Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdkskdiedio

Czesc mamusie Czy wasze dzieci tez maja problemy z robieniem Stolca

Polecane posty

Gość kdkskdiedio

Witam wszystkie mamusi mam do was pytanie czy wasze dzieci tez maja problemy z oddaniej Stolca moja corka ma 11 msc robi kupe co 3 dni albo czasemi i dluzej zawsze przy robieniu bardzo sie wysila i trwa to okolo 1 godziny jak juz wychodzi kupka to zawsze jest przerazliwy placz na stolcu zawsze jest troszke krwi jak mam dziecku pomoc w takiej sytuacji bylam z tym u lekarza przepisal mi cukier mleczny naprawde pomsogl ale bardzo ciezko bylo w nocy bardzo plakala prosze o pomoc

Gość witam :):):):):)
dozo picia bez cukru!!! jabłka i śliwki. Moja też ma ogólnie czasami z tym problem i daję jej taki chlebek suchy wasa Sonko Błonnikowe i wtedy jest dobrze-pytałam się lekarza czy można powiedział że tak i jest od zwykłego chleba zdrowsze.

moj brat miał taki sam problem z córką. w końcu ktoś polecił im czopki glicerynowe, powkładali je małej przez jakieś 2 tyg codziennie a potem juz wszystko samo się uregulowało i od tamtej pory nie ma problemu z robieniem kupki.

Gość kdkskdiedio
Wiesz co do czopkow jakos nie jestem przekonana bo jak to mowia ze dziecko moze sie przyzwyczaic do tego a tego bym nie chciala daje jej ciagle sok do picia jabłkowy strama sie nie dawac ciezkich rzeczy zeby jej nie zatwardzaly ale to ja musi strasznie bolez bo przy kazdym stolcu jak oddaje bardzo płacze

Gość Ant......
Wypróbuj syrop Duphalac. Zmiękcza kał w jelicie i reguluje wypróżnienia. Podawałam go małemu 2 miesiące. Od tej pory minął rok i problem nie wrócił.

Gość kdkskdiedio
Kurde napewno jest tylko dostepny w Pl aptece jak pojade do pl to sobie napenwo kupie a jest on bez recepty ?

Gość Ant......
Bez recepty i powinien byc dostępny także w innych krajach. Mi poleciła go kolezanka która mieszka w Niemczech.

Gość kdkskdiedio
i wlansie tak sie nazywa w niemczech

Gość Ant......
Jest jeszcze Lactulosum - to w zasadzie to samo, tylko inna nazwa.

Gość fdfgfn
jak ja bylam mala i nie moglam zrobic kupy to mama wkladala mi taki malutki plasterek mydla. ale nie wiem czy takim malym dzieciom mozna, ja mialam kilka latek.

Gość Ant......
Napiszę do mojej koleżanki i powiem ci dokładnie jak tam wszystko wygląda z tym syropem. Nam się sprawdził rewelacyjnie. Mój synek miał identyczną sytuację. W końcu doszło do tego że musiałam mu pomagac termometrem bo nawet czopki glicerynowe nie pomagały.

moje dziecko też tak miało, i lekarz powiedział, że trzeba uregulować załatwianie, bo grozi zaparcie nawykowe. Daje lactulosum, trzeba to podawac kilka miesiecy, aby organizm sie przyzwyczail do codziennych wyproznien. Jak nie jestes w pl, to spytaj o syrop na bazie laktulozy, i dopytaj, czy mozna podac tak malemu dziecku.

Gość kdkskdiedio
Ona juz te zaparcia ma dlugo raz mi dal cukier melczny pomoglo ale brzuszek bolal dzisiaj tez ma problem juz nie wiem co mam robic :(

Gość kdkskdiedio
Witam jutro ide z mala do lekarza bede go naciskala zeby cos w koncu dal mi na te jej zatwardzenie bo ilez mozna nie robic kupy

Gość male ciche
moja corka i corka kolezanki tez mialy taki problem chyba w podobnym wieku, ja corce dawalam duzo suszonych sliwek ( takie gerbera w sloiczku) sokow owocowych z sokowirowki, itp corce pomoglo po kilku tygodniach jej przeszlo, ale kolezanki corka jeszcze dlugo sie meczyla

Gość dfghwrh
lactulosa jest bez recepty, możesz sama kupic w aptece, i zapytać jakie dawkowanie.

morele polecam,nawet te ze słoiczka...ale nie rozumiem czemu piszesz stolec z wielkiej litery,jakiś szczególny szacun,czy jak?:P