Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

Go艣膰 Ewucha65
Na zim臋 niebieska :) Andi trzeba si臋 po prostu logowa膰 i podawa膰 has艂o. Teraz ju偶 naprawd臋 wracam do zaj臋膰. Do nastepnego razu E.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ewucha65
Rany co艣 znowu popsu艂am

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Macie racje, zeby byc na niebiesko trzeba sie zalogowac u gory po prawej stronie. A Reenka to chyba nas wszystkie zmobilizuje do aktywnosci, bo sama i jezdzi na nartach i plywa i chodzi na pilki, wiec jest dobrym przykladem do nasladowania. Az zazdroszcze, bo ja raczej statyczna jestem:D Ale kto wie, nigdy nic nie wiadomo.... Ewo, a to, czy przetrwamy do nastepnej zimy, chyba tylko od nas zalezy. Reenka...no wiem:D Jakis len mnie dzisiaj w pracy ogarnal. A tyle mam roboty.....musze sie jakos zmobilizowac, nie ma wyjscia. Ale chyba cisnienie jest niskie, a ja bardzo na to reaguje. Nie mam pomyslu na obiad...powinien byc szybki, niedrogi i smaczny. Podpowiecie, co to moze byc? Do milego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! To jest pr贸ba na niebiesko艣膰.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny witajcie. Kaddarko - ja przez ca艂y dzie艅 walcz臋, aby si臋 skupi膰 na mojej pracy i ci膮gle odchodz臋 od komputera albo zajmuje si臋 czym艣 innym :) w komputerze. Z ci艣nieniem naprawd臋 co艣 jest nie tak. G艂owa jaka艣 o艂owiana. Jutro na pewno minie, mi艂ego wieczoru i do nast臋pnego razu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witajcie Dziewczynki Nie by艂am Ewcia jeszcze na badaniach - nie mam kiedy, ale zacz臋艂am bra膰 偶e艅 -sze艅 znowu i jakby lepiej . Jaki艣 spadek formy, mia艂am md艂o艣ci i pobolewa mnie g艂owa. Dzisiaj lepiej.....i przypomnia艂o mi si臋, 偶e 3 m-ce temu mia艂am robione wyniki w ramach bada艅 okresowych, by艂y ok. Ale macie racj臋 Dziewczyny wczoraj by艂o niskie ci艣nienie - wszyscy w pracy narzekali , 偶e maj膮 ucisk w g艂owie. Wszystko od nas zale偶y :) .....a ja nied艂ugo 2 lata b臋d臋 z Wami.....oj pomog艂o, pomog艂o mi to nasze forum.....czasami czytam te moje pierwsze wpisy i jestem pod wra偶eniem....delikatnie m贸wi膮c. Ostoj膮 spokoju to ja nigdy nie b臋d臋 - bo to nie ja....ale z艂apa艂am "jaki艣" pion.....mo偶e czasami troch臋 si臋 chwieje...ale... A 偶e czasami robi臋 rzeczy nieprzemy艣lane :)....m贸j kolega rakowiec m贸wi, 偶e jestem "zwariowana".....ale zawsze taka by艂am :) .......musi co艣 si臋 dzia膰 :) Ale do艣膰 o mnie..... fajnie , 偶e Was "pozna艂am" Masz racj臋 Andi szkoda , 偶e niekt贸re Dziewczyny nie odzywaj膮 si臋 ...czasami te偶 zastanawiam si臋 co u Nich .....Spokojnego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Andi, probuj jeszcze raz, na pewno sie uda. Magnolio, to juz dwa lata? O rany, ale ten czas leci. Super, ze tu jestes. I inne panie tez. Pamietam te moje poczatki tutaj. Duzo jeszcze zlosci we mnie bylo....ona czasami wraca, ale juz nie taka silna. Ewo, dzisiaj tu juz chyba musimy sie w pracy zmobilizowac:D Milego dnia.

Udost臋pnij ten post

Witajcie Dziewczyny, dzie艅 dobry. Jak widzicie moja aktywno艣膰 wzrasta jak pracuj臋 stacjonarnie. Kaddarko :) - jasne, 偶e dzisiaj to ju偶 b臋dziemy ogarnia膰 wszystkie tematy. Postanowienia s膮 - to ju偶 du偶o. Wa偶ne, 偶e obr臋cz z g艂owy odpu艣ci艂a, prawda? Magnolio, dobrze, 偶e si臋 odezwa艂a艣 bo my艣la艂am o Tobie. Je艣li wyniki s膮 ok. to rzeczywi艣cie pozostaje tzw. dbanie o siebie. Zauwa偶y艂am, 偶e po tych przej艣ciach m贸j organizm czasami "walczy", co nie jest komfortowe. Piszesz Magnolio, 偶e 艂apiesz pion...Ja te偶 powolutku czuj臋, 偶e w por贸wnaniu z pocz膮tkiem jest lepiej. Kiedy艣 my艣la艂am, jak to mo偶liwe, 偶e mo偶na znale藕膰 w internecie prawdziwe relacje. By艂am mocno sceptyczna. Odwa偶y艂am si臋 do Was do艂膮czy膰 i jestem wdzi臋czna. Bardzo pomaga to "bycie" razem. Czasem jak wiecie, mam ci艣nienie na spotkanie Was w realu ale rozumiem, 偶e odleg艂o艣ci mog膮 stanowi膰 przeszkod臋. Nie wszyscy s膮 tak zakr臋ceni jak ja, ze w dwa dni robi膮 1000 km. :) Przetrwajmy zim臋 i na wiosn臋 pomy艣limy, ok? :). Dzisiaj mam d艂ugi dzie艅. spotkania w sprawie pracy. Szukam kogo艣 do pomocy w tych rozjazdach. zobaczymy... Jutro jad臋 do naszej stolicy. Ale si臋 rozpisa艂am...Wracam do dzia艂a艅. Udanego dnia dla ka偶dej z Was. Andi? Gdzie si臋 schowa艂a艣??

