Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-na-wychowawczym

mamy nie pracujace zawodowo- dorabiacie?

Polecane posty

mam nieciekawą sytuację finansową, jestem na wychowawczym, chciałabym dorobić, ale nie mam pomysłu.... Może cos podpowiecie?

Gość iiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
a co umiesz?

właśnie nie mam żadnych talentów....................

Gość iiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
hmmm . tak na szybko przychodzi mi do glowy np pieczenie ciast na zamowienie, opiekunka do dziecka, moze jakies sprzatanie po domach? nie wiem jakie masz aspiracje...

Gość gia miaaaaaaa
dorabiam sprzątając......

aspiracje pomału chowam w kieszeń. fajne pomysły, ale nie mam komu tych ciast piec, zastanawiam się właśnie nad opieką nad dzieckiem. I niestety o sprzątaniu też już myślałam... Dzięki.

Gość gia miaaaaaaa
niestety trudno mając dziecko znaleźć dodatkowo opiekę nad innym dzieckiem, wiem po próbowałam nic z tego nie wyszło....sprzątam ok raz w tyg w miesiącu dorabiam ok 500 zł zawsze coś

hej ja jestem na etapie podpisania umowy zlecenia z firmą pośredniczącą w umawianiu kobiet na bezpłatną mammografie. Praca wykonywana z domu, płacą 5 zł brutto ale za kazda kobiete , która przyjdzie się przebadac( nie za kazda umówioną). Nie wiem czy uda mi sie na tym zarobic, ale zaczynam próby od przyszłego tyg. Jesli chcesz to dam Ci namiar na osobe, która się tym zajmuje i zapytasz czy sa jeszcze wolne miejsca

jak ja się rozglądałam za sprzątaniem, to w mojej okolicy można zarobić (sprzątając 1 raz w tygodniu) około 200 zł. A możesz napisać gdzie sprzątasz, tzn. czy np. u lekarzy w domu, w biurach?

do avent poproszę! i dziekuję! agakkm@poczta.fm

Gość ostatnio reni jusis poleca
mamom z dziećmi żeby szły sobie z tym dzieckiem dorabiać jako niania, dobre dla jedynaków, bo korzystne dla obu stron, wystarczy poszukać popytać, może któraś znajoma chciałaby wrócić do pracy a nie ma zkim dziecka zostawić (zawsze lepiej z inną znajomą mamą, niż z obcą opiekunką)

Dzięki dziewczyny :-) Avent Tobie w szczególności :-)

nie ma za co, nie oferuje nic stałego, nic sprawdzonego ale życzę nam sukcesów ;) daj znać mi na maila czy udało Ci się coś załatwić. Pozdrawiam

Gość sposobow jest kilka pooglądaj
lokalne serwisy z ogłoszeniami o pracy. Sama szukam ostatnio lepeij płatnej pracy i np. dzisiaj było ogłoszenie jednej z restauracji, ze szukają kogoś, kto by im piekł domowe ciasta w zaciszu własnego domu. Są tez właśnie ofert telemarketingu z domu. A skoro sytuacja finansowa jest tak napięta to uważam, ze takie 2-3 domy do sprzątania to akurat. Zawsze można też oferować pilnowanie dzieci na godizny, tj. dla kilku rodizn jak wypadnie im coś ważnego, czy będą mieli chęc wyjśc na kolację. Fajna sprawa, bo to moze być długoterminowa współpraca.

Ja zamierzam pracować na umowę o dzieło jako Tajemniczy Klient. Kokosów nie ma, bo za jedno badanie płacą od ok. 20 - 50 zł (brutto). Liczba zleceń zależy głównie od wielkości miasta. Praca nie jest męcząca i według mnie ciekawa. Też zastanawiałam się nad ofertą umawiania na badania mammograficzne, ale wydaje mi się, że stawka jest niska. Poza tym zwątpiłam, skąd będę wiedziała, że faktycznie ktoś przeze mnie umówiony przyszedł na badanie. Z facetem, który poszukiwał chętnych do tej pracy, jest słaby kontakt - prosi, aby pisać tylko maile, po czym wcale na nie nie odpowiada (ja chciałam mu zadać kilka dodatkowych pytań). Poza tym nie znalazłam żadnych informacji w internecie dotyczących tej firmy. Ogólnie to ciężko jest z pracą dodatkową podczas urlopu wychowawczego. Trzeba sprawować osobistą opiekę nad dzieckiem. Niech się znajdzie jakiś życzliwy (a takich nie brakuje), albo zobaczy ktoś ze znajomych z firmy...Stąd np. zrezygnowałam z pomysłów typu pomoc apteczna, pomoc dentystyczna, itd. Dobry pomysł to inwentaryzacje (nocne) w sklepach, tylko często wymagają książeczki sanepidowskiej.

