Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gugugaga

Myjecie ząbki niemowlakowi?

Polecane posty

Gość gugugaga

Moja córka ma 9 miesięcy i 6 ząbków, wszędzie na opakowaniach herbatek, zupek itd pisze żeby od pierwszych ząbków dbać o higienę jamy ustnej. Jakoś nie wyobrażam sobie mycia małej zębów... A wy jak to robicie?

Gość mamama27
pewnie ze myje - szczoteczka i pasta z ziaji co można połykać - dziecko sobie mulda gryzie szczoteczke a potem ja domyje ząbki.. nie chce by jako 2 latek miało próchnice

Gość gugugaga
A ta szczoteczka jest zwykła czy silikonowa? Gdzie można to kupić, w aptece?

Gość gugugaga
ktoś jeszcze się wypowie?

Jaka z ciebie brudaska, nawet dziecka nie myjesz :O Potem ci nie będzie chciała sama zębów myć, bo nie będzie przyzwyczajona :O Moja siostra od pierwszego ząbka szczotkowała, synek jej spokojnie siedział i dał sobie myć zęby. Teraz sam to robi. Co jest dziwnego w myciu dziecku zębów.

Gość gugugaga
nie jestem brudaską, chodzi mi o to, że ona nie daje sobie nic włożyc do buzi oprócz jedzenia

Gość gsdggd
Pancerna kołdra - opanuj się trochę :O W praktycznie każdym temacie, w którym widzę Twoje wpisy, aż wylewa się jad z Twoich wypowiedzi. Odpowiadasz tak chamsko i złośliwie by wyleczyć kompleksy ? :O Trochę kultury 🖐️

Gość gsdggd
Pancerna kołdra - opanuj się trochę :O W praktycznie każdym temacie, w którym widzę Twoje wpisy, aż wylewa się jad z Twoich wypowiedzi. Odpowiadasz tak chamsko i złośliwie by wyleczyć kompleksy ? :O Trochę kultury 🖐️

Gość gsdggd

Gość gsdggd

Hmm.. mnie doradzano aby już od małego przecierać delikatnie dziąsła gazikiem i wodą przegotowaną, jednak ok 5-6 miesiąca zaprzestałam na jakiś czas bo dziecko bardzo źle znosiło wychodzenie pierwszych zębów i każda próba czyszczenia buzi kończyła się wrzaskiem.Kiedy sytuacja z zęami nieco się wyklarowała-zaczęliśmy od nowa.Aktualnie dziecko ma ponad roczek,ma swoją pastę na mleczaki miętową, małą szczoteczkę i myjemy 6 zębów 2 razy dziennie-rano po śniadaniu i wieczorem po kolacji.Mam nadzieję że próchnica i wszelkie inne ''przyjemności''związane z zębami nas ominą.

O ząbki niemowlaka trzeba dbać od samego początku- i to koniecznie. Inaczej sama zobaczysz że pojawią się ciemne plamki i próchnica. Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Bierzesz szczoteczkę i pastę i myjesz. - - - - - - - - - - - Porady farmaceutki - http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

Gość MatkaSabrinkiiiiii
oczwiscie myj jest asta z ziaji od pierwszego zabka