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Jestem, jestem Dzieweczki. Umy艂am w艂osy, poprawi艂am urod臋 tj zrobi艂am makija偶, zrobi艂am paznokcie i jednym zdaniem mam babski dzie艅. Za troch臋 pojad臋 na cmentarz, pokaza膰 si臋 m臋偶owi, 偶eby nie my艣la艂, 偶e si臋 zaniedba艂am ( ale mi odpala, co?) i jakie艣 ma艂e mi臋sne zakupy. Dawno nie jad艂am roso艂u a to moja ulubiona zupa. Mog臋 j膮 je艣膰 trzy razy dziennie i mi si臋 nie znudzi. Na popo艂udnie zostawiam czas dla mojego nieprzyjaciela - 偶elazka. Czy to zrealizuj臋, za kilka godzin si臋 przekonam. Pogoda u mnie ma艂o zimowa O stopni. Wczoraj wieczorem popr贸szy艂 pierwszy 艣nieg lecz nie ma po nim 艣ladu. No i niech tak zostanie. Bardzo nie lubi臋 od艣nie偶a膰 samochodu a poza tym moja r臋ka nie jest gotowa na takie wyzwania. Smutno mi bo od 7 dni nie widzia艂am jednego promyczka s艂o艅ca. Jeszcze pobuszuj臋 po pla偶ach i moich g贸rach i b臋d臋 si臋 ubiera膰 do wyj艣cia. Aha, zalogowa艂am si臋 i za chwil臋 oka偶e si臋 czy jestem niebieska. Bywajcie, pozdrawiam i do wieczora.

Udost臋pnij ten post

CzescDziewczyny Magnolio- nigdy nie powiedzia艂abym , 偶e jestes ju偶 dwa lata. Jak ten czas zasuwa. S艂abo艣ci trzeba czasem da膰 upust. My艣l臋 o sporcie albo zwyczajnie poskarzy膰 sie trzeba komu艣nawet nam, wyp艂aka膰, najgorzej jest w sobie dusi膰. Ewa co jazdy - to te偶 nie jest mi obca.艢rednio w ci膮gu roku 25 tys kilometr贸w mam na koncie- ale mo偶e nie pokonuje a偶 taakich odleg艂osci na co dzie艅 - bardziej w promieniu 100 km. Chyba , ze jakies narty albo wakacje.Na narty do W艂och jad臋. Andi-Ty w takim 艂adzie zyjesz. Zazdroszcz臋 - cho膰 nie wiem czy d艂ugo da艂abym rade. Ja chyba musz臋 mie膰 chaos. Cho膰 stabilizuj臋 sie. Przynajmniej pr贸buj臋. Kaddarko-艂apk臋 Tobie podam i powiem , ze skrzyp na paznokcie chyba ju偶 mi zaczyna pomaga膰. No i dbajmy o siebie.

