Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shiza91xx

Wie ktos gdzie moge zrobic usg 3d/4d w okolicach Wadowic-Andrychowa? i jaka cena

Polecane posty

takasobiemama ale ja juz mialam robione usg w tym okresie niestety.. nastepne mam zrobic dopiero w 32 tyg .. myslalam ze im wieksze tym lepiej bedzie zobaczyc:) :P heh ale ja sie nie znam na tym:)

ja mialam poczatkowo tez robione czesciej a teraz ginekolog mi nie robi bo mowi ze nie trzeba i co miesiac tylko slucha serca i tyle, no i musze zrobic jeszcze dokladne usg badania prenatalne w 32tyg ciazy tyle wiem i dlatego chcialam na te usg pojsc sobie na 3/4d

Gość mamamama27
i jak autorko? byłaś na tym 3d?

no jeszcze nie bylam. moja ginekolog zrobila mi usg ale nie badala tylko zeby mąz mogl zobaczyc bo przyszedl ze mna i wstepnie okreslila plec a na te dokladne badania mam pojsc ok32tyg to bedzie po 18tym czerwca. i sie zastanawiam czy isc wlasnie na ta podgóska do wadowic na usg 3/4d czy szukac gdzies dalej...

Gość Mamuśka007
W Krakowie jest wiele punktów, cena 280-350zł. Mój gin twierdzi, że najlepszy moment to 6. miesiąc, więc chyba nie ma sensu czekać do 32. tygodnia.

Gość mamama27
a gdzie autorko planujesz rodzić? bo chyba nie w Wadowicach..

no ja jestem w 28tc juz, wstepnie no bo powiedziala cos takiego "no ja tam klejnotow nie widze ale zawsze mogly sie tam gdzies podwinac takze nie wiadomo do konca czy to dziewczynka, ale raczej jestem sklonna ku dziewczynce" w ten sposob to powiedziala..

mamuska007 ja jestem juz w 7 miesiacu.. a w drugim trymestrze juz mialam robione szczegolowe badania prenatalne w bielsku wiec nie potrzebuje takowych chodzilo mi barzdiej zeby wiecej cos tam podejrzec tego dzidziusia bo tak mi sie przynajmniej wydaje ze na 3/4d zobaczymy wiecej bo na tym 2d niewiele widac.

mamama27 no wlasnie nie wiem gdzie planuje rodzic ale chyba wlasnie w wadowicach, bratowa mojego meza tez tu rodzila kazde dziecko to co ja bede wydziwiac jak nawet nie wiadomo czy mialby mnie kto zawiezc gdzie indziej.. maz duzo pracuje wzial urlop pod koniec sierpnia ale jak termin porodu mi sie zmieni to moze tak byc ze bedzie wtedy w pracy.. wiec musialabym jego brata o to prosic.. a co cos nie tak w szpitalu w wadowicach??

dzwonilam teraz do bielska tam gdzie zwykle robilam badania prenatalne i jest tam tez usg3/4d ja myslalam ze nie ma.. to chyba wtakim razie tam bede robic te badanie i koszt to 200zł. także nie jest źle bo taniej chyba nie znajde;p

Gość mamama27
no wiesz w wadowicach jest jedna sala do porodu i parawany więc widać, słychać i czuć wszystkie rodzące.. niema mowy o sensownej opiece, łazienki na korytarzu, niema mowy o znieczuleniu, szybciej ci wypchną dziecko miażdżąc brzuch niż zrobią cc, dziecko ci zabierają i dostajesz tylko do karmienia - sama tego nie przeżyłam ale mam bliską koleżankę rodzącą pierwsze dziecko tu a drugie w krk i mówi że niema porównania - 1 osobowa sala do porodu, mąż może wchodzić i wychodzić kiedy chce, znieczulenie bez problemu, dziecko cały czas z tobą, położne tylko doglądają, sale dla mam z dziećmi 2 osobowe z łazienkami - no poprostu komfort.. a tu w wadowicach koleżanke oczywywiście nacieli, potem tak zszyli że rana się rozchodziła, wypisali na 2 dobe bo niemieli miejsc i wróciła po 2 następnych znów do szycia.. to szczerze już podobno dużo lepsza sucha jest

oo matko strasznie to brzmi z tego co opowiadasz:( chcialabym gdze indziej ale nie wiem czy moj maz to zrozumie:/ bo juz kiedys z nim probowalam o tym rozmawiac bo slyszalam cos o tym ze kiepsko sie zajmuja ciezarnymi a on powiedzial ze slucham pierdól w internecie ze jakos bratowa jego rodzila i dobrze bylo.. heh:/ i wez mu wytlumacz.. on jest czasem jak dziecko i najlepiej aby tylko na latwizne pojsc :(

Gość mamamam27
no to fajnego masz męża - kurde co on ma do gadania? bedzie siedział w domu i czekał na telefon że jest tatusiem a ty się będziesz tam męczyć sama? itd - koleżance tak wypchnęli dziecko że ramię 2 lata rehabilitowali bo zwichnęli .. dziwnie że dajesz kase prywatnie na lekarza a co z porodem - on jest de facto najważniejszy przecież - żeby nie przenosić ciąży, żeby w pore reagować i zrobić cc jak trzeba - moja znajoma po terminie umówiła się z Panią Hankus na jej dyżurze w szpitalu - tam dostała kroplówke pod jej nadzorem i po 4 godz synek była na świecie.. ja miałam synka pośladkowo i bez problemu cc zrobione -

moja teraz ma polozenie miednicowe i tez ponoc mam rodzic przez cc jak sie nie przekreci tak mi powiedziala lekarka i ona jest polozna w wadowicach Iwona Gawlik nie wiem czy cos Ci to mowi.. ja nie wiem , nie jestem stad i malo wiem niestety.

