Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kata1222

Kobiety które zaraz po cesarce zaszły w drugą ciążę

Polecane posty

Gość do kolezanki powyzej
ciekawe czy pozwola mi rodzic przez cc, nie wyobrazam sobie sn... czy rok po poprzedniej to wystarczajacy powod?

Gość do kolezanki powyzej
no wiesz - pierwsze cc mialo uzasadnienie - posladkowe pol. a jesli drugie dziecko bedzie glowkowo ulozone, to jest ryzyko, ze trafie na szpital, gdzie powiedza, ze nie ma wskazan do cc

Gość njjjjhvgff
hej ja wlasnie tez obawiam sie ciazy.. w sumie juz 9 miesiecy minelo od cc ale i tak cholernie sie boje 2 ciazy.. stosunek byl jakies 2 tyg temu czy mogla bym juz zrobic test? Autorko bardzo Ci wspolczuje straty jednak lepiej zebys teraz nie byla w ciazy moim zdaniem 2 miesiace to za wczesnie i fizycznie i psychicznie..

Również tak uważam. Aczkolwiek... jeżeli byłabym w ciąży to znaczy ze tak musiało być.

Gość njjjjhvgff
Hm.. czy tak musialo byc nie wiem ale jedno jest pewne to nie bedzie dobre dla Ciebie Twojego ciala i umyslu.. ja chyba sie zalamie jak bede w 2 ciazy jak pomysle ze bede musiala przechodzic jeszcze raz to samo rodzilam 22 godziny a na koncu i tak cc.. masakara jakas jestem zupelnie sama z wyhowaniem malego tzn od poczatku nie mialam mamusi ktora by czasami pomogla mieszkamy zagranica i maz na nasteny dzien po pracy a ja sama z wzystkim eh ciezko bylo ale minelo i nie chce 2 ciazy.. a Ty autorko chcesz tej ciazy teraz?

Gość gość
witam! niestety jestem w podobnej sytuacji, 3 m-ce temu miałam c.c. 6 tygodni po poszłam do gin po tabletki an przepisał mi Azalię( 1,5 m-ca po porodzie zanikł pokarm) od kąd brałam te tabletki źle się czułam- bóle i zawroty głowy, mdłości. Tydzień temu byłam u gin. po inne t.a zmienił mi na Sylvie, przy okazji kazałam się zbadać. Najpierw powiedział że nie jestem w ciąży potem stwierdził że jednak jest jakiś pęcherzyk ciążowy ale skoro biorę tabletki to może to coś innego (tabletki biorę sumiennie, nie pominęłam i o tej samej porze, nie brałam lekarstw) Niestety następnego dnia przypomniałam sobie że miałam mały zabieg chirurgiczny ze znieczuleniem miejscowym (znieczulenie lewej piersi) czytałam w internecie że znieczulenie miejscowe nie ma wpływu na tab.an. przepisanych antybiotyków nie zażywałam. Dopiero za ok 3 tg mogę iść do gin czy zrobić test, wcześniej może nie wykryć. Nie wiem co mam teraz o tym sądzić i strasznie panikuję. Proszę o poradę.

Gość gość
Jak potoczyły sie wasze losy ???

Witam. Ja również jestem w 2 ciąży i taż wg gin. to trochę za wcześnie w nią zaszłam bo półtora roku po pierwszej (urodziłam przez c.c.) Tez brałam tabletki ale i to się nie sprawdziło. na szczęście czuję się w miarę dobrze, bo oprócz potwornych bólów brzucha (zazwyczaj wieczorem) jest ok. Dostałam tabletki dopochwowe na utrzymanie ciąży, witaminy itp. Też jestem bardzo ciekawa co stało się z tymi dziewczynami co pisały na forum napiszcie coś:). Pozdrawiam

Gość zuzka156
Kobiety to jeszcze nie problem moja znajoma jest w 4 ciąży A miesiąc temu urodziła synka. Dodam że wszystkie ciąże kończyły się cc jest załamana i czeka na wizytę u lekarza co dalej będzie.