Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfgf

Zapalenie gardła: kiedy na dwór, przy jakiej pogodzie?

Polecane posty

Gość gfgf

Dziewczyny, moja 2,5-letnia córka rozchorowała się w piątek. (W piątek - pojedyncze zakasłania, sobota - stan podgorączkowy i chrypa, wieczorem gorączka, niedziela - lepiej, siedzimy w domu ale od poniedziałku choróbsko na całego.) W poniedziałek lekarz przepisał jakieś tam środki które trochę pomagają. W każdym razie mamy gorączkę, prawie zerowy apetyt, marudzenie i leki do wmuszania. I najbardziej boję się tego siedzenia w domu bo mamy malutkie mieszkanie i dziecko po prostu drepcze na paru metrach jednego pokoju i paru drugiego. Wielu dni tylko w domu to koszmar. Kiedy więc mogę już wziąć małą gdzieś na zewnątrz, może nie na dwór ale chociaż do rodziny czy biblioteki? Lekarka mi nie powiedziała ale wspomniała że takie infekcje trwają około 10 dni, chyba że się przerodzą w coś poważniejszego. Mam trzymać dziecko te 10 dni w domu? Jakie macie doświadczenia?

Gość llllkkkk
mi lekarz powiedział że jak nie ma gorączki to można wychodzić na dwor. maly ma przepisane antybiotyk i bylismy na spacerze a tez miał czerwone gardło i kaszel. wiec jak małej minie gorączka mozesz wyjsc z nia na spacer.

Gość ale to.....
to dzis bylas u lekarza czy tydzien temu?

Gość gfgf
Wczoraj byłam. (Na pewno nie ma mowy o wyjściu dzisiaj czy jutro. Dziecko źle się czuje, jest osłabione a pogodę mamy do kitu. Myślę natomiast o końcu tygodnia, jakby mała wyrywała się gdzieś na zewnątrz a w domu ją "roznosiło".)

Gość ale to.....
myslalam, ze dzis jest poniedzialek :-) jak tylko nie bedzie gorączki, to nawet na antybiotyku mozna wyjść, swieze powietrze wr ęcz pomaga w leczeniu. Wiadomo- aby dziecko nie biegalo, nie spocilo sie, spokojny spacerek mozna jak najkbardziej. Tak więc jak juz nabierze sił to śmialo wyjdz

Gość gfgf
Jeszcze raz bardzo wam dziękuję!

Gość to teraz ja opowiem swoja
wiesz ja jestem zwolenniczka wychodzenia na dwor z dzieckiem jesli nie ma goraczki, ale... sama wlasnie przechodze zapalenie gardla. Od niedzieli. Nie mam zadnej goraczki, boli mnie gardlo, nie kaszle nie kicham, a wczoraj po spacerze czulam sie o wiele gorzej, nawdychalam sie zimnego powietrza (choc bylo 15 stopni) i dzis dostalam antybiotyk, wiec moze troche sie wstrzymaj z tymi spacerami

Gość gfgf
No tego się obawiam. Zastanawiam się tylko do kiedy się wstrzymać np żeby dziecko wtórnie czegoś nie podłapało. Zdrowia życzę!