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Zaczyna si臋 (chyba?) pi臋kny dzie艅. Przez mg艂臋 przebija si臋 s艂onko. Dobry dzie艅 na d艂ugie spacery. A ja nie wykona艂am wczoraj najgorszego zadania - prasowania- i wisi to nade mn膮 jak przys艂owiowy miecz Damoklesa. Robi艂am wszystko, 偶eby nie wej艣膰 do pokoju w kt贸rym rozk艂adam desk臋 do prasowania i tak mi zesz艂o do p贸藕nego wieczora. Dzisiaj postanowi艂am nic nie planowa膰 poza obiadem. Id臋 na spontan. Co z tego wyniknie oka偶e si臋 za kilka godzin. Wyobra藕cie sobie Kochane, 偶e ja nie jestem taka bardzo pouk艂adana. Najzwyczajniej w 艣wiecie narzucam sobie jakie艣 czynno艣ci do wykonania i staram si臋 to wykonywa膰, 偶eby zag艂uszy膰 to co kot艂uje si臋 w mojej g艂owie. Mimo, 偶e mam ten komfort, 偶e nic nie musz臋 a wszystko tylko mog臋, sama siebie nakr臋cam i wp臋dzam w stresowe sytuacje. Jet to bardzo niedobre i nie pozwala wyzby膰 si臋 nerwicy. Postanowi艂am, 偶e podczas kolejnej wizyty u mojej lekarki opowiem jej o wszystkim i poprosz臋 o jakie艣 leki. Bardzo 藕le zrobi艂am, 偶e podczas bardzo kr贸tkiej choroby m臋偶a, kiedy lekarka wypisa艂a mi leki i wyt艂umaczy艂a, 偶e musz臋 by膰 silna za nas dwoje, odpu艣ci艂am. Wykupi艂am leki ale ich nie za偶ywa艂am. Oczywi艣cie zaowocowa艂o to siln膮 depresj膮, kt贸rej tak naprawd臋 nigdy nie doleczy艂am. Mo偶e teraz na to pora, mo偶e czas na normalno艣膰? Najwa偶niejsze, 偶e od ponad p贸艂 roku nie p艂acz臋. Spokojnie mog臋 rozmawia膰 o m臋偶u i wszystkim co 艂膮czy艂o si臋 z naszym szcz臋艣liwym 偶yciem. Taka pi臋kna pogoda wi臋c koniec ze smutasami. Pozdrawiam, 偶ycz臋 Wam super dobrego dnia i do zobaczenia wieczorem. Wszystkim Barbarom najlepsze 偶yczenia imieninowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witam Dziewczynki Tak robi臋 Reenka "id臋 w p艂ywanie" i mog臋 ju偶 p艂aka膰......ale d艂ugich zjazd贸w 偶ycz臋....uwa偶aj na siebie. Andi fajnie, 偶e piszesz o normalno艣ci.... :) Jak to r贸偶nie bywa.....Ty cieszysz si臋 , 偶e nie p艂aczesz ...a ja....偶e mog臋 p艂aka膰...Ja te偶 Kaddarko z艂o艣nica by艂am :) ....zreszt膮 wiecie......a i teraz czasami ....Chocia偶 teraz tak si臋 zastanowi艂am...skoro Ty m贸wisz o sobie z艂o艣nica....to ja ? :) Ewcia jak b臋dziesz na Dolnym 艢l膮sku- daj zna膰.....mo偶e uda si臋 zobaczy膰 :) Powodzenia ....na spotkaniach. Pozdrawiam Was ciep艂o. Mi艂ego weekendu 偶ycz臋. Hmm chyba ten 偶e艅-sze艅 dzia艂a bo wr贸ci艂a moja energia. Buziaki

Udost臋pnij ten post

