Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eMka.eMka

ślub - maj 2012

Polecane posty

Wszyscy mówią że maj nie jest odpowiednim miesiącem na zawarcie związku małżeńskiego...ale z drugiej strony...przeciez to chyba od ludzi zależy a nie od miesiaca...

Gość passsaaaa
maj jest miesiacem maryjnym, slub zatem jest pod EGIDA MATKI BOZEJ. jest to jesden z bardziej szczesliwych miesiecy dla par, ktorzy pobieraja sie w obrzadku przymsko-katolickim. Slowa ksiedza.

Gość makatka03
popieram przedmówczynię :) poza tym to naprawdę piękny miesiąc pod względem pogody (choć i w maju i np. w sierpniu może się zdarzyć ulewa itp). Jakby tak wszyscy mówili, że maj jest nieodpowiedni, to nie byłoby w tym miesiacu ślubów wogóle, a jednak są (m.in. mój :) ) Są tacy, którzy marudzą, że bez "r" lub że maj jest zarezerwowany dla Komunii, ale mnie to nie przekonuje...

Gość ;lwgjre
ostatnio uslyszalam ze "R" przynosi pecha, niesie za soba Rozwod. Gdyby wierzyc we wszystkie brednie nie mozna by wyjsc z domu.

Ja już wiem, że jeśli będę brała ślub, to na pewno w maju. To mój ulubiony miesiąc :)

Gość pimper
a ja biorę 5 maja i się cieszę

Gość makatka03
ja 12.05 :)

@makatka, ja tez 12 maja:) Strasznie sie denerwuje i stresuje. jeszcze tylko 3 tyg. a ja prawie codziennie mam nie przespane noce...ze stresow...

Gość makatka03
u mnie ze stresem umiarkowanie, ale faktycznie zaczynam odczuwać, że czas ucieka coraz szybciej :)

Moi pradziadkowie mieli slub w maju i żyli razem ponad 50lat. My również jesteśmy majowym małżeństwem i będziemy obchodzić 8 rocznicę. Nie warto wierzyć w przesądy.

Ja ślubowałam w maju 2008 i jesteśmy bardzo szczęśliwym małżeństwem. Pogoda była piękna, wiosna w rozkwicie, zielono i ślicznie. No i żadnych problemów z terminami, wszystko wolne, a bo... maj;) No ale co się osłuchałam o przesądach, to moje:D

Gość ndiuwqqq
ja rowniez maj, ale z terminami byly problemy. w ponad polowie miejsc, ktore upatrzylismy sobie na przyjecie, byly wczesniej zarezerwowane.

Gość Acana
Maj to cudowny miesiąc My 19 maj godz 17:00 W końcu poznaliśmy sie w maju wiec nie widzę innej opcji na ślub jak maj:):)

Ja urodziłam się w maju, mój Narzeczony też urodził się w maju, w maju mam imieniny, w maju obchodzimy rocznice bycia razem i w maju On mi się oświadczył... :) Do tego mogłabym jeszcze dodać, że pierwszy raz przyjechał do mnie właśnie w maju :) Czy to dziwne, że nie widzę innego miesiąca na Nasz ślub, jak maj? ;)