Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassandra85

monitoring cyklu , komu udało sie zajść w ciąże

Polecane posty

Gość kassandra85

witajcie mam pytanie jak w temacie komu udało się zajść w ciąże dzięki monitoringowi cyklu ???? mam bardzo nieregularne cykle, i przez to nie mozemyu trafić w owulacje , tym bardziej ze charakter naszej pracy tzn mojej i męża jest czesto poza biurem, mam delegacje , ale też możliwość ustalania ich mniej wiecej w terminach wszystkie wyniki badań dobre. Ginekolog twierdzi, że nie strzelamy o czasie. wiec proponuje mi monitoring cyklu czy dzieki temu uda mi sie wkoncu zajsc w ciaze nie wiem , ale czy są kobietki którym sie udało ??? i czy jest szansa ze moze udać sie w 2 albo 3 cyklu monitorowanego ???

Gość ja chodziłam na monitoring
przez 4 cykle. Zawsze owulacja była ok 15 dc. Ładnie rosły i pękały pęcherzyki. Po 4 cyklu stwierdziłam że szkoda kasy dalej na to skoro i tak nie zachodze. Chodziłam tak w 7dc, 11,13, 15 dc, potem w 21 dc. Za każdą wizytę płaciłam 30 zł za samo usg. Potem zmieniłam lekarza i zaszłam w ciążę. Jakie badania mieliście robione do tej pory?

ja zaszłam w ciążę dzięki monitoringowi i clostilbegyt w pierwszym cyklu. Też mam bardzo nieregularne cykle.

Gość agiew
Monitoring jest skuteczny ale bardzo kosztowny. Spróbuj może określać sobie dni płodne za pomocą testera na ślinę np afrodyta. Zauważyłam, że kobiety to chwalą.