Witajcie. A ja od wczoraj zyje Mikolajem:D Uwielbiam kupowac prezenty w formie slodyczy. Jest w sklepach niesamowity wybor, az trudno sie oprzec kupowaniu. Od zawsze u nas Mikolaj byl na slodko, a prezenty rzeczowe byly na Swieta. I mimo, iz mam juz dorosle dzieci, ta tradycje kultywujemy nadal. Wszystkie dzieci beda jutro u mnie odebrac mikolajkowe prezenty i oczywiscie zostana na obiad. Musze wiec cos znowu upichcic. Magnolio, ja nie zawsze bywam spokojna:D Fajnie, ze zen szen Ci pomaga, oby tak dalej. Ewo, przylaczam sie do propozycji Magnolii. Jezeli bedziesz w naszej okolicy, daj koniecznie znac. Na pewno uda sie kiedys spotkac. Andi, trzeba sobie samej pomagac, nawet jezeli maja to byc leki. Dla siebie. Reenka, ani przez moment nie mialam watpliwosci, ze skrzyp spelni swoja role:DOdezwij sie koniecznie przed wyjazdem. Spokojnego piatku Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochane! Pogoda od rana, 偶e strach si臋 ba膰. Przys艂owiowego psa 偶al na dw贸r wyprowadza膰. G臋sta mg艂a, deszcz i nawet te +4 stopnie nie ciesz膮. Jak w listopadzie. Snuj臋 si臋 po domu "jak smr贸d po gaciach". Sprz膮ta膰 nie musia艂am bo posprz膮tane. Obiadu nie musia艂am gotowa膰 bo by艂 od wczoraj. Ma艂e zakupy do 艣wi膮tecznej paczki dla syna zrobione. Troch臋 grzybk贸w, polskie przyprawy, polskie w臋dliny, polskie s艂odycze i inne d**erelki. W poniedzia艂ek przyjedzie kurier i zabierze j膮 do dalekiego kraju. A ja c贸偶, troch臋 czytania, troch臋 krzy偶贸wek, troch臋 telewizji a teraz wirtualny 艣wiat. I wiecie co Wam powiem, 偶ycie singla nawet takiego jak my z przyczyn losowych jest do bani. Mam nadziej臋, 偶e na Wielkanoc nic si臋 nie wydarzy i spokojnie b臋d臋 mog艂a do dzieci polecie膰. Ale p贸ki co do Wielkanocy zosta艂o 4 miesi膮ce. Zaraz zabior臋 si臋 za szukanie jakich艣 ofert wczas贸w 艣wi膮tecznych dla samotnych. Troch臋 to p贸藕no ale mimo to mam nadziej臋, 偶e co艣 znajd臋. Pozdrawiam, do zobaczenia jutro.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny, Kaddarko i Magnolio :) dzi臋kuj臋 za mi艂y odzew. B臋d臋 pami臋ta膰, aby da膰 wcze艣niej sygna艂 o moich wyjazdach w Wasze strony. Do ko艅ca roku pracuj臋 ju偶 stacjonarnie ale mo偶e Nowy Rok przyniesie jakie艣 pomy艣lne wiatry w Waszym kierunku :) Czyta艂am ostanie Wasze wpisy i pomy艣la艂am sobie, 偶e tak naprawd臋 ka偶da z nas jest na innym etapie je艣li chodzi o do艣wiadczanie i prze偶ywanie straty. Czytaj膮c wpisy Andi, wida膰, 偶e nie zawsze czas leczy rany, jak mawiaj膮 "doradcy". Bardzo, bardzo du偶o zale偶y od nas samych ale r贸wnolegle nie mo偶na tego spokoju w sobie wypracowa膰 na si艂臋. Wszystko jest takie indywidualne i trudne... Andi ? Znalaz艂a艣 ofert臋 na 艢wi臋ta? Mi艂o by艂o przeczyta膰, 偶e polecisz do dzieci :). Trzymam kciuki aby wszystko si臋 uda艂o. Mi艂ego dnia Dziewczyny, trzymajmy si臋 :)

