Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicojek

poród i opieka Zdroje/Gryfino

Polecane posty

Gość Alicojek

Witam:) jestem w 36 tyg.ciąży i wciąż nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie zamierzam rodzić.:/ Waham się między Gryfinem a Zdrojami.Zastanawia mnie czy poród rodzinny w Zdrojach jest odpłatny.Ile kosztuje poród w wannie(podobno jest tam taka możliwość). I jak naprawdę wygląda tam opieka.I czy trzeba zabrać ze sobą kosmetyki i ubranka dla malucha, koszule do porodu i takie tam.Proszę napiszcie wszystko co wiecie na ten temat !:)

Gość Alicojek
nikt się nie odniesie?pomóżcie!

Gość ja rodzilam...................
3 lata temu w Zdrojach - opłata za poród rodzinny 150zł (bez opłaty męża nie wpuszczą). Nie wiem czy teraz tam się coś zmieniło w kwestii opłat, ale wtedy było tam niestety najdrożej. Opieka podczas porodu - ogólnie się Tobą nie interesują, przychodzą tylko sprawdzić rozwarcie, mi kazały stać na boso na zimnych kaflach (aż lekarz to przyuważył i je opierdzielił), lekarz zrobił mi masaż szyjki macicy nie pytając mnie wcale o zdanie i zgodę. NAwet nie uprzedził, że ma taki zamiar. Po porodzie opieka - zapytałam czy przypilnują mi dziecko, bo chcę iść się wykąpać (dziecko spało i było nakarmione), n ale szanowne panie nie raczyły i musiałam czekać, aż mąż przyjedzie i go przypilnuje, dziecko jest cały czas z Tobą. Zatem w jednym zdaniu - przez ten cudowny szpital wyszłam z depresją poporodową i wiem, że nigdy nikomu go nie polecę, chociaż znam osoby, które były zadowolone z porodu tam. O Gryfinie nic nie słyszałam. Jeżeli zależy Ci na pięknych wyremontowanych salach to Zdroje (ja tam rodziłam bo tam była moja lekarka), jeżeli zależy Ci na dobrym podejściu do Ciebie i dzieciątka polecam szpital wojskowy, nie jest wyremontowany, ale same pozytywne opinie o nim słyszałam. Ale to tylko moja opinia - jako bardzo niezadowolonej pacjentki szpitala Zdroje. Może popytaj osób, które znasz. Życzę powodzenia.