Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniaczka komputrowa

oplaca sie kupic intel core i5 2400 3,3Ghz ?

Polecane posty

he?

Gość nie słuchaj lewiatana
on hnadluje podrabianym sprzętem importowanym z turcji :classic_cool:

mialo byc 3,1GHz sorki:o Glownie gry.

do gier to będzie lepszy i3 no chyba że masz grafikę klasy GF 570 inaczej karta nie nadąży z obróbką danych za prockiem.

Gość oiyitf
leviatan gowno sie znasz, nie odzywaj sie

Gość dfgdfgfhdf
do gier bedzie lepsze i3? hahahahahahahahahahahahaha lepiej sie czlowieku nie udzielja , bo sie osmieszasz. Mam słabysz procek ale tez 4 rdzeniowy tylze ze athlona i gry smigaja aż milo, a prawda jest taka że istitne znacznie ma karta graficzna, bo na tym procku obecnie pojdzie KAŻDA gra panie Levviatanie!

Gość dfgdfgfhdf
i wybacznie błedy ale pisałem szybko bo to co napisal levviatan mnie rozłożyło na łopatki ;] Wystarczy, że bedzie karta pokroju gtx460 i styka. Jedne gry potrzebują lepszego procka a inne karty. Jednak owszem moze zrobic tak jak Ty proponujesz lecz hm, kupic teraz procek dwurdzeniowy zamiast 4rdzeniowego raczej nie ma sensu no chyba ze na nowym kompie chce sie grac w nowe gry na niskich detalach , wtedy to ok ;] Pozdrawiam.

karta graficzna to bedzie gtx550ti a do tego 8GB RAM 1600MHz w dual channel

Gość dfgdfgfhdf
szalona_misia laptopy są jak najbardziej do gier tylko wiecej kosztują ;] Na allegro w promocji mozna lupic dobry laptop do gier za ok 2500 zł. Fakt, że moze sie nie pogra w najnowsze gry na max detalach ale pograc mozna. A wiadomo ze takie typowo do grania laptopy kosztuja grubo powyzej 3000 zł, a niektore 6-8 tysiecy ale to juz inna bajka ;) gtx550ti -jest nieco słabasz od gtx460 1024mb która bym Ci polecał , lub jeszcze lepiej radeon 6850, jest wydajniejszy w tej samej cenie praktycznie, roznica niewielka w cenie. 8 gb ramu nie wykorzyatszasz w grach na pewno, tzn nie przy takich pozostałych parametrach, aczkolwiek przyda sie to do obrobki zdjec czy filmów.

Gość dfgdfgfhdf
wiec jesli masz na to wpływ to np popros o 4 gb (zawsze pozniej mozna dokupic a to sa niewielkie pieniadze) i wybierz któras z kart która Ci napisałem , takie jest moje zdanie ;]

Ok, dziekuje za pomoc;)

dfgdfgfhdf -> nie zrozumiałeś tego co napisałem i3 będzie lepszy bo cenowo bardziej się opłaca gdyż nie wykorzysta w pełni mocy i5 ;]

Gość inzynier serwisowy/...........
Widzę że na kafe sami znawcy siedzą.. Co ma proc obecnie do gier tak na ludzki rozum pomyśl. Obecnie procesory wyżej nie wyciągną jedynie wielowątkowość i wiele jąder. Znacznie ma tylko i wyłącznie grafika. Nawet nie ma tego znaczenia już ram na grafice (nie wyświetlasz więcej niż 1280hd (1GB) i nie ma znaczenia ram w kompie ( 4gb) A co do lapów... alienware robi tylko do gier i centra obróbcze. W lapach problem rohs i cyny bezołowiowej daje o sobie znać. Więc rebaling przy mocnej grafie non 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Ta laptopy są do gier jasne a mikrofalówki są do pieczenia. Laptop pomimo swoich parametrów ma nędzne chłodzenie,mają słabe możliwości rozbudowy.No i jak coś padnie np grafa to wydatek nowego lapka:) A blaszak ma miejsce,ma moc,ma chłodzenie no i można bez obaw grac na konkretnych parametrach. Bo co to za interes kupować super gierkę z wypaśną grafa a grać na minimalnych detalach. Jak chcesz tylko grać to se kup konsole.