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Lekki mrozik u mnie jest, nawet opaske na glowe dzisiaj ubralam, bo zimno. Ale podobno zimy ma nie byc, wiec moze nie bedzie zle. Chcialam koniecznie zastapic Mikolaja i sobie cos kupic, ale niczego fajnego nie znalazlam, a to, co ewentualnie mogloby sie nadac, uznalam, ze nie jest mi potrzebne. Troche to dziwne i niepokojace. Ale moze minie. A co u Waszych dzieci? Doszlam do wniosku, ze mlodym ludziom teraz jest naprawde trudno. I z praca ciezko, i z mieszkaniem tez. Szkoda ich. Czy macie ochote na kawe? Zapraszam na mocna i bez dodatkow. Milego dnia.

Udost臋pnij ten post

Witajcie! U mnie dzisiaj paskudnie. Od wczoraj trzyma mrozik -2 stopnie i jest tak paskudna mg艂a, 偶e nie wida膰 budynk贸w oddalonych ode mnie o 100 metr贸w. Podobnie jak Ty Kaddarko chcia艂am sobie zrobi膰 prezent od Miko艂aja. Przelecia艂am przez galeri臋 i nie trafi艂am na nic, co poprosi艂oby aby to przymierzy膰 a co dopiero kupi膰. A kupowa膰 dla samego kupowania nie ma najmniejszego sensu. Ludziska kupuj膮 jak zwariowani. Sklepy pe艂ne towar贸w wi臋c i kusi膰 ma co. Dziwie si臋 tym wszystkim, kt贸rzy miko艂ajowe i podchoinkowe prezenty kupuj膮 za po偶yczki lub kredyty. Tradycja tradycj膮 ale zdrowy rozs膮dek trzeba zachowa膰. Chwila przyjemno艣ci w Miko艂aja lub na Gwiazdk臋 a sp艂aca膰 przychodzi im przez d艂ugie miesi膮ce. Jak ju偶 wy偶ej napisa艂am pogoda nie zach臋ca do wyj艣cia z domu. Niby 艂adnie jak si臋 patrzy przez okno bo drzewa i krzewy pi臋knie pobielone szronem ale nic nad to. Czekam na pralk臋, pior膮 si臋 kolory a za troch臋 pora pomy艣le膰 o odgrzaniu obiadu. Mo偶e wysadz臋 nos z domu a jak nie to nic wielkiego si臋 nie stanie. Jutro bank i rachunki do op艂acenia i tak "w k贸艂ko Macieja". Wyobra藕cie sobie, 偶e to ju偶 rok i 4 miesi膮ce od kiedy nie pij臋 na艂ogowo kawy. Teraz nawet zapach 艣wie偶o zaparzonej, kiedy mam u siebie jakiego艣 go艣cia , nie robi na mnie wra偶enia. Przyzna膰 si臋 musz臋, 偶e ponad 40 lat zaczyna艂am dzie艅 od fili偶anki kawy. Kiedy jeszcze pracowa艂am, pierwsza czynno艣膰 po wej艣ciu do kuchni to by艂o wstawi膰 czajnik i zasypa膰 kaw臋. Do 艣niadania siada艂am(siadali艣my) ja po kawie i gotowa do wyj艣cia. Przegl膮dam od 3 dni oferty 艣wi膮teczne dla samotnych i nic mi nie podchodzi. Wi臋kszo艣膰 to oferty dla rodzin albo par. Oferty jeszcze aktualne dla samotnych, na kt贸re przypadkiem trafi艂am, to oferty organizacji ko艣cielnych. Program nie ciekawy i tak w og贸le to nie dla mnie. Nie wyobra偶am sobie siebie na modlitwach 3 razy dziennie b膮d藕 na czytaniu lub ogl膮daniu 偶ywot贸w 艣wi臋tych. Szuka艂am te偶 w swojej Kotlinie i te偶 nici. Jeszcze jedna szansa przede mn膮. W czwartek przyje偶d偶a do kraju moja siostra i by膰 mo偶e, 偶e zechce przyjecha膰 do mnie na 艢wi臋ta a by膰 mo偶e zaprosi mnie do siebie. Po偶yjemy, zobaczymy. No to popisa艂am sobie, chyba wykorzysta艂am dzienny limit. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny :) U mnie s艂onko, od razu samopoczucie o niebo lepsze. Pewnie niebawem zawita te偶 do Was. 呕ycz臋 Wam tego. Miko艂aj po艂膮czony by艂 z Barb贸rk膮 :). Odwiedzi艂y艣my z c贸rk膮 Rodzic贸w - Mama zaprosi艂a nas na pyszn膮 szarlotk臋 na ciep艂o z okazji imienin. U nas Kaddarko te偶 by艂o na s艂odko. To mi艂y zwyczaj. A odpowiadaj膮c na Twoje pytanie - co u dzieci :) C贸rka marzy o przerwie 艣wi膮tecznej. Ma sporo nauki i dodatkowo jest wolontariuszk膮 - oprowadza wycieczki po muzeum i prowadzi imprezy urodzinowe dla dzieci. Bardzo to lubi :) Widz臋 jak organizuje sobie czas na wszystko i podziwiam j膮 za t臋 umiej臋tno艣膰. Masz racj臋 czasy s膮 trudne i nasze dzieci, mam wra偶enie, wcze艣niej ni偶 my staj膮 si臋 doros艂e. Na moich spotkaniach w sprawie pracy pos艂ucha艂am sobie jak dzielna m艂odzie偶 radzi sobie - pracuj膮 cz臋sto po 12 godzin w sklepach lub w infolinii i jeszcze szukaj膮 dorywczych zada艅 w swoje wolne dni. Samo 偶ycie. Wracam do pracy, z艂apiemy zas艂u偶ony oddech w 艢wi臋ta :) Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie. Ciekawe czy Reenka szusuje w s艂onku?

