Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maronikaaaa

moje pierwsze tabsy, prosze o odpowiedż

Polecane posty

Gość maronikaaaa

dostałam dziś okres, chcę wziąść pierwszą tabletkę w ulotce jest napisane że rozpoczynamy branie od tabletki z nazwą dnia tygodnia kiedy zaczyna się łykać czyli biorę tą oznaczoną sobota tak? a co z pięcioma tabletkami przed tą? biorę je na koniec? może to głupie pytanie ale bardzo prosze o odpowiedż

Gość maronikaaaa
prosze o odpowiedź

Bierzesz je na koniec. Oznaczenia dni tygodnia są tylko po to, byś miała pewność, że tabletkę już brałaś lub jeszcze nie. One mają taki sam skład. Wyjątkiem są tabletki 24+4 - te cztery to placebo i zawsze bierzesz je na końcu. Ale w takim wypadku inaczej oznacza się dni na blistrze (najczęściej sa naklejki).

Gość gde
bierze się je na koniec i dopiero robi przerwę? żeby "po" zacząć nowy blister, tak?

skoro zaczęłaś w sobote to idziesz zgodnie ze strzałką dalej. niedziela, pn. wt... i w koncu dotrzesz po 21 dniach(jesli masz tabsy na 21 dni oczywiscie) do tej piątkowej ,która teraz jest na koncu i będzie 21 którą przyjmiesz :)

no i potem robisz 7 dniową przerwę, po całym przyjętym opakowaniu :)

Gość gde
dzięki wielkie za odp :)

no tak, tak:) trochę nie jasno się wyraziłam:) mój błąd :) ja biorę takie 21 i głupio mi się wydaję ,że tak mają wszyscy :D