Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłamstwa w CV.....

Postanowilam ze teraz bede klamac w CV! Co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość xxxyyy___
Nie słuchaj tych debili co twierdzą że uczniwośc popłaca, prawda jest taka ża sami pracę dostali po znajomości. Jak sprawdzą to przeciez nic nie tracisz, a jak nie sprawdzą to jesteś do przodu :) wieliczka jest blisko krakowa, może tam składaj cv

no chyba sobie właśnie nie radzicie ja mieszkam w wawie tez rodziny tam zero znajomych zero i jakos daje rade

Gość pytanejro
miszek skad wzielas kase na wyjazd do wawy?

To bardzo fajny pomysł na kłamanie w CV. Zwiększasz szanse znalezienie i utrzymania się w pracy ... innym. Jesteś altruistką :) Doceniam to.

Gość mądralla koalla
kłamać to też trzeba umieć. Wy myślicie, że każdy to tak prawdę pisze w Cv. Kłamanie w CV chyba nawet jest karalne (nie wiem czy w Polsce), ale najgorzej ma ktoś uczciwy. Bo druga strona nie jest uczciwa. Powiem więcej: były badania, że ci co mają pieniądze bardziej są skłonno do oszukiwania

Nigdy nie kłamałem w CV i jakoś nie żałuję. Firmy nieuczciwie się zdarzają wszędzie. Tylko to że "inni oszukują" to ja też będę oznacza brak włsnych zasad, etyki. Prowadziłem kilkukrotnie w życiu interview i jakakolwiek próba "kombinowania" w CV skreśla Twoje szanse. Po drugie - wystarczy zadzwonić do poprzedniego pracodawcy, uczelni ... i wszystko się wyda.

kłamanie jest bezsensu jak dla mnie .chyba ze mówicie o lekkim naciąganiu faktów i podkoloryzowaniu ,ale to można nazwać inaczej mianowicie dobrą reklamą w postaci profesjonalnego CV .

Gość Lord Ja Bol
Uczciwosc sie nie oplaca, niestety.

to niech mi ktoś wytłumaczy jak niby mozna kłamać w cv ? może do mcdonalda ,albo jakiejs firmy krzak to i faktycznie warto ..ja tam sie nie znam na takich rzeczach

@Lord Ja Bol Nie opłaciła się Tobie. Mnie się opłaciła. Mój wujek był w Niemczech w pracy (lata 80te). Idzie korytarzem. Leży portfel, a tam jakieś 100 marek (to było na dziś w Polsce wartość nabywcza ok 700-1000zl). I oddał ten portfel z kasą do szefa. Popracował tam kilka lat. Niemiec sprzedał mu maszyny do Polski. Nauczył pracy i solidności. Po latach wujek miał zakład z 60 pracownikami. I zawsze był w/g nich uczciwy. Więc nie pisz za wszystkich. Nie tłumacz swojej moralności hasłem "Wszyscy kradną to i ja kradnę". Jak Twoi kumple będą gwałcić babcię w krzakach to Ty w sądzie powiesz "No zgwałciłem, bo kumple też to zrobili". Nie jesteś owcą, aby lecieć za stadem. Masz rozum. Warto go używać.

@były prawiczek Wyobraź sobie co pomyśli o Tobie szef jak Cię załapie na kłamstwie. Już lepiej powiedzieć "Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, bo nie chcę kłamać".

oj tam jak pada kłopotliwe pytanie to się deklaruje gotowośc podszkolenia się /podneisienia kwalifikacji w razie potrzeby, pomija sie informacje które stawia cie w złym swietle ale nigdy przenigdy nei klam bo to i tka wyjdzie

jacek no wlaśnie dlatego pytam o co kaman z tym kłamaniem ? bo ja tego sobie nie wyobrażam bo niby w czym kłamać ? ,że się ma uprawnienia których sie faktycznie niema ? Wszystkie konkretne kłamstwa( wykształcenie , uprawnienia , języki , doświadczenie , umiejętności ) wyjdą w praniu ,a jakieś naciąganie np z roku doświadczenia na półtora to się mija z celem ... Więc pytam o co chodzi ?

Jak mam być szczery to ja widzę to tak ,ze te wszystkie opowiastki o klamaniu w CV i jak to ludzie zdobywają super prace w nieuczciwy sposób to takie pierdolenie o szopenie ludzi zfrustrowanych ..takie wymyślone historyjki na zasadzie że do pracy to przede wszystkim trzeba mieć znajomości ...no pewnie ,że trzeba bo trudno żeby ojciec który jest prezesem firmy majac syna który spełnia warunki brał specjalnie obca osobę ,ale potem gadają ,że tatuś załatwił .

Autorka chciała napisać że ma jakieś doświadczenie, faktycznie go nie mając. Nie pomyślała, że jak ją postawią/posadzą na stanowisku na którym niby ma praktykę - to wyjdzie na jaw że nie umie. W najlepszym wypadku będzie uważana za bardzo słabą - no bo skoro niby pracowała na podobnym stanowisku a tutaj trzeba ją ciągle uczyć to jakim ona była pracownikiem - słabym. Kłamanie to najwyżej szansa na znalezienie pracy z szybkim wywaleniem. No chyba że jest się super sprytnym oszustem, ale wtedy ... po co pracować :)

Gość Cozacioty
Zebrało się grono kafeteryjnych ekspertów od babskich spraw. Hahahahahahahaha!

ja mam dobrą prace ..w zasadzie nieco inny kierunek niz studia ,ale dalej techniczne więc mi pasuje . Szef wiedział ,ze nic nie wiem wiec wzieli mnie do przyuczenia ,a za niedługo rok mi mija i moze wezma mnie na stałe ( oby )...u mnie w firmie bynajmniej liczy sie realny wkład w to co sie robi na tyle na ile ma sie doswiadczenia , wiedzy i kwalifikacji ...ja tam zawsze podkreslam ,ze jestem chetny sie przyuczac doszkalac na potrzeby firmy ,a i sam w domu nieraz sobie przejże jakiś program tak dla siebie zeby wiedzieć.

Gość D..
ja jakoś nie kłamałam w swoim CV. właśnie kończę szkołę średnią, na jesieni idę na prawo, a zarabiam ok. 5 tys miesięcznie - pracuję w marketingu internetowym.

Ci ,którzy piszą te wszystkie siwi:D ,to zwykłe matoły:D:D:D A jeszcze większe matoły,to ci ,którzy uczą innych jak to gówno produkować:D:D:D Nigdy u mnie nie dostał pracy ktoś ,kto wysyłał lub przynosił to gówno:D