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Nie艂adnie, nie艂adnie, 4 dni cisza. Wiatr troch臋 mi dokuczy艂. Pe艂nia ksi臋偶yc i silne wiatry to moja nocna pi臋ta achillesowa. 艢pi臋 wtedy jak zaj膮c pod miedz膮. Mam nadziej臋, 偶e to ju偶 za mn膮. Dzisiejszy dzie艅 to +10 stopni, du偶e zachmurzenie no i wiatr. Bardzo si臋 napracowa艂am. Posprz膮tane, troch臋 ozd贸bek bo偶onarodzeniowych wyci膮gn臋艂am, upiek艂am ciasto, zrobi艂am dobr膮 sa艂atk臋 a jutro b臋d臋 mia艂a go艣ci. Ciesz臋 si臋 na to jak g艂upi bateryjk膮. C贸偶 zrobi膰, takie 偶ycie i cieszy膰 si臋 trzeba ka偶d膮 chwil膮 sp臋dzon膮 z bliskimi. W TV nic ciekawego nie ma a do "Szk艂a Kontaktowego" jeszcze du偶o czasu. Poczyta艂am co w 艣wiecie i u nas w naszym "zniewolonym"," sfa艂szowanym kraju". Jestem oburzona tym co wyprawiaj膮 "ma艂e ludziki". Prze偶y艂am czasy "Solidarno艣ci", pracowa艂am w niej na etacie, prze偶y艂am do艣膰 dramatycznie czas stanu wojennego i nie mog臋 pogodzi膰 si臋 z tym, 偶e trzydziesto i czterdziestoletnia m艂odzie偶 skupiona wok贸艂 ma艂ego cz艂owieczka tak profanuje to co my prze偶ywali艣my. Pycha i buta tych ludzik贸w przera偶a mnie. Zastanawiam si臋 co ci ludzie wynie艣li ze swoich rodzinnych dom贸w bo na pewno nie patriotyzm, nie szacunek do innych ludzi, nie dobro kraju a wr臋cz przeogromn膮 pazerno艣膰 i chciwo艣膰. Niekt贸rzy ze "starszyzny" to moi koledzy z lat m艂odo艣ci i dzia艂alno艣ci tej oficjalnej i tej podziemnej. Co si臋 z nimi sta艂o? Chyba nigdy tego nie zrozumiem? Kto tym ludziom tak bardzo miesza w g艂owach? Dlaczego na to pozwalaj膮? Wzi臋艂o mnie na wspominki i popsu艂am sobie dobry nastr贸j. Kiedy艣 Wam napisz臋 jak 偶yli艣my w stanie wojennym, jak zdobywali艣my wszystko co niezb臋dne do normalnej egzystencji rodziny. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witajcie. Nie mam netu od czwartku w domu, stad moje milczenie. Mam zwyczaj kazdy wolny dzien zaczynac od kawy przy kompie. Czytam maile, ogladam ulubione strony, zagladam tu do nas. Rzadko kiedy wlaczam komputer wieczorem. Po calym dniu pracy, w tym takze pracy na komputerze, nie chce mi sie znowu spogladac w ekran. Mam za soba zakupowy weekend. Ale ciagle jeszcze, niestety, nie mam prezentow dla dzieci. A czasu coraz mniej. Ewo, faktycznie mlodym ludziom teraz jest ciezko, ciezej niz nam kiedys bylo. Moj syn i synowa pracuja w korporacji. To praca od rana do poznego wieczora. Dlugo sie tak nie da. Poza tym problemy ze zdobyciem wlasnego mieszkania. Ceny sa nienormalne, a wziecie kredytu wiaze sie z jego splata przez wiele lat. Bez finansowej pomocy rodzicow bardzo trudno jest im sobie poradzic. Bylam w sobote u kosmetyczki. I bardzo mnie to zrelaksowalo, a i mojej skorze dobrze ta wizyta zrobila. Jeszcze czeka mnie w najblizszym czasie wyjscie do fryzjera. Farbe nakladam sama, ale scinanie musi zalatwic specjalista. To tyle w skrocie. A co u Was? Jaki nastroj przedswiateczny? Andi, czy doczekalas sie wizyty siostry? Pozdrawiam i zycze spokojnego dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justine77
Witam Was ... odezwa艂am si臋 raz na w膮tku "samotni rodzice" ale my艣l臋 偶e tu powinnam napisa膰. Jestem wdow膮 od niedawna, mam trzyletniego syna. Ci臋偶ko pogodzi膰 mi si臋 ze nag艂膮 strat膮 mojego ukochanego ma艂偶onka... mieli艣my jeszcze tyle wsp贸lnie do zrobienia, tyle plan贸w. Ja cierpi臋 a musz臋 by膰 dla syna ostoj膮 bo On ma ju偶 tylko mnie. Trudne to. Wszystko dla mnie teraz trudne, wszystko rzeczy, kt贸re robili艣my razem... Syn r贸wnie偶 bardzo t臋skni, ma k艂opoty z za艣ni臋ciem, pyta o Tatusia... w pi膮tek jase艂ka w przedszkolu... Wiem, 偶e nikt mnie nie rozumie i mojej rozpaczy w moim otoczeniu dlatego tutaj pisz臋...

