 1 L. Tymoteusza 3, 1-10

ja tak tylko jedno chciałam wtrącić :P celibat to nie jest totalna abstynencja od seksu jak to większość rozumie :P celibat w dosłownym tłumaczeniu to bezżeństwo :P czyli ksiądz decyduje się nie mieć żony a tylko zakonnicy ślubują dodatkowo czystość :P ksiądz też człowiek i ma prawo popełniac błędy i grzechy

Gość gość
Ktoś jest chętny na sex telefon? Jestem Paulina znajdziesz mnie na http://sekstelefon.top/ Jestem słodką i trochę naiwną blondyneczką lubiącą w łóżku na ostro:)

Gość gość
My uprawiamy seks normalnie, mimo że nie mamy ślubu i jesteśmy wierzący. Zabezpieczamy się prezerwatywami w dni płodne a w niepłodne kochamy się bez antykoncepcji