Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boska2205

dieta 3 miesiecznego dziecka

Polecane posty

witam:) mój synek dzisiaj kończy trzy miesiące, karmię go mlekiem Bebiko 1HA do picia podaję mu herbatkę rumiankową. kiedy mogę zacząć wprowadzać mu inne pokarmy? wszystkie "słoiczki" są po czwartym miesiącu, ale moja mama mówi, że za jakiś tydzień mogę mu zacząć podawać co nieco. Proszę o wasze opinie i doświadczenie. dodam tylko, że chciałabym jak najwięcej dawać mu domowych posiłków przygotowanych przeze mnie, słoiczek w ostateczności, w razie wyjazdu z domu:)

Gość hoggacia
Mleko i nic wiecej

3 miesiące to za wcześnie, zacznij tak jak pisza na słoiczkach a możesz gotować swoje potrawy

wiem, że 3miesiące to trochę za wcześnie, poczekam jeszcze ten miesiąc, ale od czego zacząć? Kiedys mamy moczyły biszkopta albo herbatnika w herbacie i dziecko było uradowane:)

Gość hoggacia
Zacznij od marchewki

Gość oj nieeee
Oczywiscie ze tylko mleko. Po co sie spieszyc? Z calym szacunkiem do mamy ale osoby starej daty nie sugeruja sie opiniami lekarzy tylko tym czego nauczyla je matka,prababka... Przeciez jest powod tego ze na sloiczkach pisze od 4mies. Takie malutkie dzieciatko nie wytwarza jeszcze enzymow do trawienia pokarmow innych niz mleko.podasz jemu taki sloiczek lub cokolwiek innego a ono wydali je z kupa i zadnych witamin z tego pokarmu i tak nie przyjmie.

Gość wrttghnbmbmnbmk
jak wyzej jbluszko marchewka od 4 miesiaca spojrz na sloiczki bedziesz wiedziala co mozesz dawac ale poczekaj jeszcze miesiac

Gość psychiatra...
Moj synek (6mcy) jest niejadkiem:( W sasadzie lubi tylko stripsy z kfc... No ale przynajmniekj w tej postaci dostraczam mu mieso, wiec mu nie żałuję.

Gość do bachulinek
No ja mojemu też stripsy w domu podaję z colesławem. wcina jak szalony.