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Ma ktos ochote na poranna kawke? Zapraszam. Witam Justine77. Rozumiem Twoje emocje. Kazda z nas przezywa swoja tragedie po swojemu, ale wiele nas laczy. Pisz do nas. Napisz o swoim synku i o sobie. Po prostu pisz, kiedy bedziesz miala na to ochote. A u mnie w pracy mlyn, koncowka roku daje sie we znaki. Trzeba to jakos ogarnac, nie ma wyjscia. Mam tylko nadzieje, ze ominie mnie siedzenie po godzinach. Zaplanowalam na dzisiaj wedrowke po sklepach, za prezentem dla mojej synowej, ktora jutro bedzie obchodzic urodziny. Mysle, ze kupie jej cos z kosmetykow. Dzieci beda u mnie w sobote, wiec bedzie okazja do przekazania prezentu. Zamierzamy takze wybrac sie na cmentarz, bo trzeba posprzatac przed Swietami. A co slychac u Was? Chyba kazda z Pan zajeta, bo wpisow teraz malo. Taki czas. Odezwijcie sie, gdy znajdziecie wolna chwilke. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Troch臋 si臋 napracowa艂am w pi膮tek i sobot臋 ale chcia艂am, 偶eby moi niedzielni go艣cie wyszli ode mnie bardzo zadowoleni. I takim oto sposobem mam z g艂owy osobist膮 imprez臋, kolejna a偶 za rok. Po艂owa grudnia za nami a zimy ani widu ani s艂ychu. Dzisiaj ca艂y dzie艅 padliwy, temperatura to ca艂e +6 stopni. Zakupy 艣wi膮teczne bez 偶adnych szale艅stw ju偶 prawie zrobione. Zosta艂o do przetarcia i zmiany firanki okno w kuchni. Postanowi艂am, 偶e w niedziel臋 ubior臋 ju偶 swoj膮 ma艂膮 choineczk臋. W ubieg艂ym roku nie mia艂am choinki i w og贸le ubieg艂oroczne 艣wi臋ta mia艂am do kitu. R臋ka po zdj臋ciu ortezy by艂a bardzo biedna i ma艂o *****iwa w zwi膮zku z czym by艂am skazana na pomoc innych. Nie chcia艂am nikogo wykorzystywa膰 do pomocy w sprawach, bez kt贸rych mo偶na by艂o si臋 obej艣膰. Rok bardzo szybko mi zlecia艂, powiedzia艂abym, 偶e za szybko. Chcia艂abym aby jeszcze "w moje okna za艣wieci艂o s艂oneczko". Chcia艂abym jeszcze si臋 cieszy膰 偶yciem. No i w艂a艣nie zbli偶aj膮 si臋 艣wi臋ta a ja zaczynam 偶y膰 wspomnieniami i w dodatku zaczynam si臋 mazgai膰. Koniec z tematem 艢WI臉TA. Fajnie, 偶e przytuli艂a si臋 do nas nowa Dzieweczka i jeszcze fajniej b臋dzie je艣li dzi臋ki nam Jej 偶ycie stanie si臋 cho膰 troch臋 艂atwiejsze. Pisz Kochana a my w miar臋 naszych 偶yciowych m膮dro艣ci i wdowiego do艣wiadczenia postaramy si臋 by膰 pomocne. Reenko, jak by艂o "na deskach"? Teraz pewnie przed艣wi膮teczne szale艅stwo w domu i pracy? Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Witam. Dzi臋kuj臋, 偶e kto艣 si臋 odezwa艂 w moim kierunku. Trudny czas... teraz wiem, 偶e ja tak偶e nigdy nie rozumia艂am tych, kt贸rzy kogo艣 stracili. Trzeba to prze偶y膰 samemu. popisz臋 troch臋 i dowiem si臋 czy to pomaga... Tak, zostali艣my sami... Ja z synkiem. Niespodziewanie, nagle przy zabawie na dywanie: "Tatu艣 wsta艂 i si臋 przewr贸ci艂". Straci艂am mi艂o艣膰 mojego 偶ycia, na kt贸r膮 wiele lat czeka艂am i wiele musieli艣my trudno艣ci pokona膰 aby by膰 razem. By膰 偶on膮 i mam膮 - to by艂o marzenie mojego 偶ycia ... i spe艂ni艂o si臋, tak ale trwa艂o zbyt kr贸tko. Zosta艂 b贸l i pustka. Najtrudniej jest syn ju偶 艣pi (19-20) i w mieszkaniu cisza, nie ma ma艂偶onka w fotelu, nie ogl膮damy razem serialu, nie pijemy herbaty, nie rozmawiamy., nie przytulamy si臋... Siadam w Jego fotelu i t臋sknie... przyjdzie kot na kolana i t臋skni ze mn膮... O wielu tragediach s艂ysza艂am ostatnio wok贸艂 i pomagali艣my z ma艂偶onkiem ro偶nym osobom w potrzebie, i dzieciom, kt贸re wychowuje samotny ojciec i innym, kt贸rzy maj膮 mniej... Nie mog臋 dalej w to uwierzy膰, 偶e to si臋 sta艂o i 偶e teraz to m贸j synek nie ma Tatusia i teraz ja mam Go zast膮pi膰? ale jak? Ma艂偶onek tak cudnie si臋 z synem bawi艂, rozmawia艂, t艂umaczy艂... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie :) P臋dz臋 i wcale nie do przodu, mam kocio艂 w pracy i nie wiem jak z niego wybrn膮膰. a tu 艢wi臋ta ... W og贸le nie czuj臋 tego przed艣wi膮tecznego, mi艂ego napi臋cia. Nie mam nawet si艂y my艣le膰 o tym. Justine - bardzo wsp贸艂czuj臋. M贸j M膮偶 zmar艂 rok i nieca艂e osiem m-cy temu. Ju偶 dzi艣 wiem, 偶e to fakt. Na pocz膮tku te偶 nie mog艂am uwierzy膰, 偶e to co nas spotka艂o dzieje si臋 naprawd臋. Moja c贸rka ma 19 lat i wiem, 偶e nie zast膮pi臋 jej Taty. To po prostu jest niemo偶liwe. To przecie偶 jest inny rodzaj relacji...Ogromna szkoda. Trzymaj si臋, to forum pozwoli艂o mi wygada膰 si臋 tak inaczej, w艂asnie do os贸b, kt贸re przesz艂y to samo mimo i偶 ka偶da z nas jest inna, wiemy o co chodzi. Zagl膮daj tutaj i odzywaj si臋. Bardzo serdecznie Ci臋 pozdrawiam :) Dziewczyny :) my te偶 jako艣 dokulajmy ten rok do ko艅ca. W zesz艂ym roku czeka艂am na koniec 2013, teraz czekam na koniec tego roku. Jaka艣 nadzieja mimo wszystko jest, 偶e kolejny rok mo偶e b臋dzie mniej bola艂o. U艣ciski Ewa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Dzie艅 dobry Dziewczyny Justine witam i pozdrawiam ciep艂o. Wsp贸艂czuj臋.... Ewucha mnie te偶 praca przyt艂acza....ale mo偶e i to dobrze dla nas...mniej czasu na my艣lenie....艣wi臋ta... Moja Siostra przyje偶d偶a ....a wi臋c musz臋 du偶o jedzenia naszykowa膰 :) Akcja go艂膮bki...ju偶 jutro.... Te偶 si臋 mazgaj臋 Andi .... Kaddarko mam nadziej臋 ,偶e nie siedzisz po godzinach.... Pozdrawiam Was Dziewczynki.....i te偶 czekam na rok nast臋pny....

