Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja823

Smecta czy nifuroksazyd. Co podać??

Polecane posty

Wczoraj mała miała rozwolnienie i brak apetytu. Dziś też się wypróżniła bardzo luźno. W sobotę też dwa razy była bardzo luźna kupa. Jedna nawet taka ze śluzem.W domu mam nifuroksazyd. Mogę to podać czy kupić smectę? W piątak miała szczepienie: ospa i meningokoki. Może to jakas reakcja po tym?

Gość lubanska
smecta, podaj jakiś probiotyk, jeśli mało pije podaj orsalit z elektrolitami na wszelki wypadek.

Gość mnie lekarka powieadziala,ze
smecty w ogole nie wolno dzieciom dawac. tylko wegiel w plynie a nuforyksazyd tylko jesli jest ciezka dluga biegunka.

Gość bzdura smecta
Jak najbardziej dzieciom należy dawać smecte (tym małym po pół saszetki 2x dziennie). Nifuroksazyd tylko w naprawdę ciężkich przypadkach i na zlecenei lekarza.

Gość pocztencjahgg
Smecty nie daję, u nas przy biegunkach sprawdza się Orsalit i tak też dawkują w szpitalu i lekarze, do których chodzimy mówią, że nie można podawać Smecty.

Gość gość
Stara rada ale nadal warta polecenia. Pomogło, dziękuje.

Gość hompe
My podajemy Smectę. Tego drugiego leku nigdy nie używaliśmy. Smecta normalnie nadaje się dla małych dzieci - ale nie smecta Go, ta w podróż. Tam bodaj od 8 roku życia - sprawdźcie na ulotce. Nie kombinujemy z innymi lekami bo zwyczajnie smecta u nas działa.