Ja dorabiam sobie bawieniem się w scrapbooking :) robię notesy, kalendarze, ramki i inne takie pierdółki a potem sprzedaję to pojedynczo na allegro żeby nie podpaść że nielegalnie :p trochę bierze znajoma pani z kwiaciarni i w ten sposób dorabiam sobie 500-800 zł miesięcznie w przyjemny sposób, robiąc to co lubię

dziewczyny, jesteście bardzo zaradne! Mi właśnie brakuje takich pomysłów. Chętnie jeszcze poczytam, jakie macie pomysły :-)

Gość ghjkllkjhg
a jak Ty jestes taka sierotka marysia to czego oczekujesz? Sprzatanie, nie pasuje? opieka nad innymi dziecmi, nie pasuje? moze zacznij dlugopisy skladac? na lenia nie ma pomyslu!

trutututu- to ciekawe i nieciekawe o czym piszesz ja akurat z ta osoba od mammografi mam bardzo dobry kontakt, zarówno mailowi jk i telefoniczny. Ale pracy jeszcze nie zaczęłam natomast mam na koncie kilka wizyt jako Tajemniczy Klient. Zrezygnowalam z tego, bo moje miasteczko jest małe i tylko do biedronki mnie wysyłali ( 4 w miescie a do jednej placówki mozna pojść raz na 3 miesdiace jako TK ). Ogolnie mało mi sie opłacało, bo musiałam dojechac do sklepu i kupić dwie rzeczy na najmniej 5 złotych .Tych pieniedzy za zakupy nie zwacaja, ogolnie jak wypelnisz ankiete to daja 20 zł. A ankieta dosyc upierdliwa, zawsze pisalam starannie, skrupulatnie i godzina mnie schodziła na tym pisaniu. ... w kazdym razie za mało zlecen u mnie w miescie, ale gdyb mieszkała w jakims duzym miescie i mozna byloby czesto byc TK w roznych sklepach, to chetnie bym sie tego podjeła

ghjkllkjhg Napisalam wyrażnie, że biorę pod uwagę sprzątanie, orientowałam sie ile mozna zarobić. Rozumiem, że Ty nie masz talentu czytania ze zrozumieniuem? Jakbym była leniwa to nie szukałabym pracy!!!!!! Brakuje mi pomysłu na dorobienie!!!!!!! do turututu i avent dzwoniłam do tego pana, tel był zajęty, ale on zaraz do mnie oddzwonił, i odpisał na e-maila, więc uważam, że kontakt jest avent napiszę Ci na e-maila, jak już uzgodnię wszystko z nim, i będziemy współpracowniczkami :-)

Gość ghjkllkjhg
no jak bierzesz pod uwage to moze czas zaczac to robic? juz sobie Ciebie wyobrazam taka pancie sprzatajaca po domach i CO LUDZIE POWIEDZA.... hehehe

ghjkllkjhg Czy my się znamy? Pokaż mi, gdzie wyczytałaś, że jestem pancią, i że patrzę na to, co ludzie powiedzą? Przeczytaj mój post z wczoraj o 14:53 "aspiracje pomału chowam w kieszeń. fajne pomysły, ale nie mam komu tych ciast piec, zastanawiam się właśnie nad opieką nad dzieckiem. I niestety o sprzątaniu też już myślałam... Dzięki." Kobieto, ja o jednym, a Ty uparcie chcesz mi wmówić, że jestem leniem?

Gość nie piję meliski
też dorabiam, nie mam wychowawczego, ale mogę pogodzić opiekę nad dzieckiem z pracą - renowacja starych mebli, nieźle na tym wychodzę, mam już stałych klientów - warsztat pracy i ekspertyza w rekach teścia, na szczęście jest mi życzliwy, podpowiada i pozwala korzystać ze swojego doświadczenia. Zarobki niezłe, ok 4.000 miesięcznie, z czego mężowi powinnam oddać połowę, te typowo męskie prace on wykonuje.

Gość wacława
Witam Ja dorabiam przy umawianiu Pan na badania mamograficzne,zarobki są różne od Pani która zgłosi się na badanie dostaję 5 zł brutto(na rękę 4 zł) Marne pieniądze ale zawsze coś . Serdecznie pozdrawiam

Gość umba i myśłisz, że to jest
Ja mogę podpowiedzieć pracę jako copywriter. Od roku tak dorabiam, wyrobiłam sobie już renomę i jest coraz ciekawiej. W lecie był trochę martwy sezon, ale teraz znowu jest nawał zleceń. Polecam stronę http://www.zlecenia.przez.net/, wszystkie zlecenia mam stamtąd, uważam, ze to super strona. Jak tylko umiesz pisać w miarę poprawnie stylistycznie i ortograficznie, to się można zgłosić. Na początku zarobki niskie, chociaż ja się zawzięłam i miałam na początku najniższa możliwą stawkę, a wyciągnęłam 500 zł, teraz mam trzy razy wyższą stawkę, a nie raz mi się nie chce pisać :P

Gość umba i myśłisz, że to jest
No i najważniejsze dla mnie, że nie muszę nigdzie latać ani nic, a jak dziecko mnie bardzo absorbuje przez dzień, to pisze wieczorem i w nocy i nigdzie nie muszę wychodzić. Żałuję, że nie znałam czegoś takiego przed urodzeniem małego, dorobiłabym o wiele więcej i lepiej się wkręciła w branżę.

I jak dziewczyny z tą pracą z umawianiem Pań na mammografię ? Wczoraj widziałam ogłoszenie i zastanawiam się czy to nie jakies oszustwo i jak to działa... Pozdrawiam

Gość Steel
Ja również wysłałam dziść aplikację na umawianie na badania mammograficzne w domu. Ale chcialabym sie dowiedziec więcej, na jakiej zasaadzie to wszystko funkcjonuje? Chodzi mi tutaj o to w jaki sposób kontaktuje sie z kilentkami, bo jeżeli ze swojego telefonu to nie bardzo mnie to interesuje. Prosze o odpowiedz :)

Gość gość
dziewczyny napiszcie proszę coś więcej o tej pracy przy umawianiu na mammografię? też się zastanawiam- napiszcie jak się współpracuje i jakie są faktyczne zarobki bo to że 5zł brutto od Pani która się pojawi na badaniu to wiem. Ale może w miesiącu ktoś powie jak to wychodzi?