Jesteś popieprzona... Dla twojej informacji komputery pc dla domów to max 10 lat jeszcze. Do gier to są konsole. I siłą rzeczy tak będzie. Konsola do gier. Lap do życia. Tablet i android do rozrywki. Stacjonarna skrzynka jest skazana na wymarcie poza firmami i serwerami. Ewentualnie jako telewizor. I takie już są.

inzynier serwisowy -> to samo mówiono 5 lat temu i jak się okazuje to PC rządzi bo jest w pełni uniwersalny ;]

Gość dfgdfgfhdf
szalona_misia mozna kupic lapka za kilka tysiakow np 5 czy 6 i pograc na max detalach w nowe gry. Oczywiscie ze lepiej sie sprawdzaja do tego normalne blaszaki ale na lapkach takze da sie grac. levviatan - hm i5 zdecydowanie wykorzysta, nawet jesli ie w przypadku gry to poprzez obrobke filmow czy zdjec bo kto wie co bedzie robic np za 3 lata. A i3 jest po prostu zbyt słaby do karty np gtx460 ;] nzynier serwisowy/........... fajna reklame zrobiles ale jesli Ty takie bzdury piszesz to współczuje tym co oddaja Ci komputer do naprawy itd. Obecne gry jak najbardziej wykorzystują wielordzeniowość i to w pełni ( chodzi mi o 4 rdzenie) . o ma procek do gier ? Bardzo dużo ma do gier hehe ;] Ze ram 1 gb niby starsza do nowych gier? Dobrze zrozumiałem ? Hmm ... Mysle ze można to zostawic bez komentarza , szkoda mi klawiszy na klawiaturze ;]

Gość dfgdfgfhdf
poza tym ja dziekuje bardzo za granie na konsolach w strzelanki gdzie sie postacie obracaja jak wieżyczki w czołgu zeby nacelowac ;D

A pokaż mi który producent pisze LAPTOP. To sę notebooki są to kompy do życia owszem ale dla osób mobilnych a nie dla graczy.Jak można grać na Touchpad-dzie? Co to za granie jak zaczyna się rozgrzewać klawiatura? Pokaż mi też który z profesjonalnych graczy gra na laptopie? Takie piepszenie jest do dupska,i tak nie kupisz takiego lapka bo na taki wydatek mało kogo stać

Wybacz ale mi na ciebie szkoda bo czytać nawet nie potrafisz. 1gb na grafice 4gb ramu Więcej obecnie żadna gra nie jest wstanie wykorzystać. Ponieważ ogranicza cię rozdzielczość monitora 1280HD Chyba że kupisz lepszy tylko kto ma ?? są 1900 i więcej mówimy o standardowym monitorze nie dla grafika. Wiec jak widzisz przyszłość stacjonarki dochodzi do tego: http://allegro.pl/dell-inspiron-2320-i5-6-1tb-gt525-blu-ray-tv-win7-i2247946690.html Lub serwer innego miejsca nie ma.

Gość dfgdfgfhdf
szalona_misia WIEM ZE NOTEBOOKI SĄ GORSZE DO GRANIA, WIEM.

oo niejest w stanie wykończyć?? No to z życia: Kupiłem kuzynowi laptopa Samsunga Win7 Intel core i5 nvidia GT520mx DDR3 1gb 8 gb ramu hdd 500gb i po tygodniu trafił do serwisu.Odpalił symulatora farmy na maxymalnych detalach.Procesor graficzny padł a wiatrak się zatrzymał od przetopienia łopatek. Dostałem następny model pod podejrzeniem wad produkcyjnych i co?? Problem znów z grafiką.Zaczyna się pieprzyć bo laptop nie daje rady odprowadzać ciepła a działa tylko dla tego że dałem mu jeszcze podkładkę chłodzącą.

Gość dfgdfgfhdf
szalona_misia WIEM ZE NOTEBOOKI SĄ GORSZE DO GRANIA, WIEM. lecz grac na nich mozna nawet w dobre gry i na wysokich detalach. Poza tym grajac na netbooku mialem na mysli uzywanie takze myszki, przeca to jest oczywiste ;] a to ze wiekszosci nie stac na takie cos to juz inna sprawa przeciez. No proszę cie rozdzielczość 1280 w normalnym monitorze? Przeciez to niewiele ;] Teraz nie ma nizszych niz 1920-1080 , tzn są ale rzadko spotykane ;] Ale wiadomo, ze im wieksza rozdzielczośc tym bardziej przydają sie MB na grafice, jednak 4 gb i 1 gb na grafie starsza , zgadzam sie , ale myslac przyszlosciowo za jakis czas pewnie bedzie to za malo, nie oszukujmy sie ;]

dfgdfgfhdf -> można na max detalach tylko że wtedy się laptop grzeje co skracaj jego żywotność. już nie raz widziałem lapki które padały przez to że się przegrzewały od dłuższego grania

Gość dfgdfgfhdf
bo to pewnie jej aukcja jest i dlatego poleca ;] Widac ze jakies prywatne ogloszenie. levviatan no masz racje, ale zawsze mozna przedluzyc jego zywotnosc tymi specjalnymi podkładkami z wiatrakami.