Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RUDZIANKA

CO KUPIĆ NA KOMUNIĘ?

Polecane posty

Moja przyjaciółka zaprosiła mnie na komunię swojej córki i nie mam pomysłu jaki prezent kupić. Macie jakiś pomysł?

Gość fsdfsgetgwaf
moze łancuszek albo kolczyki

Gość jatez ammam pruzyjecie
ja kupuje mp4

Gość koloiop
ksiazke czym sie interesuje ? tym sprawisz radosc

Łańcuszek jest dość popularny i boję się żeby ktoś mnie nie ubiegł:) Kolczyki jej mama kupiła ostatnio. Może te mp4? A ile to kosztuje?

Gość wstydzilabys sie
w obecnych czasach to kupuje się CO NAJMNIEJ kawalerkę, ale tak szczerze to rodzice dziecka lepiej patrza jak kupisz mieszkanie dwupokojowe...

Trochę mało tej kaski masz na porządny prezent. Ale może się dogadasz z kimś z gości i możecie kupić coś w tym stylu http://mobile2.pl/pl/p/Alcatel-OT-810-rozne-kolory-bez-Simlock-2-lata-gwarancji-Polska-dystrybucja-RATY-0-wysylka-GRATIS/1025 jest ładny i w ulubionym dziewczyńskim kolorze- jest różowy. Ale za stówkę to możesz kupić jakiś srebrny łańcuszek z zawieszką lub jakąś inną ozdóbkę ;-)

Gość Palomaaa
A może pierścionek? Ogólnie biżuterii nigdy dość :)

Gość reghrehbtehr
porządny prezent? przecież to córka koleżanki a nie chrześnica czy wnuczka, ok. 100 zł w zupełności wystarczy!

ja bym kupiła mądrą ksiażke...mam na myśli encyklopedię bądź jakąś książkę naukową.... Dobrej encyklopedii nie zastąpi Wikipedia. Pamiętam że na swoją komunię dostałam encyklopedię historyczną PWN. Na początku się nie cieszyłam bardzo(jak to dziecko), ale już za kilka lat nie wyobrażałam sobie życia bez niej. Brata namówiłam, żeby swojej chrześnicy na komunię tez kupił encyklopedię. Sama wybrałam mu kilkutomowa encyklopedię PWN. Dziewczynka na początku oglądała tylko obrazki. Wszyscy mówili że nie będzie z tego kozystać bo ma encyklopedię multimedialną i internet oczywiści a teraz ona jest w gimnazjum i zarówno ona i jej rodzeństwo baaardzo czesto korzystają z niej

a wracając do dziewczynki i książki może ją coś interesuje szczególnie..może kotki, albo rybki, albo kwiatki, a może samoloty...może jakiś album ze zdjęciami

Gość lllllooooookkkkk
ja bym po prosstu dala ta 100 w kopercie,moze wiecej osob sprawi jej taki prezent to kupi sobie cos porzadnego

Gość bajajka
100 złotych w kopercie byłoby okej... ale trzeba się jeszcze zastanowić ile tak naprawdę kasy otrzymanej z okazji komunii trafia rzeczywiście do rąk 8latka. zwykle rodzice rozporządzają tymi datkami, więc może lepiej coś konkretnego? jakaś gra na pc czy konsolę... gry to nie zło wcielone, można znaleźć coś edukacyjnego - w magicznej planecie popatrz, powinnaś znaleźć coś odpowiedniego dla dziecka.

Gość matylda 884
A może jakis niebanalny pomysł, coś niestandardowego, np obraz na płótnie. To przynajmniej pamiątka na całe życie .Ja zrobiłam taki obraz foto z chrzesnicy ulubionego zdjęcia. Wykonała to dla mnie przemiła ekipa z DCN Gallery http://www.dcngallery.pl/2/kr2FNLTVTum32AYGA6NANIseVkjl1Fcb/obrazy-na-plotnie/do-pokoju-dziecka i rzeczywiście było warto. Prezent zrobił furorę.

Gość zapent
zapewne sobie pomyślicie, że mój pomysł to przeżytek i archaiczny , że spadłem z Księżyca albo z Marsa nagle , więc pozostawiam do przemyślenia pomysł , aby 'małej' podarować pióro na atrament , pióro typu Parker lub innej firmy, są komplety pióro i długopis w jednym pudełku i dając w prezencie warto i należy dodać , że nadal piórem piszą lekarze, prawnicy, notariusze a także dyplomaci , podobno Królowa Anglii wszystkie dokumenty podpisuje piórem , więc prezent ponadczasowy

Gość ElaMrozek
co do pióra to całkiem dobry pomysł. wcale nie uważam, że jakich odjechany :D i muszę przyznać, że te statuetki też mi wpadły w oko. co prawda na komunię juz prezent mam, ale tak właśnie myślę czy nie wykorzystać pomysłu takiej statuetki na chrzciny dziecka kuzynki które się zbliżają :>

Gość gość
Komunia i kościół katolicki to głupota i nic więcej.

Gość gość
Ludzie mamy 21wiek jak można w takie głupoty wierzyć o Ewie ulepionej z żebra Adama o aniołach o brodatym bogu w chmurkach!

Gość gość
Jak można ochrzcić dziecko i zapisać je do jakiejś instytucji jak samo jeszcze nie ma poglądów, to jak znakowanie bydła proponuje zapisać niemowlaka do partii politycznej!

Gość gość
Prędzej wygrasz w totolotka niż cie spotka łaska boska!

Gość gość
biblia to dobry pomysł, ale zamiast biżuterii wolałabym tego typu prezent kupić eduart.eu bo bardziej przyda się małemu dziecku.

Gość gość
Pyrę kup , pomidydka , łegóra i to dziecku starczy