Udost臋pnij ten post

Witajcie Dziewczyny :), Mam wolny dzie艅 i zabieram si臋 do 艣wi膮tecznych spraw. W poniedzia艂ek jeszcze praca i potem wolny czas a偶 do Nowego Roku. Magnolio, czeka艂am na Ciebie i jeste艣 :) Po raz kolejny postanawiam wzi膮膰 si臋 w gar艣膰. Kt贸ry to ju偶 raz??? Pr贸buj臋. W tym roku u mnie Wigilia, Bo偶e Narodzenie u Rodzic贸w i drugi dzie艅 艢wi膮t u mnie z przyjaci贸艂mi. Wi臋c mobilizacja musi by膰, aby by艂o mi艂o. Wczoraj odebra艂am nowe okulary, dzisiaj po po艂udniu id臋 do fryzjera i tym sposobem powolutku si臋 dopinguj臋... Moja kotka dochodzi do siebie po sterylizacji i w 艢wi臋ta b臋dzie ju偶 bryka膰. To jej pierwsze 艢wi臋ta u nas :). To ju偶 teraz wszystko wiecie :) :) i mog臋 wraca膰 do porz膮dk贸w. Pozdrawiam Was wszystkie przed艣wi膮tecznie, udanych wypiek贸w i u艣miechu podczas przygotowa艅. Do mi艂ego...

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochane! Jakie my wszystkie jeste艣my niem膮dre. U艣wiadamiamy sobie to przed ka偶dymi 艣wi臋tami. Sprz膮tamy, gotujemy, pieczemy ca艂y rok. Jednak przed 艣wi臋tami musimy "da膰 sobie do wiwatu" i to tak solidnie, 偶eby w 艣wi臋ta by艂o po czym odpoczywa膰. Np. przed Bo偶ym Narodzeniem powinny艣my zrobi膰 wi臋ksze zakupy, przygotowa膰 tradycyjne potrawy, ubra膰 choink臋 i cieszy膰 si臋 rodzinnym ciepe艂kiem. Kobiety na Zachodzie i za oceanem dawno to odkry艂y a my ci膮gle tkwimy w tym co robi艂y nasze babcie i mamy. No i widzicie jaka jestem m膮dra? Wypisuj臋 takie m膮dro艣ci a robi臋 co艣 zupe艂nie odwrotnego. Nasze doros艂e i mocno doros艂e dzieci ju偶 tak nie post臋puj膮 mimo, 偶e obserwowa艂y i uczestniczy艂y ( bardzo cz臋sto przymuszone do tego) w naszych 艣wi膮tecznych staraniach. Dobra, koniec z filozofowaniem wracam do realu. Jutro sprz膮tn膮膰 艂azienk臋, kuchni臋 i mo偶na upiec piernik. Choinka, ostatnie odkurzanie najp贸藕niej we wtorek. We wtorek zrobi膰 ryby, 艣ledzie pod pierzynk膮, upiec makowiec. 艢roda do po艂udnia dla m臋偶a i innych bliskich, kt贸rzy ju偶 odeszli na wieczn膮 wart臋. A wieczorem "wielkie 偶arcie", kt贸rego nie pochwalam, ju偶 po raz 5 z kolei u mojego brata. W tej chwili u mnie leje jak z cebra. Mo偶na si臋 by艂o tego spodziewa膰 po bardzo wysokiej temperaturze ( 12-13 stopni) w ci膮gu dnia Z plan贸w wyjazdu gdzie艣 do jakiego艣 pensjonatu czy o艣rodka wypoczynkowego wysz艂y nici o czym Wam pisa艂am. W przysz艂ym roku pomy艣l臋 o tym ju偶 we wrze艣niu lub pa藕dzierniku. My艣l臋, 偶e wi臋kszo艣膰 z nas w艂a艣nie taki "rozk艂ad przed艣wi膮tecznej jazdy" sobie za艂o偶y艂a jak ten m贸j powy偶ej. Mam nadziej臋, 偶e tak w艂a艣nie zrobi臋. Czasu nie wiele aby sam膮 siebie rozliczy膰. W te 艣wi臋ta chc臋 mie膰 si艂y na b艂ogie nic nierobienie, spacer, mo偶e jaki艣 wypad za miasto. Napiszcie jak Wy przygotowujecie si臋 do 艣wi膮t, mo偶e co艣 odgapi臋 i b臋d臋 jeszcze m膮drzejsza? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post