Gość sierpniówka2012
hej dziewczyny ja też jestem z Wadowic i zastanawiam się gdzie rodzić. Pierwsze dziecko rodziłam w Wadowicach i nie narzekałam, ale faktycznie jest tak jak opisane wyżej. To był jednak najcudowniejszy dzień w moim życiu i pewno dlatego wspominam pozytywnie. Teraz nie wiem co robić, bo chodzę do dr Czerwika a on pracuje właśnie w Wadowicach w szpitalu, ale poważnie myślę nad Suchą Beskidzką. A Wy dziewczyny w którym tygodniu jesteście?

Gość mamamama27
twoja lekarka jest położną, kurcze dziwne że kosi tyle kasy prywatnie a nie pracuje w zawodzie ps. dowiedz się przede wszystkim czy robią cc wcześniej czy czekają aż się poród zacznie - baa niektórzy czekają kilka godzin porodu że może się dziecko jeszcze przekręci a potem robią cc albo dziecko zejdzie do kanału rodnego i dopiero jest problem bo cc już się nieda - dla mnie to moga męczarnia bez celu - ale dla nich taniej jest sn niż cc

w szpitalu tez pracuje a dodatkowo prywatnie no mi powiedziala tak ze jak sie nie przekreci to bedzie cesarskie ciecie. ale nie wiem czy jakksie porod juz zacznie to jeszcze beda czekac xczy sie nie przekreci czy od razu beda robic cesarke bo tego nie powiedziala mi..

sierpniówka ja w 28tyg:) rodze 12 sierpnia:) wiec moze sie spotkamy:p

Gość sierpniówka2012
hej no to fajnie :-) ja mam termin z usg na 13 sierpnia a z miesiączki nieregularnej zresztą na 16. Córkę urodziłam 5 dni przed terminem z om.

ja mam z miesiaczki na 14ego:) z usg na 12:) takze mozliwe ze bedziemy razem rodzic:) fajnie by bylo rodzic z kims poznanym juz bo ja tu nie znam nikogo:p a jak masz na imie?:) ja Sylwia.

Gość kaaasia23
Ja już 3 tygodnie po USG w 30 tygodniu. Byłam znowu u Zalewskiego w Jawiszowicach i jestem zachwycona. Widziałam moją dzidzie na 4D, i wlasnie wtedy ziewala. ale bylo super. Poza tym dr wszystko znowu sprawdzil. Pytalam tez kiedy robic to ostatnie USg i mowil ze pomiedzy 28 a 32 tygodniem ale zeby nie czekac do konca bo wczesniej sa ładniejsze zdjecia z 3D. Pozdr

ja własnie jestem zapisana na dzisiaj na usg 3/4d.. bo już 31tydzień zaczynam.. Zapisałam się do Galeny - tam robiłam już dwa razy badania prenatalne tyle , że zwykłą głowicą 2D. Teraz będę robić głowicą 3D. I to jest koszt 250zł każde zwykłe badanie głowicą 2D plus głowica 3D 80zł i 30zł zapis na płytce.. Czyli wyniesie mnie to 360zł.. Trochę sporawo.. Ale już musiałam sie gdzieś zapisać a moja ginekolog poleca Galenę. Galena Centrum Medyczne an ul. żywieckiej w Bielsko-białej czy też wcześniej to się nazywało Polimed na ul. Kustronia dr. Szymala bardzo sympatyczny lekarz.. na dzień dobry i do widzenia całuje w rękę;p tylko drogo strasznie.. ale no cóż

Gość mamama27
prawie 400zł? szczerze to nie warto naprawde - dziecko już jest duże - popatrzysz dla swojej satysfakcji - za tyle to lepiej kupić coś dziecku albo załatwić sobie fajny poród i wynająć położną albo dać za znieczulenie..

w ostatniej chwili zrobiono mnie w ch.... jak bylam w polowie drogi do bielska to mi dzwonią ze lekarz mnie nie moze przyjac bo cos mu wypadlo i musi jechac w tej chwili:/ heh.. i na darmo jechalam tylko.. maskara jak tak mozna pol godziny przed wizytą ją odwoływac:o to sie nie miesci w glowie.. bede sie umawiąc z p. dr. Hankus chyba jednak.. i o wile ebardziej mi sie to oplaci bo za dojazd nic nie place a usg 3/4d kosztuje 200zl a nie 360 wiec jest roznica;p

mamama27 wiesz myslalam ze warto bo sprzet tam maja naprawde dobry i moja lekarka ich polecała.. ale teraz widze ze nie warto, bo chociazby zwazac na to jak oni traktuja pacjenta.. zeby kobieta prawie ze w 8mies ciazy musiala jechac na darmo bo ciezko im bylo powiedziec wczesniej ze z wizyty nici.. :/ brakuje mi słów..

Gość mammama27
wow no to nieźle.. ale plus jest taki że ci sporo kasy zostanie a gwarantuje że u Pani Hankus bedziesz zadowolona

Gość mammama27
aa i możesz ją odrazu zapytać o poród jak dalej dziecko jest pośladkowo.. bo niewiem czy twoja coś załatwi a przy Pani Hankus jest szansa na planowe cc

no faktycznie:) widzialam na zdjeciach na stronie p.Hankus jej sprzet no to w Bielsku mają lepszy troche ale to nie znaczy ze warte to jest przeplacenia az 160zł.. Takze mam nadzieje ze wizyta u p. Hankus mnie zadowoli:) bo nie sam sprzet jest najwazniejszy liczy sie cala opieka lekarska to jak bada jak tlumaczy doradzi itp no jesli nie zapomne to zapytam o ten porod:) noo chyba ze juz sie mala obrócila:P